Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Advocaat echtscheiding ondernemer Alkmaar (eigen bedrijf zoals een eenmanszaak, bv etc)

advocaat hoorn echtscheiding - familierecht, mediator, mediation, erfenis, erfrecht, alimentatie, pro deo

Advocaat echtscheiding ondernemer Alkmaar – Raike de Boer – helpt u met u met elk facet in het juridische traject dat u als ondernemer moet doorlopen bij uw scheiding.Zij zal u helpen keuzes te maken die zo voordelig mogelijk zijn voor u.

 Advocaat echtscheiding ondernemer Alkmaar 

Zoekt u een advocaat echtscheiding ondernemer Alkmaar of bent u de partner van een ondernemer? Dan bent u bij  advocaat Raike de Boer aan het goede adres. Zij is dé specialist in de omgeving als het gaat om scheiden van de (zelfstandig) ondernemer en kan u zowel juridisch als menselijk gezien goed helpen met uw scheiding.  Zo is het bij een eigen onderneming bijvoorbeeld gecompliceerder om alimentatie vast te stellen dan als er sprake is van dienstverband. Immers is er geen vast inkomen bij een eigen bedrijf. Ook is het erg belangrijk om het bedrijf dermate gezond te houden dat deze in de toekomst ook niet in financiële nood komt. Immers, indien het slecht gaat met het bedrijf hebben uiteindelijk beide partners hier nadeel van. Het is dus belangrijk om alle belangen en gegevens goed te overwegen, met oog op een stabiel financieel toekomstbeeld en een uitkomst na te streven die voor u zo positief  mogelijk is en waar u als persoon dus ook echt tevreden mee bent. Geen bedrijf of situatie is immers hetzelfde. Raike vind het om die reden ook belangrijk om uw situatie en onderneming zo goed mogelijk te in kaart te brengen. Voor een zo optimaal mogelijk uitkomst is immers een optimale input altijd essentieel.

Naast haar expertise in het scheiden van ondernemers vind advocaat en mediator Raike het ook erg belangrijk dat u gewoon echt gehoord wordt als het gaat om uw kwestie, en dus niet als een nummertje afgewerkt wordt zoals nog weleens kan gebeuren in advocatuur. Haar aanpak is dus ook persoonlijk en gericht op doelen die u zelf aangeeft in uw desbetreffende situatie. Door deze erg cliëntgerichte houding voelen klanten zich vaak goed begrepen en hebben klanten van Raike een hoge klanttevredenheid. Advocaat Raike krijgt dan ook regelmatig cliënten die ontevreden waren bij andere kantoren, en heeft deze tot nu toe allemaal tevreden zien vertrekken na de afloop van hun scheiding of andere juridische kwestie bij haar kantoor!


Dus zoekt u een ervaren en gespecialiseerde advocaat echtscheiding ondernemer Alkmaar? Bel Raike de Boer dan nú op 0229-74 52 14 of stuur haar nú een email naar raike@maasdamdeboer.nl U krijgt gelijk vrijblijvend en kosteloos advies!


 Geheel vrijblijvend eerste gesprek – Ook kosteloos bij u thuis!

In het eerste totaal vrijblijvende en kosteloze gesprek van maximaal 30  minuten via de telefoon, via de email of  in persoon kunt u uw probleem voorleggen aan ons. Wij zullen dan onze visie uitspreken over uw probleem en u een eerste advies meegeven en kort uw juridische (on)mogelijkheden in uw situatie met u bespreken. Hierdoor wordt het veel makkelijker om te besluiten wat de beste aanpak is in uw situatie.  Door dit inzicht krijgt u meer grip op de situatie en de mogelijkheden en onmogelijkheden. Dit alleen al geeft vaak meer rust. Niks is immers zo vervelend als het onbekende en dus niet te weten waar u aan toe bent.

Advocaat aan huis

Doordat wij gespecialiseerde advocaten zijn komen cliënten soms van vrij ver. Om ze toch tegemoet te komen, hebben we recentelijk besloten ook kosteloos huisbezoek mogelijk te maken. Het zou immers zonde zijn als u geen gebruik kon maken van onze diensten omdat u iets verder weg woont. Wij vinden immers dat iedereen recht heeft op een expert.

Waarom kiezen voor advocaat Raike als uw advocaat echtscheiding (als ondernemer)?

✓ Expertise en ervaring

Naast haar expertise en specialistische kennis op het vlak van familierecht en scheiden met een eigen befrijf  is Raike de Boer een krachtige maar empathische vrouw die sterk in haar schoenen staat. Ze is erg communicatief vaardig, gedreven en heeft goed overzicht over het algehele echtscheidingstraject. Ze is intelligent en kan met haar ruime ervaring als advocaat en mediator (15+ jaar) de meeste situaties van tevoren erg goed inschatten. Zij vindt tevens communicatie en cliënttevredenheid erg belangrijk en zet zich altijd volledig in voor haar cliënten. Raike krijgt dan ook nog steeds het merendeel van haar cliënten doordat tevreden oud-cliënten haar aanraden als echtscheidingsadvocaat bij hun vrienden, familie of kennissen, simpelweg omdat ze zo tevreden waren met haar inzet, aanpak, expertise en betrokkenheid.

✓ Uw belangen voorop

Raike stelt uw belangen altijd voorop. Het komt namelijk nog weleens voor dat advocaten de situatie alleen maar ingewikkelder of langdradiger maken, omdat dit voor hen brood op de plank brengt. Ook komt het voor dat ze praktisch geen strategisch plan van aanpak hebben in de rechtszaal omdat dit allemaal extra uren zijn die ze niet kunnen doorberekenen. Het gaat dan niet meer echt om uw belangen, maar om de belangen van de advocaat. Raike daarentegen is echter een integere vrouw die uw belangen op de eerste plek zet, en dus ook de meest effectieve oplossing zoekt voor u. Het liefst werkt ze snel richting een oplossing die op de lange termijn ook blijft werken. U heeft immers niks aan snel een snelle oplossing, die niet voor de lange termijn zal werken. Advocaat en specialist Raike de Boer kiest graag voor stabiele oplossingen die stand blijven houden.

Echter, indien uw ex-partner en/of de advocaat van uw ex-partner daar niet aan meewerken, zal Raike krachtig opkomen voor uw belangen via de rechter, mocht het zo ver komen. Ook als u zich zelf niet in staat voelt om dit zelf te doen omdat u bijvoorbeeld het idee heeft dat uw ex sterker is dan u. Raike staat sterk in haar schoenen en laat niet over zich heen lopen. Ook in deze situatie zal zij, samen met u, kijken naar het meest strategische plan van aanpak om uw doelen te bereiken. Elke situatie heeft immers een andere ideale aanvliegroute.

 Emoties & uiteindelijke doel 

Raike vind ‘t zeker belangrijk om emoties te erkennen en te zorgen dat u deze kunt verwerken. Ook dit is een onderdeel bij het type zaken van familierecht en erfrecht. Natuurlijk wilt u zich ook begrepen voelen in uw situatie en uw verhaal kunnen doen. Het zijn toch vaak gevoelige kwesties die spelen. Echter wil Raike zeer ook zeker naar te kijken wat u nou eigenlijk echt wilt op de lange termijn. Waar wilt u zijn over een jaar en verder? Is het dus nu bijvoorbeeld verstandig om ruzie te blijven maken met uw ex als er kinderen in het spel zijn? Immers, zal uw partner net als u de kinderen nog zien en u zou toch niet willen dat uw kinderen tussen een ruzie tussen u en uw ex zouden staan? Uw belangen op de lange termijn zijn dus misschien nog wel belangrijker dan die van nu, ook al lijkt dat op dat moment misschien niet zo. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u later spijt heeft van uw keuzes in de (vecht)scheiding omdat u zich teveel heeft laten meeslepen door emoties van dat moment. Raike zal u ermee helpen de goede en verstandige  keuzes te maken op zowel de lange- als korte termijn

 Inzicht, ervaring & eerlijke adviezen

Als expert op het gebied van Familierecht en erfrecht heeft Raike talloze zaken meegemaakt en kan vaak een goede inschatting maken wat de meest effectieve strategie is voor u om uit te komen waar u uit wilt komen. Echter is het wel zo dat de wet nu eenmaal geen perfect systeem is. Het zijn immers enkel door de mens afgesproken regels die de bedoeling hebben de wereld rechtvaardiger te maken. Of dit in de praktijk ook altijd echt werkt, is een tweede. Dit kan erg per situatie verschillen. Het kan dus ook betekenen dat u, alhoewel de waarheid eigenlijk totaal aan uw kant staat, niet beschikt over genoeg voor de rechter toetsbare feiten om te kunnen ‘winnen’ in de rechtbank. Ook in die gevallen zal Raike u eerlijk adviseren over uw kansen, en samen met u kijken of de mogelijkheid om uw doel te behalen wel reëel genoeg is in verhouding met de stress, strijd en geld die het u gaat kosten.  Is dit het echt waard? Uiteindelijk beslist u natuurlijk altijd zelf of u die strijd wilt aangaan. Echter is het positieve dan wel dat u tenminste wel weet waar u aan begint.

Samengevat:

 Expertise én veel ervaring als familierecht advocaat bij dienstverband of eigen onderneming

 Naast empathisch vermogen ook krachtig opkomen voor uw belangen

 De meest effectieve aanpak voor uw uiteindelijke doel, zelfs als u zelf nog in de emotie zit

Krachtig in rechtszaal maar menselijk richting u

Als echtscheidingsspecialist kennis over de gevolgen van een echtscheiding op zowel relationeel, financieel als emotioneel vlak

Eerlijk over uw kansen, ook als ze klein zijn

 Goede communicatie met cliënt

 Totaal vrijblijvend eerste (gratis) gesprek en advies

✓ Kan gratis bij u thuis komen

 Altijd genoeg plek en gratis parkeren voor de deur

 Grote kans dat als u haar belt, u gelijk een goede klik met haar heeft!


Dus zoekt u een ervaren en gespecialiseerde advocaat echtscheiding ondernemer Alkmaar? Bel Raike dan  op 0229-74 52 14 of stuur haar nú een email naar raike@maasdamdeboer.nl U krijgt vrijblijvend advies!


 Voorbeelden van vragen die men kan hebben over het scheiden als er een onderneming in het spel is

 • hoeveel alimentatie moet u als ondernemer betalen (of ontvangen) in overweging met het gezond houden van het bedrijf
 • hoe moet het nu met het pensioen en de verdeling?
 • uw partner heeft een eigen onderneming, en u heeft geen idee waar u nu precies recht op heeft?
 • u vraagt zich af: Wat is de waarde en prijs van het bedrijf bij de scheiding?
 • Bent u of is uw echtgenoot werkzaam in uw bedrijf en hoe moet dit nu?
 • wilt u uw partner uitkopen uit bedrijf via uitkoopsom? (of wilt u uitgekocht worden?)
 • wat is de winst en verlies van de onderneming?
 • wat is het eigen vermogen (privévermogen) en het bedrijfsvermogen (zaakvermogen)?
 • is er sprake van een (mogelijk) faillissement?
 • is er sprake van waardegroei van het bedrijf of de opgepotte winsten?
 • wilt u als partner uitgekocht worden?
 • wat is de daadwerkelijke draagkracht?
 • hoe verdeelt men de goederen en schulden?
 • heeft uw partner aandelen in het bedrijf? En wat zijn hier de mogelijkheden of beperkingen in?
 • en tal van andere vragen die meespelen bij het scheiden zodra er een eigen onderneming in het spel is

 Trouwvormen

 • getrouwd in gemeenschap van goederen
 • huwelijkse voorwaarden

 Scheidingsvormen

 • scheiden door middel van een proces in de rechtbank
 • samen scheiden door middel mediation

 Voordelen van scheiden via mediation voor een ondernemer (of partner van)

Indien u en/of uw partner ondernemer zijn en u nog op een redelijk goede manier met elkaar om kunt gaan, is het vaak aan te raden om uw echtscheiding te laten verlopen via mediation. Bij mediation gaat u zonder rechter samen met de advocaat-mediator kijken naar oplossingen waar beide partijen zich goed bij voelen. In tegenstelling tot een procedure heeft u bij mediation de mogelijkheid afspraken met met uw ex-parner te maken en vast te laten leggen die afwijken van de norm. U heeft dus beide veel meer bewegingsvrijheid en dus een grotere kans dat u afspraken kunt maken waar u echt blij mee bent. Uw ex-partner  en u kunnen ook beide jullie eigen prioriteiten stellen. Zo komt het vaak voor dat beide partners bepaalde prioriteiten hebben waar ze volgens de wet niet perse recht op hebben. Bij mediation heb je de kans om met elkaar te praten over afspraken , en meer vrij te “onderhandelen” over jullie prioriteiten. Dit is allemaal een groot contrast met een scheiding via de rechter die uitgaat van “standaard” berekeningen en rechten. U heeft het dan maar te doen met de uitspraken die de rechter uiteindelijk geeft. Indien u voor mediation kiest heeft u hier geen last van. En mocht het zo zijn dat het later blijkt dat jullie medation toch niet werkt, kunt u immers altijd nog route van de procedure in de rechtbank inslaan. Nog een voordeel van mediation is dat u samen gebruik maakt van 1 advocaat-mediator, waardoor u natuurlijk ook de helft van de kosten bespaard.

 Rechtsvormen voor ondernemers bij uw echtscheiding Alkmaar 

 • eenmanszaak (zzp-er / zelfstandige zonder personeel)
 • maatschap
 • Vennootschap Onder Firma (VOF)
 • Besloten Vennootschap (BV)
 • Commanditaire Vennootschap (CV)
 • Naamloze Vennootschap (NV)
 • vereniging
 • stichting
 • coöperatie en onderlinge waarborgmaatschappij
 • bedrijfscoöperatie
 • consumentencoöperatie
 • producten- of dienstencoöperatie

 Een echtscheiding met eigen zaak heeft op 2 vlakken invloed:

 • privé
 • zakelijk

 Personen mogelijk betrokken bij de scheiding

 • u en uw partner
 • u, uw partner en uw kinderen
 • u, uw partner en kinderen die eventueel komen uit door middel van een samengesteld gezin waarbij een of beide partners mogelijk zijn hertrouwd

Dus zoekt u een ervaren en gespecialiseerde advocaat echtscheiding ondernemer Alkmaar ? Bel Raike dan nu op 0229-74 52 14 of stuur haar nu een email naar raike@maasdamdeboer.nl U krijgt vrijblijvend advies!


 Enkele willekeurige voorbeelden van type bedrijven die cliënten kunnen die advocaat echtscheiding ondernemer Alkmaar Raike de Boer helpt:

Voorbeelden horeca bedrijf/onderneming

 • restaurant
 • cafe
 • eetcafe
 • cafetaria
 • bar
 • koffiehuis
 • lunchroom
 • broodjeszaak
 • snackbar
 • hotel
 • pizzaria
 • ijssalons
 • discotheek
 • cateringsbedrijf (catering)
 • etc

Voorbeelden bouw/techniek bedrijf/onderneming

advocaat-echtscheiding-ondernemer-hoorn-eigen-bedrijf-zaak-eenmanszaak-bv-onderneming-alkmaar-purmerend

Scheiden als ondernemer is vaak toch gecompliceerder dan in andere situaties. Advocaat Raike de Boer staat klaar u te helpen als u op zoek bent naar een advocaat echtscheiding ondernemer Hoorn! Bij een scheiding met een eigen bedrijf spelen immers meer factoren een spel dan bij werk in dienstverband en is een specialist aan te raden.

 • aannemer (aannemersbedrijf, klusbedrijf)
 • bouwbedrijf
 • schildersbedrijf (schilder) 
 • auto garage
 • timmerbedrijf (timmerman)
 • sleutelmaker
 • loodgieter (loodgietersbedrijf)
 • etc

Voorbeelden administratief bedrijf/onderneming

 • boekhouder
 • administratiekantoor
 • etc

Voorbeelden agrarisch (boerderij) bedrijf/onderneming

 • melkveehouderij (melkboer)
 • akkerbouw (akkerbouwbedrijf)
 • veehouderij
 • bloembollenteelt
 • glastuinbouw
 • fruitteelt
 • varkenshouderij
 • pluimveehouderij
 • land en tuinbouw
 • visserij (visser – vissersbedrijf)
 • etc

Voorbeelden winkels (bedrijf/onderneming)

 • kledingwinkel (boutique)
 • boekwinkel (boekhandel)
 • slager (slagerij)
 • kaasboer
 • bakkerij (bakker)
 • groenteboer
 • visboer
 • telefoonwinkel (belwinkel)
 • drogist
 • kruidenier
 • supermarkt
 • administratie kantoor
 • speelgoedwinkel
 • juwelier
 • sigarenwinkel
 • dierenwinkel
 • fietsenmaker
 • biologische winkel
 • toko
 • kiosk
 • markt (marktkraam)
 • webwinkel
 • autodealer
 • bloemisterij
 • winkelier overig
 • franchise winkel of bedrijf
 • etc

Voorbeelden overige ondernemingen:

 • kapperszaak (kapper / kapsalon)
 • nagelstudio / pedicure/ manicure
 • massage salon
 • fitness centrum
 • spa
 • schoenmaker
 • taxichauffeur (taxibedrijf)
 • consultancybureau / adviesbureau
 • callcenter
 • glazenwasser (glazenwasser)
 • adviesbureau
 • reclamebureau
 • ontwerpbureau (grafisch ontwerper)
 • designer (design bureau)
 • copyshop
 • webdesigner (webdesign)
 • etc

De gemeente Alkmaar bestaat uit de volgende dorpen en wijken vanaf waar u ons kunt inhuren als advocaat echtscheiding ondernemer Alkmaar:

 • Alkmaar (Stad)
 • Dirhuizen
 • Graft
 • Grootschermer
 • Koedijk
 • Markenbinnen
 • Noordeinde
 • Oost-graftdijk
 • Oterleek
 • Oudorp
 • De Rijp
 • Schermerhorn
 • Starnmeer
 • Stompetoren
 • Ursem
 • West-Graftdijk
 • Zuidschermer
 • Wijdenes
 • de voormalige gemeentes t Graft-De Rijp en Schermer zijn in 2015 opgegaan in de gemeente van Alkmaar
 • En de meeste andere steden en dorpen binnen West-Friesland. Woont u verder weg? Geen probleem. Wij komen bij u thuis.

advocaat hoorn echtscheiding - familierecht, mediator, mediation, erfenis, erfrecht, alkmaar, purmerend, mediator, mediation, alimentatie

 Raike de Boer

Advocaat echtscheiding ondernemer Alkmaar 

Bel nú voor gratis advies : 0229-74 52 14

of email nú raike@maasdamdeboer.nl