Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Advocaat Raike de Boer

advocaat hoorn echtscheiding - familierecht, mediator, mediation, erfenis, erfrecht

Advocaat Raike de Boer – Expert in familie- en erfrecht

Achtergrond van advocaat en mediator Raike de Boer

Erfrecht en familierecht specialist Raike de Boer (1978) wist al op jonge leeftijd wat ze wilde worden: advocaat! Pleiten, mensen helpen, juridische vraagstukken oplossen, verschillende kanten van een situatie beargumenteren.
Raike heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en is daarna gestart als advocaat. Naast haar werk als advocaat heeft ze ook een aantal jaren aan de UvA les gegeven. Sinds 2008 is Raike voor haarzelf begonnen.
De specialisaties van Raike zijn familierecht en erfrecht. Raike is naast advocaat ook gecertificeerd mediator/bemiddelaar.

Familierecht

In geval van familierecht adviseert Raike mensen die gaan scheiden; zij behartigt de belangen van haar cliënt(en) om voor hen tot een zo goed mogelijke afwikkeling van de echtscheiding te komen. Raike adviseert en procedeert over kwesties als alimentatie, verdeling van goederen en schulden, afwikkeling huwelijksvoorwaarden etc. Vooral bij echtscheidingen waar kinderen bij betrokken zijn, kan de keuze voor mediation voor alle betrokken partijen voordeel bieden om sámen tot een oplossing te komen. Zij is een erg ervaren en specialistische mediator, en kan goed de brug slaan tussen beide partijen, zodat er meer begrip ontstaat en de hele mediation prettiger verloopt.

Erfrecht

Bij een erfrecht kwestie richt Raike zich op het ontwarren van de juridische en emotionele knopen. Zij begeleidt en adviseert erfgenamen, executeurs, schuldeisers etc. bij hun rechten, plichten en mogelijkheden, bij kwesties als wel of niet aanvaarden van de nalatenschap, rechtspositie van het kind dat onterfd is etc. Raike procedeert ook over bijvoorbeeld de verdeling van de nalatenschap. Net als bij familierecht geldt dat mediation bij een erfrecht geschil ook een goede, passende keuze kan zijn om de verstandhouding tussen familieleden te behouden of te verbeteren.

“Veel emoties”

Erfrecht en familierecht zijn beide rechtsgebieden waar emoties vaak een grote rol spelen, naast het juridische aspect. In korte tijd moeten er belangrijke beslissingen worden genomen, die vaak doorwerken op langere termijn. Raike heeft met haar achtergrond en ervaringen als mediator ook de nodige aandacht voor de emoties die er tussen erfgenamen/familieleden kunnen zijn en het feit dat ieder op eigen wijze zijn of haar rouwproces doormaakt. Ook een echtscheiding is een vorm van afscheid nemen en maken mensen een rouwproces door.

Raike vindt de advocatuur en het mediatorschap een heel afwisselend, dynamisch en spannend beroep en doet haar werk met veel plezier, persoonlijke aandacht en bevlogenheid.

Waarom kiezen voor Raike als uw advocaat?

 Uw belangen voorop

Raike stelt uw belangen altijd voorop. Het komt namelijk nog weleens voor dat advocaten de situatie alleen maar ingewikkelder maken of langdradiger maken, omdat dit voor hen brood op de plank brengt. Of ze gooien er met de pet naar en roepen maar wat in de rechtszaal. Het gaat dan niet meer echt om uw belangen, maar om de belangen van de advocaat. Raike daarentegen is echter een integere vrouw die uw belangen op de eerste plek zet, en dus ook de meest effectieve oplossing zoekt voor u. Het liefst werkt ze snel richting een oplossing.

Echter, indien uw ex-partner en/of de advocaat van uw ex-partner daar niet aan meewerken, zal Raike krachtig opkomen voor uw belangen via de rechter, mocht het zo ver komen. Ook als u zich zelf niet in staat voelt om dit zelf te doen omdat u bijvoorbeeld het idee heeft dat uw ex sterker is dan u. Raike staat sterk in haar schoenen en laat niet over zich heen lopen. Ook in deze situatie zal zij, samen met u, kijken naar het meest strategische plan van aanpak om uw doelen te bereiken. Elke situatie heeft immers een andere ideale aanvliegroute.

 Emoties & doelen

Raike vind ‘t zeker belangrijk om emoties te erkennen en te zorgen dat u deze kunt verwerken. Ook dit is een onderdeel bij het type zaken van familierecht en erfrecht. Het zijn toch vaak gevoelige kwesties die spelen. Echter wil zeer ook zeker naar te kijken wat u nou eigenlijk echt wilt op de lange termijn. Waar wilt u zijn over een jaar en verder? Is het dus nu bijvoorbeeld verstandig om ruzie te blijven maken met uw ex als er kinderen in het spel zijn? Immers, zal uw man de kinderen nog zien en u zou toch niet willen dat uw kinderen tussen een ruzie tussen u en uw ex zouden staan? Uw belangen op de lange termijn zijn dus misschien nog wel belangrijker dan die van nu, ook al lijkt dat op dat moment misschien niet zo. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u later spijt heeft van uw keuzes in de (vecht)scheiding omdat u zich teveel heeft laten meeslepen door emoties van dat moment. Raike zal u ermee helpen de goede keuzes te maken op zowel de lange- als korte termijn

 Inzicht, ervaring & eerlijke adviezen

Als expert op het gebied van echtscheidingen en erfrecht heeft Raike talloze zaken meegemaakt en kan vaak een goede inschatting maken wat de meest effectieve strategie is voor u om uit te komen waar u uit wilt komen. Echter is het wel zo dat de wet nu eenmaal geen perfect systeem is. Het zijn immers enkel door de mens afgesproken regels die de bedoeling hebben de wereld rechtvaardiger te maken. Of dit in de praktijk ook altijd echt werkt, is een tweede. Dit kan erg per situatie verschillen. Het kan dus ook betekenen dat u, alhoewel de waarheid eigenlijk totaal aan uw kant staat, niet beschikt over genoeg voor de rechter toetsbare feiten om te kunnen ‘winnen’ in de rechtbank. Ook in die gevallen zal Raike u eerlijk adviseren over uw kansen, en samen met u kijken of de mogelijkheid om uw doel te behalen wel reëel genoeg is in verhouding met de stress, strijd en geld die het u gaat kosten.  Is dit het echt waard? Uiteindelijk beslist u natuurlijk altijd zelf of u die strijd wilt aangaan. Echter is het positieve dan wel dat u tenminste wel weet waar u aan begint.

Dus in het kort

✓ Expertise als advocaat familierecht & advocaat erfrecht

 Expertise als mediator echtscheiding

 Naast empathisch vermogen ook krachtig opkomen voor uw belangen

 De meest effectieve aanpak voor uw uiteindelijke doel, zelfs als u zelf nog in de emotie zit

Krachtig in rechtszaal maar menselijk richting u

Als echtscheidingsspecialist kennis over de gevolgen van een echtscheiding op zowel relationeel, financieel als emotioneel vlak

Eerlijk over uw kansen, ook als ze klein zijn

✓ Goede communicatie met cliënt

 Totaal vrijblijvend eerste (gratis) gesprek en advies

✓ Kan gratis bij u thuis komen

✓ Goed bereikbaar & altijd gratis parkeren voor de deur

 

Dus bel advocaat en mediator Raike nú op 0229-74 52 14 voor een vrijblijvend gratis juridisch adviesgesprek of maak een afspraak in persoon, of stuur haar nú een email via raike@maasdamdeboer.nl

 

Advocaat Hoorn echtscheiding woning mediation , advocaat onroerend goed etc, scheiden, mediator