Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Indexeringspercentage alimentatie 2024

Alimentatie advocaat en expert Raike de Boer: “Jaarlijks stelt de Minister van Justitie en Veiligheid een indexeringspercentage alimentatie vast. Deze indexering geldt zowel voor partneralimentatie als voor kinderalimentatie. De alimentatiebedragen moeten met ingang van 1 januari 2024 met 6,2% verhoogd worden.

U berekent het nieuwe alimentatiebedrag voor 2024 door het maandelijkse alimentatiebedrag van 2023 te vermenigvuldigen met 1,062 of bereken het nieuwe bedrag hier.

Alimentatiebetalers dienen de alimentatie bij vooruitbetaling te betalen. Dat wil zeggen dat de alimentatie op de eerste dag van iedere nieuwe maand aan de alimentatieontvanger moet zijn betaald. Eind december 2023 dient dus het nieuwe alimentatiebedrag te worden betaald voor de maand januari 2024.

De verhoging geldt automatisch; dus daar is geen brief of uitspraak van de rechter voor nodig. Als alimentatieontvanger kunt u uiteraard de alimentatiebetaler voor de zekerheid attenderen op het nieuwe bedrag.”

✓Wilt u mogelijk uw alimentatie opnieuw laten berekenen bij een expert?

advocaat hoorn echtscheiding - familierecht, mediator, mediation, erfenis, erfrecht, alimentatie, pro deo

Uw advocaat alimentatie Raike de Boer voor het berekenen of herberekenen van de kinderalimentatie en/of partneralimentatie bij wijzigingen in de leefsituatie zoals bijvoorbeeld het hertrouwen, samenwonen of een verandering van inkomen bij 1 of beide ex-partners.

Bent u op zoek naar een betrouwbare advocaat alimentatie voor de berekening of herberekenen van de alimentatie ? Dan bent u bij hier aan het goede adres!  Advocaat Raike de Boer is gespecialiseerd in alimentatie gerelateerde onderwerpen bijvoorbeeld gerelateerd aan het indexeringspercentage alimentatie 2023 en kan als dé expert in de omgeving als het gaat om de alimentatie (opnieuw) laten vaststellen, of dat nu gaat om kinderalimentatie of partneralimentatie. Zij vindt het belangrijk om u een zo eerlijk mogelijk advies te geven over uw rechtspositie en dus ook of het slim is om uw energie, stress en geld te steken in een situatie die misschien een te kleine kans van slagen heeft. Echter, heeft u als cliënt natuurlijk het laatste woord. U bent dan in ieder geval goed geïnformeerd indien u toch juridische actie wenst  te ondernemen. Dit ervaren cliënten vaak als erg prettig

< KLIK HIER>  om meer te lezen over alimentatie advocaat Raike de Boer en haar uitleg over alimentatie , de voordelen en nadelen van een herberekening