Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Alimentatie mediation bij advocaat-mediator

Alimentie mediation bij uw advocaat-mediator 

alimentatie mediation advocaat mediator Raike de Boer

Advocaat-mediator Raike de Boer helpt u met uw alimentatie mediation {stad} of komt bij u thuis als ‘advocaat aan huis’

Bent u op zoek naar een goede advocaat-mediator voor een alimentatie-mediation? Dan bent u hier aan het goede adres! Advocaat Raike de Boer is dé expert in de omgeving als het gaat om alimentatie mediation. Als alimentatie mediator zal zij samen met u kijken naar de alimentatie, waarbij dus ook wordt gekeken naar de belangen van beide partners.

De verstandshouding wordt eerder beter dan slechter met alimentatie-mediation

Mediation zorgt meestal dat de verstandshouding tussen de ex-partners béter wordt in plaats van slechter. Als alles via advocaten verloopt (“op tegenspraak”) is vaak het tegenovergestelde het geval. Waar bij mediation mensen elkaar juist méér beginnen te begrijpen, lijken procedures die echt via de rechter lopen bijna standaard de verstandhouding slechter te maken. Dit is natuurlijk ook niet zo vreemd doordat bij ‘op tegenspraak’- zaken de ex-partners niet eens meer zelf met elkaar praten. Alles gaat nu via de rechter. Door een gebrek aan directe communicatie tussen de ex-partners wordt hun afstand niet alleen letterlijk groter, maar ook figuurlijk. Ook wordt alles door de setting met de rechtbank, rechter en advocaten erbij alleen maar heviger. Een alimentatie mediation is een goed voorbeeld van een onderwerp waar

Alimentatie mediation is vaak goedkoper

Doordat beide cliënten samen 1 advocaat-mediator hebben zullen de kosten hoogstwaarschijnlijk lager zijn dan als zij beiden elk een advocaat zouden inschakelen. Naast de andere voordelen van alimentatie mediation is er dus ook vaak voordeel wat betreft de financiën.

Alimentatie mediation is efficiënter werken

Mediation is vaak sneller is sneller doordat alle contactmomenten in persoon zijn en dus niet via de email verlopen. Een hele mailwisseling kan vaak onnodig lang duren omdat email zou eenmaal een vrij traag en dus minder efficiënt medium is.

Toegankelijkheid tegenover cliënt

Raike vind als alimentatie mediator belangrijk dat ze naast haar specialisme en professionaliteit óók een grotere mate van toegankelijkheid te bieden tegenover cliënten. Immers, om het beste resultaat te krijgen is het van belang dat cliënten zich écht op hun gemak voelen. Ook zien wij de toegevoegde waarde niet in van al die formaliteit en afstandelijkheid die vaak aanwezig is bij gemiddelde advocatenkantoren. De reden die ervoor zorgt dat men naar een advocaat toe moet is meestal al niet heel positief, dus cliënten kunnen het dan ook vaak echt gebruiken om even wat menselijk contact te hebben met iemand die ze zowel helpt, maar ook begripvol en menselijk reageert op hun situatie. Beiden onderdelen zijn belangrijk in deze situaties

De alimentatie mediation écht eerlijk maken

Raike streeft er ook altijd naar om de alimentatie mediation sessies zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat één van de ex-partners verhaal sterker is of meer verstand heeft van het onderwerp. Hierdoor zit de kans er in dat deze partner ook meer invloed kan uitoefenen om diens standpunten te benadrukken bij het maken van gezamenlijke keuzes. In zo’n geval zal Raike moeite doen om de standpunten van de ander partner ook meer naar voren te laten komen en te waarborgen dat dit meer gelijkgetrokken wordt.

Cliënten op nummer 1 bij uw alimentatie mediator

Raike vind het ook erg belangrijk dat de cliënt op de eerste plek staat en om haar best te doen om haar cliënt te helpen. Alhoewel dit niet onderscheidend zou moeten zijn in de advocatuur, is dit toch vaak genoeg niet het geval. Sommige advocaten zouden tóch die rechtszaak aangaan die eigenlijk vrij kansloos is, terwijl hun cliënt hier niet goed genoeg van op de hoogte is. Dit kost de cliënt immers vooral geld en de kans op resultaat is erg laag. Raike vind dat het belangrijk is om écht eerlijk te zijn tegenover haar cliënten en aan te geven als rechtelijk ingrijpen niet de meest verstandige keus is omdat je simpelweg vooral geld kwijt bent voor iets dat hopeloos is. Natuurlijk vind Raike het geen probleem om een gok te wagen in zo’n geval als de cliënt hier ook echt goed op de hoogte van is. Het grote verschil in zo’n situatie is natuurlijk dat de cliënt dan ook werkelijk weet waar deze aan begint. Raike vind het belangrijk om duidelijkheid te verschaffen

Duidelijke communicatie met de cliënt

Zowel in de scheidings- en alimentatie mediation trajecten als in de trajecten waar Raike optreedt als advocaat vind zij het belangrijk om zo optimaal mogelijk te communiceren met de cliënt. Doordat de cliënt vaak niet thuis is in het traject waar deze in is beland is het extra belangrijk om deze goed overzicht te bieden. Ook vind Raike het belangrijk om in een taal tegen cliënten te praten die zij begrijpen. Het zinloos gebruik van juridische taal als de cliënt hier niet bekend mee is zorgt immers voor ruis in de communicatie.

Uw alimentatie mediator óók aan huis voor uw alimentatie mediation

Om het mediation traject zo optimaal mogelijk te kunnen laten verlopen is het naast een bezoek aan ons kantoor ook mogelijk om bij u thuis af te spreken of een andere locatie waar u zich goed voelt. Dit kan er bij sommige cliënten voor zorgen dat zij zich iets prettiger voelen in deze tijd die toch al moeilijk is. Als u toch gewoon bij ons op kantoor wil afspreken stelt het u misschien gerust dat ons kantoor zo huiselijk mogelijk is gemaakt, ook met het doel dat u zich makkelijker thuis zult voelen. Het zou immers zonde zijn als  afgeleid wordt door de afstandelijke en zakelijke sfeer zodat u zich optimaal kunt focussen op wat er op dit moment wél toe doet!

Raike is zowel geregistreerd vFAS mediator als MfN mediator en heeft met 15+ jaar ervaring als advocaat

Als advocaat-mediator is Raike onder andere werkzaam voor uw: