Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Advocaat alimentatie Schagen berekening bij bijv. hertrouwen, samenwonen, (bijv. samengesteld gezin) nieuw kind (alimentatie opnieuw-laten-vaststellen/herberekenen of berekenen)

Bent u op zoek naar een advocaat alimentatie Schagen voor het (opnieuw) laten vaststellen van uw alimentatie?

advocaat hoorn echtscheiding - familierecht, mediator, mediation, erfenis, erfrecht, alimentatie, pro deo

Uw advocaat voor alimentatie wijzigen Schagen Raike de Boer voor het berekenen of herberekenen van de kinderalimentatie en/of partneralimentatie bij wijzigingen in de leefsituatie zoals bijvoorbeeld het hertrouwen, samenwonen of een verandering van inkomen bij 1 of beide ex-partners.

Bent u op zoek naar een betrouwbare advocaat alimentatie Schagen voor de berekening of herberekenen van de alimentatie ? Dan bent u bij hier aan het goede adres!  Advocaat Raike de Boer is gespecialiseerd in alimentatie gerelateerde onderwerpen en kan als dé expert in de omgeving als ’t gaat om de alimentatie (opnieuw) laten vaststellen, of dat nu gaat om kinderalimentatie of partneralimentatie. Zij vind het belangrijk om u een zo eerlijk mogelijk advies te geven over uw rechtspositie en dus ook of het slim is om uw energie, stress en geld te steken in een situatie die misschien een te kleine kans van slagen heeft. Echter, heeft u als cliënt natuurlijk totaal het laatste woord. U bent dan in ieder geval goed geïnformeerd indien u toch juridische actie wenst  te ondernemen. Dit ervaren cliënten vaak als erg prettig.

Alimentatie opnieuw laten vaststellen (berekenen) – uw alimentatie advocaat Schagen legt uit

Er kunnen veel aanleidingen zijn om een alimentatie berekening of herberekening te laten doen. Een oorzaak om deze alimentatie opnieuw te laten vaststellen kan een verandering zijn in de leefsituatie van 1 of beide ex-partners. Immers, bij veranderingen in de leefsituatie wordt de financiële situatie anders. Dit kan zorgen dat iemand netto meer of minder lasten heeft, of juist meer of minder behoefte.

Een voorbeeld is dat u of uw ex-partner bijvoorbeeld is gaan samenwonen, een kind erbij heeft, zal gaan hertrouwen (of is al hertrouwd), u of uw ex-partner een ander inkomen hebben (of dergelijke veranderingen in jullie financiële situatie). Het is niet meer dan logisch natuurlijk  dat dit soort veranderingen invloed zouden kunnen hebben op het alimentatiebedrag en dat er ’t nodig is om de alimentatie berekening opnieuw te laten plaatsvinden indien u wilt dat hier rekening mee gehouden wordt. Tevens zijn de factoren die invloed hebben bij het berekenen van de partneralimentatie en kinderalimentatie ook niet hetzelfde. Voor beiden gelden andere regels. Uw advocaat alimentatie berekening Schagen kan hierbij helpen


Dus zoekt u een bekwame alimentatie advocaat v/d berekening of op nieuw laten vaststellen van uw alimentatie?  Bel alimentatie advocaat Schagen e.o Raike de Boer dan nu op 0229-74 52 14 of email haar op raike@maasdamdeboer.nl U krijgt gelijk geheel vrijblijvend en gratis advies! (30 minuten)


Enkele voorbeelden van zaken die mogelijk invloed hebben bij de berekening van alimentatie Schagen (kinderalimentatie en/of partneralimentatie) zoals hertrouwen, samenwonen, (bijv. samengesteld gezin) nieuw kind etc

 u of uw ex-partner heeft een ander inkomen (bijvoorbeeld door meer of minder te gaan verdienen of juist géén werk meer heeft – en daar niet zelf voor gekozen heeft)

 u of uw ex-partner is nu samenwonend, of gaat dit binnenkort samenwonen (alleen invloed bij partneralimentatie)

 u of uw ex-partner is hertrouwd of gaat binnenkort hertrouwen (waarbij mogelijk een nieuw samengesteld is ontstaan, iets wat ook weer invloed kan hebben op de alimentatie)

Behoefte en draagkracht

De 2 belangrijkste hoofdelementen bij het berekenen van de alimentatie zijn de financiële behoefte van de ene partner tegenover de financiële draagkracht van de ander partner. Deze juridische concepten hebben de bedoeling om een zo eerlijk mogelijke verdeling te maken wat betreft de maandelijkse inkomsten/kosten voor beide ex-partners na de scheiding.

Het recht is niet altijd geheel gelijk aan rechtvaardigheid – Een écht eerlijk advies

Echter is het bij het recht wel altijd belangrijk om te onthouden dat alhoewel deze wetten door de mens gemaakt met het oog op een zo eerlijk mogelijke verdeling van financiële middelen na de scheiding, deze wetten uiteindelijk ook maar een opsomming van door de mens gecreëerde regels zijn”, die niet altijd even goed passen bij elke situatie. Zo gaan ze bij situaties bijvoorbeeld soms uit van bepaalde gemiddeldes, en meer standaard omstandigheden die misschien niet geheel bij uw situatie passen. In dat opzicht kan het zo zijn dat u er volgens de regels van de wet juist (wat) voordeliger uitkomt of juist (wat) onvoordeliger. En helaas is dat dus niet altijd 100% ‘eerlijk’. Alhoewel er dus wel altijd ten volste naar gestreefd worden om alle partijen zo eerlijk mogelijk te laten uitkomen, is het rechtssysteem helaas nou eenmaal niet altijd buigzaam genoeg om dit te kunnen realiseren. Wij bij Maasdam & de Boer vinden het juist daarom ook erg belangrijk om onze cliënten (of mogelijke aanstaande cliënten) hun werkelijke juridische positie te zo eerlijk en transparant als mogelijk weer te geven, zoals eerder is aangegeven. Het zou immers zo zonde van uw geld, stress en inspanning zijn indien u uw werkelijke juridische positie niet goed kent, maar  eigenlijk in een vrij kansloze juridische positie zit. Wel blijft het natuurlijk altijd totaal aan u of u juridische actie wilt ondernemen of niet, maar u weet dan tenminste wel écht waar u aan begint.

Advies van de alimentatie advocaat Schagen: grijp zo snel mogelijk in bij veranderingen door herberekenen alimentatie!

advocaat alimentatie berekenen samenwonen hertrouwen hertrouwd samengesteld gezin alimetnatie laten vaststellen

Alhoewel soms de verschillen in alimentatie niet eens zo groot zijn, loopt het bedrag vaak wel op gezien het een maandelijks bedrag gaat dat jarenlang ontvangen of betaald wordt. Raike de Boer, uw alimentatie advocaat Schagen kan uw alimentatie opnieuw laten vaststellen bij bijvoorbeeld wijziging inkomen, opnieuw trouwen, samenwonen of dergelijke veranderingen.

Bij de voorbeelden van de veranderingen in de genoemde leefsituaties werkt het in Nederland niet zo dat dit automatisch het alimentatiebedrag verandert. Helaas moet u zelf juridisch ingrijpen (met behulp van een advocaat) door opnieuw de alimentatie te laten berekenen. De rechter vindt namelijk dat als u een wijziging wilt, u ook de enige bent die actie kúnt ondernemen. Als u te lang wacht en dan met terugwerkende kracht om meer of minder alimentatie vraagt, dan wordt de ander ineens achteraf met een verhoging of verlaging verrast en had zich hier niet op kunnen voorbereiden. Rechters zijn dus ook heel terughoudend met een hoger of lager alimentatiebedrag met terugwerkende kracht vast te stellen. Meestal knopen rechters aan bij de datum waarop het verzoekschrift tot wijziging van de alimentatie is ingediend, omdat dan duidelijk is dat er actie is ondernomen en dat ook voor de ander bekend is. Dus:  met terugwerkende kracht alimentatie verhogen of verlagen is helaas vaak lastig. Hierdoor raden wij het als alimentatie specialisten echt aan om zo snel mogelijk juridische actie te ondernemen mochten de omstandigheden gewijzigd zijn, zoals bijvoorbeeld bij een nieuwe baan van uw ex-partner.


Dus zoekt u een bekwame advocaat voor het alimentatie berekening of op nieuw laten vaststellen van uw alimentatie door  hertrouwen, samenwonen, (bijv. samengesteld gezin) of bijvoorbeeld een nieuw kind in omgeving Schagen?  

Bel dan nu alimentatie advocaat Schagen e.o Raike de Boer nu op 0229-74 52 14 of email haar nu op raike@maasdamdeboer.nl. U krijgt gelijk geheel vrijblijvend en gratis advies! (30 minuten gratis)


De gemeente Schagen bestaat uit de volgende wijken vanaf waar u ons kunt inhuren als alimentatie advocaat voor het opnieuw laten vaststellen van de alimentatie:

 • t Rijpje
 • ’t Zand
 • Abbestede
 • Burgerbrug
 • Burgervlotbrug
 • Callantsoog
 • De Stolpen
 • Dirkshorn
 • Eenigenburg
 • Groenveld
 • Groote Keeten
 • Kalverdijk
 • Keinse
 • Krabbendam
 • Oudesluis
 • Petten
 • Schagerbrug
 • Schoorldam (gedeeltelijk)
 • Sint Maarten
 • Sint Maartensbrug
 • Sint Maartensvlotbrug
 • Sint Maartenszee
 • Stroet
 • Tjallewal
 • Tolke
 • Tuitjenhorn
 • Valkkoog
 • Waarland
 • Warmenhuizen
 • de voormalige gemeentes Harenkarspel en Zijpe zijn in 2013 opgegaan in de gemeente van Schagen
 • En de meeste andere steden en dorpen binnen en buiten West-Friesland. Woont u verder weg? Geen probleem. Wij komen kosteloos bij u thuis.