Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Advocaat gespecialiseerd in familierecht Opmeer

advocaat gespecialiseerd in familierecht Opmeer

Advocaat gespecialiseerd in familierecht Opmeer Raike de Boer helpt u graag met al uw familierecht gerelateerde zaken.

Op zoek naar een advocaat gespecialiseerd in familierecht Opmeer?

Bent u op zoek naar een advocaat gespecialiseerd in familierecht Opmeer? Indien dit ’t geval is, bent u bij advocatenkantoor Maasdam & De Boer aan het goede adres. Familierecht advocaat Raike de Boer is namelijk dé expert in de omgeving als het aankomt op familierecht gerelateerde zaken. Onder familierecht valt onder andere de echtscheiding, de verdeling en de alimentatie berekening. Indien u een advocaat zoekt die zowel kwalitatieve kennis heeft én erg goed met mensen om kan gaan, zal Raike zéker aan uw wensen voldoen.

De klant altijd écht op nummer 1

Alhoewel het zeker in de advocatuur niet altijd zo vanzelfsprekend is is men misschien zou verwachten, staat de cliënt bij advocaat Raike altijd écht op de eerste plek. Zij zal altijd kijken naar de aanvliegroute die voor u het meest voordelig is. Er kan hierbij gedacht worden aan een grondige, goede afwikkeling, maar ook aan een efficiënte oplossing. Immers, hoe langer het natuurlijk allemaal duurt, hoe meer u zinloos veel geld kwijt bent. Het kan namelijk nog weleens voorkomen dat advocaten de boel alleen maar rekken of zelfs olie op het vuur gooien om zo extra uren te maken. In dat geval staat de cliënt natuurlijk niet werkelijk op nummer 1, maar de advocaat. Raike vind dit een zeer slechte zaak, en is te idealistisch en professioneel om aan dergelijke praktijken te doen. Klanttevredenheid bij haar echt altijd op nummer 1!


Dus bel Raike nú op 0229-74 52 14 voor een vrijblijvend gratis juridisch adviesgesprek of maak een afspraak in persoon, of stuur haar nú een email naar raike@maasdamdeboer.nl


Hoe snel gaat het afwikkelen van uw scheiding? Uw advocaat gespecialiseerd in familierecht Opmeer legt uit

Helaas kan advocaat Raike, ondanks haar expertise én inzet, natuurlijk niet garanderen dat het proces snel of makkelijk verloopt, aangezien bij een echtscheiding natuurlijk altijd 2 partijen aanwezig zijn. Zij zal echter wel altijd trachten om de tijd van de scheiding zo prettig mogelijk voor u te laten verlopen. Samen met u bespreekt ze welke juridische route het beste in uw situatie zal passen als u uw situatie aan haar voorlegt.

 • Scheiden via mediation: Meestal werkt het zo dat indien het contact tussen uw ex-partner en u nog steeds erg goed is mediation de beste en minst emotioneel belastende en geld besparende oplossing biedt. U en uw ex-partner kunnen in mediation afspraken maken die erg ver afstaan van de uitspraak van de rechter indien u in de rechtszaal zou staan. Dit is het grote voordeel van mediation. Er kan het meest optimaal gekeken worden naar een uitkomst waar beide partijen écht tevreden mee zijn. Een extra voordeel van scheiden via mediation is dat u samen 1 mediator heeft, waardoor u dus  ook de kosten van deelt.
 • Scheiden via overleg: Als uw verstandshouding niet goed meer is, maar u beide nog wel “redelijk genoeg bent”, is een overleg via de advocaten vaker aan te raden. Dit heeft namelijk als voordeel dat zowel u als uw ex-partner afspraken kunnen maken waar jullie je beiden goed bij voelen. Zo kan u bijvoorbeeld het ene onderwerp belangrijker vinden en hierin iets meer krijgen, en de uw ex-partner bij onderwerp B. Dit kunt u samen, via de advocaten natuurlijk, afstemmen. Hierbij kan dus afgeweken worden aan waar u volgens de wet recht op heeft. De mate dat men hier afwijkt is meetal kleiner omdat het nog steeds ieder voor zich is, terwijl u bij mediation iets meer naar het gemeenschappelijk belang kijkt van u en uw ex-partner
 • Scheiding via een procedure bij de rechtbank: Indien u er echt niet meer uitkomt samen, is het vaak noodzakelijk om de rechter uitspraak te laten doen. Beide advocaten leveren dan uw stukken aan en beide advocaten zullen pleiten om uw belangen zo goed mogelijk te behartigen. De uitspraak van de rechter is het minst flexibel van alle 3 de mogelijkheden en de uitkomst niet altijd even goed te voorspellen. Vooral indien uw situatie meer lijkt op voorgaande situaties van ander gescheiden koppels, kan er een inschatting gemaakt worden van wat de rechter zal doen. Hoe meer uw situatie afwijkt hiervan, hoe moeilijker het in te schatten is wat de rechter zal zeggen. Het is in dat opzicht dus iets meer een gok.

Hoe weet ik of ik beter kan scheiden via mediation, via overleg van de advocaten of via een procedure bij de rechtbank? Uw advocaat gespecialiseerd in familierecht Opmeer legt uit

Als advocaat gespecialiseerd in familierecht, raadt Raike het vaak ook aan om te beginnen met mediation indien uw verstandshouding met uw ex-partner nog goed genoeg is. Vooral als uw kinderen heeft is dit vaak de oplossing waar zo min mogelijk de band tussen u en uw ex-partner (verder) beschadigd zal worden. Het komt zelfs vrij regelmatig voor dat ex-partners door de mediation júist weer meer begrip voor elkaar krijgen. Door in een geborgen ruimte samen met advocaat-mediator Raike uw problemen te bespreken en uit te leggen hoe u of uw ex-partner in dingen staat, komen ex-partners vaak juist meer achter de motivaties van hun ex-partner die ze nog niet wisten. Dit kan erg helend werken, ook na de scheiding. Echter, indien u hier geen behoefte aan heeft of het totaal duidelijk is voor beide partijen wat er aan de hand is, is naturlijk ook niet nodig om hierover te praten. Dit kunt u namelijk gewoon zelf aangeven. U staat als cliënt immers op nummer 1!

Uw familierecht advocaat aan huis – Wat is dat?

Doordat wij als advocatenkantoor een klantenbestand hebben dat over heel Nederland naar ons toe komt, hebben wij besloten het mogelijk gemaakt om ook bij u thuis te komen. Dit scheelt u weer reistijd en gedoe. Of misschien vind u het misschien juist ook wel gewoon prettig om in een vertrouwde omgeving af te spreken, in plaats van op een advocatenkantoor. Wel hebben wij getracht ons advocatenkantoor zó in te richten dat dit niet te koel en zakelijk overkomt, maar juist wat huiselijker is wat betreft sfeer en inrichting. Immers, hoe meer u op uw gemak voelt, hoe meer u zich samen met Raike kan richten op de zaken waar u voor gekomen bent! Dit vind advocaat gespecialiseerd in familierecht Opmeer Raike erg belangrijk!

Duidelijke communicatie met de cliënt

Een ander streven van Raike is om een heldere en duidelijke manier van communiceren te hebben met de cliënt over alle juridische elementen van de scheiding. De meeste mensen hebben immers niet eerder een echtscheiding meegemaakt en tevens hebben zij logischerwijs natuurlijk vaak ook niet veel verstand van juridische zaken als misschein nodig is om alles te begrijpen. Raike vind het dus ook een prioriteit om er zeker van te zijn dat u alles goed begrijpt en u up to date te houden van de voortgang van de echtscheiding. Immers kunnen advocaten soms nog weleens vergeten dat dit soort juridische trajecten geen dagelijkse kost zijn voor hun cliënten, omdat zij hier zelf wél elke dag mee bezig.


Dus bel Raike nú op 0229-74 52 14 voor een vrijblijvend gratis juridisch adviesgesprek of maak een afspraak in persoon, of stuur haar nú een email naar raike@maasdamdeboer.nl


De gemeente Opmeer bestaat uit de volgende plekken vanuit waar u Raike onder andere kunt inschalen:

Uw advocaat gespecialiseerd in familierecht Opmeer Raike kunt u onder andere inschakelen vanuit:

 • Opmeer
 • Woogwoud
 • Aartswoud
 • De Weere
 • Gouwe
 • Spankbroek
 • Wadway
 • Zandwerven
 • En de meeste andere steden en dorpen binnen en buiten West-Friesland. Woont u verder weg? Geen probleem. Wij komen kosteloos bij u thuis.