Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Tarieven

Uurtarief bij betalende zaken

De kosten van een zaak worden berekend aan de hand van het aantal uren dat aan de zaak wordt besteed, vermenigvuldigd met het overeengekomen uurtarief. Het standaard uurtarief is per 1 januari 2024 € 215,– te vermeerderen met 21% BTW, oftewel €260,15 per uur inclusief BTW. Het uurtarief in mediationzaken is ook €215,- en 21% BTW oftewel €260,15 per uur inclusief BTW. Als in mediationzaken de ene persoon definitief in aanmerking komt voor pro deo (toevoeging) dan betaalt de andere persoon de helft van voornoemd uurtarief. We factureren in principe maandelijks achteraf.

Pro-Deo zaken

In veel gevallen behandelen advocaat mr. Ries Maasdam en advocaat mr. Raike de Boer ook zaken waarin u recht heeft op gefinancierde rechtsbijstand, in de volksmond vaak pro-deo genoemd. Voor meer informatie of uw recht heeft op pro deo zie de volgende links:

Links met uitleg over rechtsbijstand in uw situatie

Let op: komt u in aanmerking voor rechtsbijstand (pro deo)? Lees dan even dit:

In principe nemen we zaken aan op pro deo basis; dat hangt onder meer af van de juridische en feitelijke complexiteit van uw zaak. Bij familierecht zaken zijn er vaste uitzonderingen van zaken die niet op pro-deo basis worden aangenomen. Lees dus goed door om te kijken of uw zaak hieronder valt.

Familierecht zaken die Raike de Boer niet als pro deo advocaat doet:

  • zaken die enkel over omgang gaan (dus wel als omgang onderdeel is van een echtscheiding, maar geen zaken die enkel en alleen over omgang gaan)
  • zaken waarbij men regulier gaat scheiden via de rechtbank, dus eigenlijk simpelweg gezegd echtscheidingen die niet via de mediation route gaan

Familierecht zaken die Raike de Boer wel als pro deo advocaat doet:

  • scheiden via mediation (hier komt natuurlijk ook als onderdeel “omgang” in voor, maar dat is hier geen probleem)
  • overige familierecht zaken die via mediation gaan zoals alimentatie, verdeling gemeenschap, afwikkelen huwelijksvoorwaarden, gezagskwesties, verhuisperikelen etc.

Overige rechtsgebieden die wij in principe ook als pro deo advocaat doen:

  • Huurrecht zaken
  • Bijna alle onroerend goed zaken
  • Veel advies zaken (geen familierecht)
  • Bijna alle contractenrecht zaken

Vraag gerust bij ons na of wij úw specifieke zaak op pro deo basis doen

Maasdam & De Boer Advocaten kunnen geen derdengelden ontvangen omdat het kantoor per 1 januari 20217 geen beschikking heeft over een stichting derdengelden en dus geen gebruik maakt van een derdengeldrekening.