Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Advocaat echtscheiding Koggenland bij eigen vermogen, een eigen huis (woning) & mogelijk getrouwd in huwelijkse voorwaarden?

advocaat hoorn echtscheiding - familierecht, mediator, mediation, erfenis, erfrecht, alimentatie, pro deo

Advocaat “echtscheiding met vermogen Koggenland” Raike de Boer helpt u met uw scheiding, ook als u vermogend bent en de verdeling ingewikkelder is. Mogelijk bent u ook getrouwd onder huwelijkse voorwaarden maar heeft u niet elk jaar de verdeling goed bijgehouden. Ook in dergelijke gevallen is Raike de expert in de omgeving en helpt u graag verder om dit zo effectief mogelijk op te lossen.

Heeft u vermogen en wilt u gaan scheiden via een goede advocaat echtscheiding Koggenland?

Indien u op zoek naar bekwame advocaat Koggenland bij scheiden met vermogen bent u bij specialistisch advocaat en mediator Raike de Boer aan het goede adres. Zij is namelijk dé expert in de omgeving als het gaat om een echtscheiding waar sprake is van vermogen en/of eigen (veel) bezit zoals een eigen huis, meerder huizen of zelfs ondernemingen.  Het kan dan zowel gaan om een echtscheiding bij huwelijkse voorwaarden als een scheiding in gemeenschap van goederen.

De verdeling met vermogen is iets ingewikkelder

Het is namelijk zo dat  scheiden is met vermogen vaak ingewikkelder dan scheidingen waarbij er geen sprake is van veel eigen bezit. Immers, naarmate er meer vermogen en  goederen in het spel zijn is de kans op onenigheid natuurlijk ook groter. De verdeling wordt natuurlijk ook snel juridisch gezien gecompliceerder, vooral indien u ook getrouwd bent onder huwelijkse voorwaarden. Het is daarom belangrijk om in dergelijke situaties een advocaat omgeving Koggenland in de arm te nemen die gespecialiseerd is in scheiden met vermogen.

Niet alles valt onder het gezamenlijk vermogen. Enkele uitzonderingen hierop zijn:

 • Indien goederen zijn geschonken door derden met een uitsluitingsclausule
 • Indien goederen via een erfenis geschonken waarbij in het testament een uitsluitingsclausule is opgenomen
 • Indien het gaat om verknochte goederen en schulden
 • Indien er recht is op ouderdomspensioen en nabestaandenpensioen

Dus bel uw gespecialiseerde advocaat Raike nú op 0229-74 52 14 voor een vrijblijvend én gratis juridisch adviesgesprek of maak een afspraak in persoon, of stuur haar nú een email via raike@maasdamdeboer.nl


Scheiden met vermogen bij gemeenschap van goederen Koggenland

Bij gemeenschap van goederen wordt het vermogen gezien als gezamenlijk vermogen, zoals de woning, auto(‘s), de woning, verzekeringspolissen en gehele inboedel. Alhoewel het vaak niet mogelijk is om het vermogen in de meest letterlijke zin in tweeën te delen, wordt hier toch zo goed als mogelijk een poging gedaan om tot een eerlijke verdeling te komen. Ook is het een mogelijkheid om je partner uit te komen, om op deze manier tot een zo gelijk mogelijke verdeling te komen.

Scheiden met vermogen bij huwelijkse voorwaarden Koggenland met mogelijk een verrekenbeding

Indien er sprake is van huwelijkse voorwaarden bij het huwelijk betekent dit dat jullie voor het huwelijk een voorwaarden hebben opgesteld voor jullie vermogen. Als het zo is dat in de  huwelijkse voorwaarden een verrekenbeding opgenomen, dan geld de regel dat er  er jaarlijks een verrekening moet plaatsvinden. Hierdoor wordt het vermogen dat in dat jaar door jullie is opgebouwd verdeeld.  Echter gebeurt vaak dat dit niet goed is bijgehouden, wat de uiteindelijke verdeling weer gecompliceerder maakt.

Mediation of scheiden via de rechtbank als er sprake is van vermogen of eigen bezit zoals een eigen huis?

Indien er sprake is van eigen bezit/vermogen kan er zowel gekozen worden voor een echtscheidingsmediation of een echtscheiding via de rechtbank. Het hangt af van uw situatie en uw verstandshouding met uw (ex)partner wat voor u de betere keus is. Het voordeel van een een echtscheiding via mediation is dat u er eerst gezamenlijk probeert uit te komen, waardoor uw verstandshouding beter blijft. Ook heeft mediation het voordeel dat u af kunt wijken van de standaard regels die gelden en oplossingen kunt zoeken waar u zich beide in kunt vinden. Natuurlijk wordt er wel naar gekeken waar u in theorie recht op zou hebben, maar u kunt samen met uw partner hier bewust van afwijken. In gevallen waar de verstandshouding goed is, raad Raike vaak mediation vaak eerst aan. Vaak ervaren beide (ex)partners dit type scheiding als een stuk minder negatief en (zinloos) stressvol dan een scheiding via de rechtbank. Tevens heeft mediation het voordeel dat indien u er niet samen uitkomt, u altijd nog de scheiding voort kunt zetten via de rechtbank.

Advocaat en scheidingsspecialist Raike de Boer is naast echtscheidingsadvocaat ook erkend mediator voor uw echtscheiding. Doordat zij ook advocaat is kan zij het totale traject van mediation op zich nemen en u voorzien van (juridische) mediation afspraken die met zekerheid later ook werkelijk rechtsgeldig blijken indien u in de toekomst met uw ex-partner onenigheid zou krijgen over afsrpaaken. Helaas is het namelijk zo dat het beroep van mediator op zichzelf geen beschermde beroepsnaam is. Werkelijk iedereen kan zich (op dit moment althans ) nog mediator noemen en het gebeurt dan ook regelmatig dat er scheidingsafspraken gemaakt worden via een mediator met te weinig juridische kennis, die uiteindelijk in de rechtbank helaas geen stand blijken te houden.

advocaat-echtscheiding-vermogen-verdeling-eigen-huis-huwelijkse-voorwaarden-scheiden-mediator-verrekenbeding-woning-

Wat moet er verder bijvoorbeeld verdeeld moeten worden bij scheiden met vermogen? Uw advocaat Koggenland legt uit

Naast het privévermogen zelf moeten ook mogelijk overige zaken verdeeld worden (bij gemeenschap van goederen en mogelijk ook bij huwelijkse voorwaarden)

Enkele voorbeelden hiervan zijn: 

 • een eigen huis (of meerdere eigen huizen)
 • een vakantiehuis (2e huis in buitenland of binnenland)
 • een auto of meerdere auto’s
 • een boot/jacht of andere voertuigen
 • een eigen bedrijf (bijv. eenmanszaak)

Waarom verder kiezen voor advocaat Raike de Boer als uw echtscheidingsadvocaat Koggenland?

 Uw belangen écht voorop

Raike stelt uw belangen altijd voorop. Het komt namelijk nog weleens voor dat advocaten de situatie alleen maar ingewikkelder maken of langdradiger maken, omdat dit voor hen brood op de plank brengt. Ook komt het voor dat ze er met de pet naar gooien en werkelijk zonder enig plan maar wat roepen in de rechtszaal. Het gaat dan niet meer echt om uw belangen, maar om de belangen van de advocaat. Raike daarentegen is echter een integere vrouw die uw belangen op de eerste plek zet, en dus ook de meest effectieve oplossing zoekt voor u. Het liefst werkt ze snel richting een oplossing zonder zinloos ruzie te maken met de ander partij. Hoe groter de afstand immer wordt tussen u en uw ex, hoe moeilijker het wordt om tot de meest optimale oplossing te komen voor u.

Echter, indien uw ex-partner en/of de advocaat van uw ex-partner daar niet aan meewerken, zal Raike krachtig opkomen voor uw belangen via de rechter, mocht het zo ver komen. Ook als u zich zelf niet in staat voelt om dit zelf te doen omdat u bijvoorbeeld het idee heeft dat uw ex daar krachtiger mee is dan u bent. Raike staat sterk in haar schoenen en laat niet over zich heen lopen. Ook in deze situatie zal zij, samen met u, kijken naar het meest strategische plan van aanpak om uw doelen te bereiken. Elke situatie veriest immers een iets andere ideale aanvliegroute.

 Emoties & doelen

Raike vind ’t zeker belangrijk om emoties te erkennen en te zorgen dat u deze kunt verwerken, indien u daar natuurlijk behoefte aan heeft. Ook dit is een onderdeel bij het type zaken van familierecht . Het zijn toch vaak gevoelige kwesties die spelen. Echter wil zeer ook zeker naar te kijken wat u nou eigenlijk echt wilt op de lange termijn. Waar wilt u zijn over een jaar en verder? Is het dus nu bijvoorbeeld verstandig om ruzie te blijven maken met uw ex als er kinderen in het spel zijn? Immers, zal uw man of vrouwde kinderen nog zien en u zou toch niet willen dat uw kinderen tussen een ruzie tussen u en uw ex zouden staan? Uw belangen op de lange termijn zijn dus misschien nog wel belangrijker dan die van nu, ook al lijkt dat op dat moment misschien niet zo. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u later spijt heeft van uw keuzes in de (vecht)scheiding omdat u zich teveel heeft laten meeslepen door emoties van dat moment. Raike zal u ermee helpen de goede keuzes te maken op zowel de lange- als korte termijn.

 Inzicht, ervaring & eerlijke adviezen

Als expert op het gebied van echtscheidingen heeft Raike talloze zaken meegemaakt en kan vaak een goede inschatting maken wat de meest effectieve strategie is voor u om uit te komen waar u uit wilt komen. Echter is het wel zo dat de wet nu eenmaal geen perfect systeem is. Het zijn immers enkel door de mens afgesproken regels die de bedoeling hebben de wereld rechtvaardiger te maken. Of dit in de praktijk ook altijd echt werkt, is een tweede. Dit kan erg per situatie verschillen. Het kan dus ook betekenen dat u, alhoewel de waarheid eigenlijk totaal aan uw kant staat, niet beschikt over genoeg voor de rechter toetsbare feiten om te kunnen ‘winnen’ in de rechtbank. Ook in die gevallen zal Raike u eerlijk adviseren over uw kansen, en samen met u kijken of de mogelijkheid om uw doel te behalen wel reëel genoeg is in verhouding met de stress, strijd, geld en tijd die het u gaat kosten.  Is dit het echt waard? Uiteindelijk beslist u natuurlijk altijd helemaal zelf of u die strijd wilt aangaan. Echter is het positieve dan wel dat u tenminste wel weet waar u aan begint.

Dus scheidingsadvocaat Raike de Boer in het kort:

✓ Expertise als advocaat familierecht bij scheidingen met eigen vermogen of eigen woning(en)

 Tevens ook expertise als mediator echtscheiding

 Naast empathisch vermogen ook krachtig opkomen voor uw belangen

 De meest effectieve aanpak voor uw uiteindelijke doel, zelfs als u zelf nog in de emotie zit

Krachtig in rechtszaal maar menselijk richting u

Als echtscheidingsspecialist kennis over de gevolgen van een echtscheiding op zowel relationeel, financieel als emotioneel vlak

Eerlijk over uw kansen, ook als ze klein zijn

✓ Goede communicatie met cliënt, zodat u als (mogelijk) leek ook altijd begrijpt wat er gaande is

 Totaal vrijblijvend eerste (gratis) gesprek en advies

✓ Kan gratis bij u thuis komen

✓ Goed bereikbaar & altijd gratis parkeren vlak voor de deur


Dus bel uw gespecialiseerde advocaat Raike de Boer op 0229-74 52 14 voor een vrijblijvend én gratis juridisch adviesgesprek of maak een afspraak in persoon, of stuur haar nú een email via raike@maasdamdeboer.nl


De gemeente Koggenland bestaat uit de volgende plaatsen/dorpen/gehuchten vanaf waar u ons kunt inhuren als advocaat:

advocaat hoorn echtscheiding - familierecht, mediator, mediation, erfenis, erfrecht, alimentatie, pro deo

Advocaat “echtscheiding met vermogen Koggenland” Raike de Boer helpt u met uw scheiding, ook als u vermogend bent en de verdeling ingewikkelder is. Mogelijk bent u ook getrouwd onder huwelijkse voorwaarden maar heeft u niet elk jaar de verdeling goed bijgehouden. Ook in dergelijke gevallen is Raike de expert in de omgeving en helpt u graag verder om dit zo effectief mogelijk op te lossen.

Heeft u vermogen en wilt u gaan scheiden via een goede advocaat echtscheiding Koggenland?

Indien u op zoek naar bekwame advocaat Koggenland bij scheiden met vermogen bent u bij specialistisch advocaat en mediator Raike de Boer aan het goede adres. Zij is namelijk dé expert in de omgeving als het gaat om een echtscheiding waar sprake is van vermogen en/of eigen (veel) bezit zoals een eigen huis, meerder huizen of zelfs ondernemingen.  Het kan dan zowel gaan om een echtscheiding bij huwelijkse voorwaarden als een scheiding in gemeenschap van goederen.

De verdeling met vermogen is iets ingewikkelder

Het is namelijk zo dat  scheiden is met vermogen vaak ingewikkelder dan scheidingen waarbij er geen sprake is van veel eigen bezit. Immers, naarmate er meer vermogen en  goederen in het spel zijn is de kans op onenigheid natuurlijk ook groter. De verdeling wordt natuurlijk ook snel juridisch gezien gecompliceerder, vooral indien u ook getrouwd bent onder huwelijkse voorwaarden. Het is daarom belangrijk om in dergelijke situaties een advocaat omgeving Koggenland in de arm te nemen die gespecialiseerd is in scheiden met vermogen.

Niet alles valt onder het gezamenlijk vermogen. Enkele uitzonderingen hierop zijn:

 • Indien goederen zijn geschonken door derden met een uitsluitingsclausule
 • Indien goederen via een erfenis geschonken waarbij in het testament een uitsluitingsclausule is opgenomen
 • Indien het gaat om verknochte goederen en schulden
 • Indien er recht is op ouderdomspensioen en nabestaandenpensioen

Dus bel uw gespecialiseerde advocaat Raike nú op 0229-74 52 14 voor een vrijblijvend én gratis juridisch adviesgesprek of maak een afspraak in persoon, of stuur haar nú een email via raike@maasdamdeboer.nl


Scheiden met vermogen bij gemeenschap van goederen Koggenland

Bij gemeenschap van goederen wordt het vermogen gezien als gezamenlijk vermogen, zoals de woning, auto(‘s), de woning, verzekeringspolissen en gehele inboedel. Alhoewel het vaak niet mogelijk is om het vermogen in de meest letterlijke zin in tweeën te delen, wordt hier toch zo goed als mogelijk een poging gedaan om tot een eerlijke verdeling te komen. Ook is het een mogelijkheid om je partner uit te komen, om op deze manier tot een zo gelijk mogelijke verdeling te komen.

Scheiden met vermogen bij huwelijkse voorwaarden Koggenland met mogelijk een verrekenbeding

Indien er sprake is van huwelijkse voorwaarden bij het huwelijk betekent dit dat jullie voor het huwelijk een voorwaarden hebben opgesteld voor jullie vermogen. Als het zo is dat in de  huwelijkse voorwaarden een verrekenbeding opgenomen, dan geld de regel dat er  er jaarlijks een verrekening moet plaatsvinden. Hierdoor wordt het vermogen dat in dat jaar door jullie is opgebouwd verdeeld.  Echter gebeurt vaak dat dit niet goed is bijgehouden, wat de uiteindelijke verdeling weer gecompliceerder maakt.

Mediation of scheiden via de rechtbank als er sprake is van vermogen of eigen bezit zoals een eigen huis?

Indien er sprake is van eigen bezit/vermogen kan er zowel gekozen worden voor een echtscheidingsmediation of een echtscheiding via de rechtbank. Het hangt af van uw situatie en uw verstandshouding met uw (ex)partner wat voor u de betere keus is. Het voordeel van een een echtscheiding via mediation is dat u er eerst gezamenlijk probeert uit te komen, waardoor uw verstandshouding beter blijft. Ook heeft mediation het voordeel dat u af kunt wijken van de standaard regels die gelden en oplossingen kunt zoeken waar u zich beide in kunt vinden. Natuurlijk wordt er wel naar gekeken waar u in theorie recht op zou hebben, maar u kunt samen met uw partner hier bewust van afwijken. In gevallen waar de verstandshouding goed is, raad Raike vaak mediation vaak eerst aan. Vaak ervaren beide (ex)partners dit type scheiding als een stuk minder negatief en (zinloos) stressvol dan een scheiding via de rechtbank. Tevens heeft mediation het voordeel dat indien u er niet samen uitkomt, u altijd nog de scheiding voort kunt zetten via de rechtbank.

Advocaat en scheidingsspecialist Raike de Boer is naast echtscheidingsadvocaat ook erkend mediator voor uw echtscheiding. Doordat zij ook advocaat is kan zij het totale traject van mediation op zich nemen en u voorzien van (juridische) mediation afspraken die met zekerheid later ook werkelijk rechtsgeldig blijken indien u in de toekomst met uw ex-partner onenigheid zou krijgen over afsrpaaken. Helaas is het namelijk zo dat het beroep van mediator op zichzelf geen beschermde beroepsnaam is. Werkelijk iedereen kan zich (op dit moment althans ) nog mediator noemen en het gebeurt dan ook regelmatig dat er scheidingsafspraken gemaakt worden via een mediator met te weinig juridische kennis, die uiteindelijk in de rechtbank helaas geen stand blijken te houden.

advocaat-echtscheiding-vermogen-verdeling-eigen-huis-huwelijkse-voorwaarden-scheiden-mediator-verrekenbeding-woning-

Wat moet er verder bijvoorbeeld verdeeld moeten worden bij scheiden met vermogen? Uw advocaat Koggenland legt uit

Naast het privévermogen zelf moeten ook mogelijk overige zaken verdeeld worden (bij gemeenschap van goederen en mogelijk ook bij huwelijkse voorwaarden)

Enkele voorbeelden hiervan zijn: 

 • een eigen huis (of meerdere eigen huizen)
 • een vakantiehuis (2e huis in buitenland of binnenland)
 • een auto of meerdere auto’s
 • een boot/jacht of andere voertuigen
 • een eigen bedrijf (bijv. eenmanszaak)

Waarom verder kiezen voor advocaat Raike de Boer als uw echtscheidingsadvocaat Koggenland?

 Uw belangen écht voorop

Raike stelt uw belangen altijd voorop. Het komt namelijk nog weleens voor dat advocaten de situatie alleen maar ingewikkelder maken of langdradiger maken, omdat dit voor hen brood op de plank brengt. Ook komt het voor dat ze er met de pet naar gooien en werkelijk zonder enig plan maar wat roepen in de rechtszaal. Het gaat dan niet meer echt om uw belangen, maar om de belangen van de advocaat. Raike daarentegen is echter een integere vrouw die uw belangen op de eerste plek zet, en dus ook de meest effectieve oplossing zoekt voor u. Het liefst werkt ze snel richting een oplossing zonder zinloos ruzie te maken met de ander partij. Hoe groter de afstand immer wordt tussen u en uw ex, hoe moeilijker het wordt om tot de meest optimale oplossing te komen voor u.

Echter, indien uw ex-partner en/of de advocaat van uw ex-partner daar niet aan meewerken, zal Raike krachtig opkomen voor uw belangen via de rechter, mocht het zo ver komen. Ook als u zich zelf niet in staat voelt om dit zelf te doen omdat u bijvoorbeeld het idee heeft dat uw ex daar krachtiger mee is dan u bent. Raike staat sterk in haar schoenen en laat niet over zich heen lopen. Ook in deze situatie zal zij, samen met u, kijken naar het meest strategische plan van aanpak om uw doelen te bereiken. Elke situatie veriest immers een iets andere ideale aanvliegroute.

 Emoties & doelen

Raike vind ’t zeker belangrijk om emoties te erkennen en te zorgen dat u deze kunt verwerken, indien u daar natuurlijk behoefte aan heeft. Ook dit is een onderdeel bij het type zaken van familierecht . Het zijn toch vaak gevoelige kwesties die spelen. Echter wil zeer ook zeker naar te kijken wat u nou eigenlijk echt wilt op de lange termijn. Waar wilt u zijn over een jaar en verder? Is het dus nu bijvoorbeeld verstandig om ruzie te blijven maken met uw ex als er kinderen in het spel zijn? Immers, zal uw man of vrouwde kinderen nog zien en u zou toch niet willen dat uw kinderen tussen een ruzie tussen u en uw ex zouden staan? Uw belangen op de lange termijn zijn dus misschien nog wel belangrijker dan die van nu, ook al lijkt dat op dat moment misschien niet zo. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u later spijt heeft van uw keuzes in de (vecht)scheiding omdat u zich teveel heeft laten meeslepen door emoties van dat moment. Raike zal u ermee helpen de goede keuzes te maken op zowel de lange- als korte termijn.

 Inzicht, ervaring & eerlijke adviezen

Als expert op het gebied van echtscheidingen heeft Raike talloze zaken meegemaakt en kan vaak een goede inschatting maken wat de meest effectieve strategie is voor u om uit te komen waar u uit wilt komen. Echter is het wel zo dat de wet nu eenmaal geen perfect systeem is. Het zijn immers enkel door de mens afgesproken regels die de bedoeling hebben de wereld rechtvaardiger te maken. Of dit in de praktijk ook altijd echt werkt, is een tweede. Dit kan erg per situatie verschillen. Het kan dus ook betekenen dat u, alhoewel de waarheid eigenlijk totaal aan uw kant staat, niet beschikt over genoeg voor de rechter toetsbare feiten om te kunnen ‘winnen’ in de rechtbank. Ook in die gevallen zal Raike u eerlijk adviseren over uw kansen, en samen met u kijken of de mogelijkheid om uw doel te behalen wel reëel genoeg is in verhouding met de stress, strijd, geld en tijd die het u gaat kosten.  Is dit het echt waard? Uiteindelijk beslist u natuurlijk altijd helemaal zelf of u die strijd wilt aangaan. Echter is het positieve dan wel dat u tenminste wel weet waar u aan begint.

Dus scheidingsadvocaat Raike de Boer in het kort:

✓ Expertise als advocaat familierecht bij scheidingen met eigen vermogen of eigen woning(en)

 Tevens ook expertise als mediator echtscheiding

 Naast empathisch vermogen ook krachtig opkomen voor uw belangen

 De meest effectieve aanpak voor uw uiteindelijke doel, zelfs als u zelf nog in de emotie zit

Krachtig in rechtszaal maar menselijk richting u

Als echtscheidingsspecialist kennis over de gevolgen van een echtscheiding op zowel relationeel, financieel als emotioneel vlak

Eerlijk over uw kansen, ook als ze klein zijn

✓ Goede communicatie met cliënt, zodat u als (mogelijk) leek ook altijd begrijpt wat er gaande is

 Totaal vrijblijvend eerste (gratis) gesprek en advies

✓ Kan gratis bij u thuis komen

✓ Goed bereikbaar & altijd gratis parkeren vlak voor de deur


Dus bel uw gespecialiseerde advocaat Raike de Boer op 0229-74 52 14 voor een vrijblijvend én gratis juridisch adviesgesprek of maak een afspraak in persoon, of stuur haar nú een email via raike@maasdamdeboer.nl


De gemeente Koggenland bestaat uit de volgende plaatsen/dorpen/gehuchten vanaf waar u ons kunt inhuren als advocaat:

 • Avenhorn
 • Berkhout
 • Bobeldijk
 • De Goorn
 • Grosthuizen
 • Hensbroek
 • Obdam
 • Obdam
 • Oostmijzen
 • Oudendijk
 • Rustenburg
 • Scharwoude
 • Spierdijk
 • Ursem
 • Wogmeer
 • Zuid-Spierdijk
 • Zuidermeer
 • een aantal dorpen en gehuchten van deze gemeente waren eerder onderdeel van de gemeente Wester-Koggenland
 • En de meeste andere steden en dorpen binnen en buiten West-Friesland. Woont u verder weg? Geen probleem. Wij komen kosteloos bij u thuis.