Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Erfrecht advocaat Enkhuizen

Zoekt u een gespecialiseerde erfrecht advocaat Enkhuizen e.o voor uw erfenis probleem?

Indien u een uiterst bekwame erfrecht advocaat Enkhuizen zoekt, bent u hier aan het goede adres. Wij bij Maasdam & De Boer advocaten zijn dé expert op het gebied van erfrecht . Naast een bezoek aan ons kantoor kunnen wij ook in de meeste gevallen geheel kosteloos bij u thuis komen, indien u dit beter uitkomt. Wij helpen u graag bij elk mogelijk probleem dat u tegenkomt bij de afwikkeling van uw erfenis. Een overlijden is vaak al erg genoeg, en gedoe over de erfenis maakt het er zeker niet makkelijker op.

advocaat erfrecht - gedoe over erfenis?

Erfenis problemen? Uw erfrecht advocaat lost het op!

Zo kan het voorkomen dat u niet krijgt waar u wettelijk recht op heeft, of dat u volledig buiten de erfenis wordt gehouden. U heeft dan geen idee waar u aan toe bent. Er zijn helaas veel vervelende scenario’s mogelijk als het gaat om gedoe bij een erfenis. Het goede nieuws is echter wel dat wij erg vaak in staat zijn om juridische erfenisproblemen voor u op te lossen.

Waarom kiezen voor ons?

Zoals eerder al gemeld zijn wij dé expert op het gebied van erfrecht in de omgeving en zullen we onze expertise graag inzetten om u uit uw situatie te helpen. Naast onze expertise en krachtige aanpak, vinden wij het ook erg belangrijk dat u op een zo menselijk mogelijke manier geholpen wordt in uw situatie, iets waar in het in de advocatuur nog weleens aan schort. Voor ons is communicatie met de cliënt erg belangrijk. Cliënten hebben immers vaak weinig ervaring met dit soort situaties en vinden het vaak prettig als er duidelijk met ze gecommuniceerd wordt zodat zij weten waar ze aan toe zijn. In situaties waar weinig schot in de zaak lijkt te zitten kunnen we vaak al met een kleine ingreep de boel in beweging zetten.

Erfrecht advocaat Enkhuizen aan huis?

Wij kunnen in de meeste gevallen ook geheel kosteloos bij u thuis afspreken indien zij dit als prettiger ervaren, of dit nou om praktische of gevoelsmatige redenen is. Doordat de problemen rondom een erfenis conflict meestal al vervelend genoeg zijn, kan het helpen om uw situatie in uw eigen vertrouwde omgeving te bespreken met ons. Dit kan vaak toch helpen om de meestal negatieve lading iets lichter te maken. En dat is precies wat wij ook willen bereiken voor onze cliënten; een moeilijke tijd zo prettig mogelijk laten verlopen.

Aanrader van de erfrecht advocaat Enkhuizen:  bij erfrecht is snelheid ingrijpen echt aan te raden!

Bij erfrecht problemen is het belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen. Vooral indien er problemen zijn met de erfenis, conflicten binnen de familie, oud zeer van vroeger weer in volle omgang boven komt, u niet wordt geïnformeerd etc. Het geld waar u mogelijk recht op heeft kan immers alleen (op een makkelijke manier) verkregen worden indien dit geld er nog is. Immers, hoe langer u wacht met juridisch actie ondernemen, hoe groter de kans is dat dat geldbedrag er niet meer is. Alhoewel dit niet direct betekent dat u geen schijn van kans meer maakt op uw deel, kost het naderhand verkrijgen van uw portie van de erfenis vaak veel meer tijd, geld, moeite en natuurlijk stress.

Dus zoekt u een erfrecht advocaat Enkhuizen voor uw erfrecht probleem?  Bel ons dan nu op 0229-74 52 14 of stuur ons een email naar advocaten@maasdamdeboer.nl. U krijgt vrijblijvend advies!

In het eerste totaal vrijblijvende gesprek van maximaal 1 uur via de telefoon, via de email of  in persoon kunt u uw probleem voorleggen aan ons. Wij zullen dan ons visie uitspreken over uw probleem en u een eerste advies meegeven en uw juridische (on)mogelijkheden in uw situatie  met u bespreken. Hierdoor wordt het veel makkelijker om te besluiten wat de beste aanpak is in uw situatie. Door dit inzicht krijgt u immers meer grip op de kwestie. Dit alleen al geeft vaak meer rust. Niks is immers zo vervelend als het onbekende en het niet-weten.

Tevens kunt u bij het eerste gesprek aftasten of wij de aangewezen persoon voor u zijn om u te helpen bij uw kwestie. Bij het inschakelen van een advocaat is het immers ook erg belangrijk dat u zich goed voelt bij de advocaat die u inschakelt. Deze persoon behartigd immers toch uw belangen in dit traject.

Op het gebied van erfrecht kunt u ons onder andere inschakelen voor problemen rondom:

 • Rechten en plichten van de achtergebleven partner;
 • Rechten en plichten van onterfde familieleden;
 • Rechten en plichten van erfgenamen;
 • Vaststelling legitieme portie/wettelijk kindsdeel;
 • Uitleg van testamenten;
 • Vernietiging van testamenten;
 • Verdeling van een erfenis;
 • De vereffening;
 • Bewindvoering;
 • Executele;
 • Nalatenschapmediation;
 • Rechten van stiefkinderen;
 • Testament gerelateerde zaken;
 • Som ineens;
 • Elk ander mogelijk juridisch probleem rondom de erfenis 

Veel voorkomende oorzaken van erfenis conflicten

Alhoewel elke situatie anders is, zien wij als erfrecht specialisten helaas bepaalde problemen vaak voorkomen als oorzaak van het conflict. Denk hierbij aan:

 • Wantrouwen executeur – Het komt vaak voor dat erfgenamen de executeur niet volledig vertrouwen en het idee hebben dat deze informatie achter houdt.
 • Ruzie bij de verdeling van de erfenis – vooral bij het ontbreken van een testament kunnen er sneller ruzies ontstaan.
 • Erfenisproblemen bij  echtscheidingen – Vooral als er sprake is van samengestelde gezinnen na een echtscheiding kan dit onduidelijkheid geven over de gevolgen hiervan wat betreft de erfenis

Kosten advocaat

Naast betaalde zaken nemen wij, Maasdam & De Boer advocaten – mediators ook regelmatig zaken aan die vallen onder gefinancierde rechtsbijstand. Afhankelijk van uw inkomen heeft u mogelijk recht op deze gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit betekent dat de overheid een groot gedeelte van uw kosten betaalt en u slechts een klein vast bedrag – de eigen bijdrage geheten. Alhoewel de huidige correcte benaming ‘gefinancierde rechtsbijstand’ is, staan advocaten die dit soort zaken aannemen onder verschillende namen bekend. Al deze termen betekenen precies hetzelfde:

 • pro-deo advocaat
 • advocaat gesubsidieerde rechtsbijstand
 • toevoeging advocaat
 • gefinancierde rechtshulp
 • advocaat van onvermogen

Dus zoekt u een gespecialiseerde erfrecht advocaat Enkhuizen voor uw erfrecht probleem?  Bel ons dan nu op 0229-74 52 14 of stuur ons een email naar advocaten@maasdamdeboer.nl. U krijgt vrijblijvend advies!