Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Advocaat Ries Maasdam

advocaat erfecht erfenis verbouwing onroerend goed verborgen gebreken burenruzie vastgoedrecht

Advocaat Ries Maasdam is specialist als advocaat erfrecht , advocaat burenrecht & advocaat onroerend goedrecht (vastgoedrecht)

Achtergrond van advocaat Ries Maasdam

Erfrecht en vastgoedrecht specialist Ries Maasdam startte zijn juridische carrière als para legal bij een groot advocatenkantoor, naast zijn studie Rechten. Toen Ries zijn studie had afgerond, maakte hij de stap om als advocaat op een eenmanskantoor in Medemblik te gaan werken. Het werk als advocaat is allesbehalve eentonig en past daarom heel goed bij hem. Het spanningsveld tussen cliënt en de rechter, tussen recht(vaardigheid) en de wet en het contact met cliënten, maken voor Ries het vak erg uitdagend. Ries vindt de advocatuur ook heel afwisselend. Behalve dat het tijdens een zitting op ervaring en op kennis aankomt en het de kunst is dit op het juiste moment te tonen, komt het toch vrij regelmatig voor dat tijdens een zitting ineens zaken gedaan kunnen worden en partijen alsnog de zaak onderling regelen, terwijl dit daarvoor onmogelijk leek. ‘Vreemde ogen dwingen en zeker die van de rechter!’ aldus Ries Maasdam.

Als advocaat “Steentje bijdragen”

In een mensenleven kunnen helaas genoeg dingen gebeuren (overlijden van een dierbare, problemen met de koopwoning)  waar mensen niet uit komen. Ries Maasdam hoopt met zijn kennis zijn steentje te kunnen bijdragen om deze mensen te helpen om hun juridische problemen op te lossen of in ieder geval kleiner te maken.

Het vak is ook boeiend omdat er in de maatschappij voortdurend  ontwikkelingen gaande zijn, waar de wet geen antwoord op heeft. Het is interessant om aan deze discussie – al dan niet in een procedure – deel te nemen. Zo heeft Ries met goed resultaat in een aantal Dexia zaken geprocedeerd en op tal van andere rechtsgebieden als pionier opgetreden.  De laatste jaren hebben zijn specialismes als onroerend goed advocaat en erfrecht erfrecht– gebieden die op vele fronten in beweging zijn – zijn speciale aandacht.

Gebieden van specialisme

Onroerend goed advocaat: Ries behandelt de meest uiteenlopende juridische vraagstukken als uw onroerend goed advocaat. Denk aan koop en verkoop van woningen, problemen bij de totstandkoming van de koopovereenkomst en problemen met de hypotheek/financiering (inroepen ontbindende voorwaarde). Maar ook behandelt  hij geschillen met aannemers, opleveringsperikelen of problemen met de overheid (vergunningen, bestemmingsplannen, bestuursdwang). In de huursector legt hij zich toe op het behandeling van burenruzies, problemen met huur(achterstand), gebreken aan de huurwoning etc. Ries heeft jarenlang ervaring op het terrein van het onroerend goedrecht en heeft in 2012 de Grotius opleiding “Onroerend goed” met goed gevolg afgelegd en is lid van de Vereniging voor Vastgoed juristen.

Erfrecht advocaat: Ries is ook advocaat op het gebied van erfrecht, een boeiend rechtsterrein. Heeft u problemen rond de erfenis? Dan bent u bij ons kantoor op het juiste adres. De werkzaamheden van Ries op het gebied van erfrecht omvatten onder meer: advies over eventuele problemen met of zelfs ontslag van de executeur, adviseren of en zo ja hoe een erfenis moet worden aanvaard, opmaken van een boedelbeschrijving, berekenen en/of  opeisen van de legitieme portie, advies over optreden van de vereffenaar, procederen over de verdeling van een erfenis of over de uitleg van een testament, advies aan schuldeisers en erfgenamen van de nalatenschap in geval van een negatieve nalatenschap.