Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Huurrecht advocaat Amsterdam-West bij conflict tussen huurder en verhuurder over huurachterstand, huisuitzetting, huurverhoging en andere huurecht problematiek

Bent u op zoek naar een goede huurrecht advocaat Amsterdam-West?

Huurrecht advocaat Raike de Boer en huurrecht advocaat Ries Maasdam

Huurrecht Advocaat Ries Maasdamdam en huurrecht advocaat Raike de Boer kunnen u helpen met uw huurrecht probleem, of u nou verhuurder of huurder bent!

Indien u op zoek bent naar een bekwame huurrecht advocaat Amsterdam-West, dan hoeft u niet verder te zoeken. Advocaat Raike de Boer en advocaat Ries Maasdam zijn dé experts in de omgeving als huurrecht advocaat en kunnen u vast helpen met uw huurrecht conflict. Of u nou huurder bent of verhuurder bent, en bijvoorbeeld te maken heeft met een probleem rond de huurverhoging, uithuiszetting, huurachterstand, problemen rond de onderhoud  en gebreken van de woning of iets binnen het huurrecht; In al deze gevallen en veel meer gevallen kunnen advocaat Ries en advocaat Raike u u juridisch kundig, maar ook empathisch bijstaan met uw conflict als huurecht advocaat Amsterdam-West óf natuurlijk als huurrecht mediator.

Ries en Raike zetten als huurrecht advocaten uw lange termijn belangen voorop

In het huurrecht is het zoals in elk rechtsgebied belangrijk om te bedenken wat op de lange termijn de meeste kans heeft om goed uit te uitpakken. Zo is het bij elke stap slim om in te schatten of dingen u meer naar waarschijnlijkheid u meer opleveren of juist kosten. Uw kosten en baten moeten immers op de eerste plek gaan vinden advocaat Ries en Raike. Zo komt het vaak genoeg voor dat advocaten een een bodemprocedure beginnen die hen veel werk oplevert, maar de cliënt hier niet naar waarschijnlijkheid het beste mee af is omdat hem of haar niet genoeg oplevert.  Ook is het belangrijk om te kijken naar waar u uiteindelijk wilt uitkomen. Het is dus ook belangrijk om niet te reactief te werk te gaan. Dit wil zeggen; soms is iets het niet waard om voor te strijden, maar soms maakt een kleine strijd op 1 gebied juist de kansen op het uiteindelijk doel kleiner. Een goede advocaat probeert dus voor u in te schatten wat wel en wat niet naar alle waarschijnlijkheid een slimme stap is om te zetten.

“Ook het sociale aspect speelt vaak toch mee” vertelt huurrecht advocaat Raike

Zo is het soms bijvoorbeeld slimste om en vol op te gaan en gelijk er gelijk bovenop te zitten en een een procedure te beginnen (die geld en tijd kost), maar soms is maak je situaties ook juist erger indien er gelijk met de botte bijl wordt gehakt. Immers; soms vangt men meer vliegen met honing dan met azijn en juist subtiel te werk te gaan en partijen juist te vriend te houden. Dit is een belangrijk aspect dat door advocaten weleens wordt vergeten. Zo zijn bij kleinere type instanties zoals een persoon die 1 huis verhuurd heeft het sociale aspect een grotere invloed dan gedacht. In die situaties is het soms ook slim om daar rekening mee te houden. Een tegenpartij waar men ruzie mee lijkt te hebben zal soms minder de neiging hebben mee te werken dan indien er toch nog een redelijk goede verstandshouding is. “Begrijp meniet verkeerd,” , zegt Raike.  “Het recht gaat zeker over regels, maar uiteindelijk óók over mensen”. Het is dus slim om zowel juridisch strategisch te werk te gaan, maar zeker ook sociaal.

Een realistische en eerlijke blik op het recht is ook belangrijk voor cliënten volgens huurrecht advocaten Raike en Ries

Alhoewel het er in het recht om draait om kansen te vergroten op een goede uitkomst is het ook belangrijk om weten dat helaas ook weer niet álles te voorspellen is. Zo streven het recht in zijn geheel, maar ook rechters er bijvoorbeeld naar om zo objectief mogelijk te zijn, maar staan bepaalde rechters toch meer bekend naar bepaalde richtingen, uitspraken of aanpakken te neigen. Dit is natuurlijk ook weer niet totaal verwonderlijk, aangezien het ook weer gewoon mensen zijn uiteindelijk. Hierdoor kunnen zij soms toch ook weer uitspraken doen die men niet had verwacht.  Je kunt in dat opzicht dus gek genoeg toch meer of minder geluk hebben met een bepaalde rechter in jouw zaak. Feiten kunnen immers nét iets anders geïnterpreteerd worden door verschillende rechters, wat weer tot een nét andere uitkomst leidt. Juist daarom vinden huurrecht advocaat Ries en Huurrecht advocaat Raike vinden het dus ook belangrijk om hun cliënten eerlijk te informeren en geen harde beloften te maken die ze niet altijd kunnen waarmaken. Soms krijgen zij cliënten die wisselen van advocaat en door de vorige advocaat toch net teveel dingen belooft zijn die toch niet zo zijn uitgepakt. Dit leidt logischerwijs tot veel teleurstelling; vooral als men het totaal niet had zien aankomen.

Een onduidelijke situatie zo duidelijk mogen proberen te maken

Als één ding dus zeker is, is dat er geen zekerheden zijn in het recht. Daarom is de duidelijkheid overbrengen aan cliënten die er juist wél is juist ook zo belangrijk. Huurrecht advocaat Raike vertelt: “Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat cliënten die naar mij overgestapt zijn na ontevredenheid over hun vorige advocaat echt geen idee hebben hoe sommige dingen afgelopen tijd gebeurt zijn. Ze hebben geen idee hoe afspraken tot stand zijn gekomen en hebben soms ook weinig idee over waar in het proces zij eigenlijk zaten. Soms moet er nog heel veel gebeuren en soms nog maar weinig. Maar het lijkt of zij vrij minimaal geïnformeerd zijn. Soms hebben ze een uitspraak gehad van de rechter, maar sinds die uitspraak was er al een periode geen reactie van hun advocaat hier over. Het is je taak als advocaat om je cliënt bij te staan in de rechtszaal, maar ook natuurlijk om te te informeren, omdat zij niet thuis zijn in het recht. Slechts enkelen hebben genoeg rechtszaken meegemaakt om een beetje e weten hoe het allemaal gaat. Dit is allemaal niet prettig voor de cliënten omdat onduidelijkheid zorgt voor nog een hoger gevoel van onzekerheid en dit leidt juist lijdt tot piekeren. Dit is niet goed voor de gemoedstoestand van de cliënt. Ook hier moet rekening mee gehouden worden”.

Waar afspreken met ons als uw huurrecht advocaat?

Wat betreft afspreeklocaties is het vaak mogelijk om af te spreken op de locatie die uw voorkeur heeft. Zo is het naast gewoon afspreken bij u op kantoor óók mogelijk om ergens anders in (uw) omgeving afspreken of zelfs bij u thuis. Dit kan om praktische redenen zijn als een gebrek aan vervoer of bijvoorbeeld een gebrek aan tijd. Echter, kan het ook zijn dat u om emotionele redenen liever thuis afspreekt. In de meeste gevallen is dit allemaal mogelijk!

Plaatsen in de gemeente Wormer waar Raike thuis kan komen als ‘advocaat aan huis’ zijn oa Wormer, Jisp, Wijdewormer, Neck en Oostknollendam.


Dus zoekt u een bekwame huurrecht advocaat Amsterdam-West voor uw huurecht probleem? Bel ons dan nu op 0229-74 52 14 of stuur ons een email naar advocaten@maasdamdeboer.nl. Wij staan voor u klaar!


juridische werkzaamheden waar u ons o.a. als huurrecht advocaat Amsterdam-West of huurrecht mediator Amsterdam-West voor zou kunnen inschakelen

 • procederen in de vorm van een bodemprocedure
 • kort geding huurrecht (spoedprocedure)
 • juridisch advies huurrecht Amsterdam-West
 • hulp bij huurconflicten oplossen zonder rechter
 • huurrecht mediation bij huurrecht mediator (Raike en Ries zijn ook huurrecht mediator)

Worden de kosten van een huurrecht advocaat Amsterdam-West vergoed?

 • Het is mogelijk dat huurrecht advocaat kosten worden vergoed. Dit kan bijvoorbeeld indien u een rechtsbijstandverzekering heeft.
 • Ook kan het zijn dat u een u aanmerking komt voor een toevoeging, ook wel een pro deo advocaat genoemd in de volksmond. Dit gebeurt vaak indien men een (te) laag inkomen heeft en/of (te) weinig spaargeld heeft. Indien dit het geval is zal de overheid een (groot) deel van uw kosten vergoeden. Vaak moet er wel een kleinere (vaste) vergoeding zelf betaald worden door de cliënt die men de de eigen bijdrage‘ noemt.
 • In sommige gevallen is het ook mogelijk dat de rechter ertoe besluit dat de tegenpartij uw kosten moet betalen of juist dat u de kosten van de tegenpartij moet betalen.

Verschillende benamingen van rechtshulp in de vorm van juridische bijstand die gedeeltelijk of volledig wordt gesubsidieerd door de overheid

 • gesubsidieerde rechtshulp
 • pro-deo advocaat huurrecht Amsterdam-West
  Verkozen tot High Trust kantoor

  Maasdam en de Boer zijn high trust huurrecht advocaat Amsterdam-West

 • advocaat huurrecht gesubsidieerde rechtsbijstand
 • toevoeging advocaat huurrecht
 • gefinancierde rechtshulp advocaat huurrecht
 • advocaat van onvermogen huurrecht

Vaak voorkomende problematiek binnen het huurrecht waar uw huurrecht advocaat Amsterdam-West bij kan helpen

Voorbeelden van specifieke huurrecht gerelateerde vragen die u kan hebben en voor kan leggen aan de huurrecht advocaat Amsterdam-West

Er zijn tal van dingen cliënten naar kunnen zoeken in het huurrecht. Een kleine greep van de meest voorkomende type vragen

 • Ik huur all-in en de verhuurder stuurt een jaarafrekening voor servicekosten en vraagt mij om bij te betalen. Mag dit?
 • Wat zijn de juridische gevolgen als ik als de huurder de huur weken, maanden of zelfs jaren te laat betaal?
 • De verhuurder wil overgaan tot huisuitzetting, terwijl daar niet genoeg reden voor is. Wat moet ik doen?
 • Heb ik een huurrecht advocaat nodig aangezien mijn servicekosten als huurder te hoog zijn? Rekent de huurder onredelijke servicekosten?
 • Wat kan ik als huurder juridisch doen aan geluidsoverlast van buren?
 • Indien de verhuurder de huurwoning van de huurder binnenkomt, mag dit dan in verband met de regels over woonplezier?
 • Wat kan moet ik doen indien er gebreken zijn aan de huurwoning?
 • Is de verhuurder of de huurder verantwoordelijk bij onderhoudsproblemen, zoals bijvoorbeeld onvoldoende ventilatie van vochtige ruimtes, lekkage of achterstallig onderhoud?
 • Wat kan ik als huurder juridisch doen aan geluidsoverlast door een renovatie aan mijn huurwoning?
 • Wanneer vindt men juridisch dat ik mij gedraag als een slechte huurder?
 • Ik heb een huurrecht advocaat nodig, maar heb geen rechtsbijstandverzekering. Wat nu?
 • wanneer heb ik recht op huurbescherming?

Overige problematiek die vaak plaatsvindt binnen het huurrecht

 • Ik ben huurder en de verhuurder heeft een erg grote huurprijsverhoging aan mij kenbaar gemaakt. Kan ik hierover onderhandelen?
 • Er is veel gebreken wat betreft het onderhoud van de huurwoning. Mag ik mijn huur nu tijdelijk inhouden?
 • Bij welke huur geschillen moet ik als huurder terecht bij de huurcommissie en bij welke huurproblemen juist bij de huurrecht advocaat Amsterdam-West
 • De huurder betaalt de huur niet omdat hij de servicekosten niet in verhouding vindt met het onderhoud, mag dit?
 • het bedrag dat de huurder mij vraagt aan servicekosten lijkt niet redelijk. Wat kan ik hier aan doen?
 • Mag ik als huurder een tijd de huur inhouden indien de verhuurder weigert om achterstallig onderhoud te verrichten?
 • Krijgt de verhuurder boete als hij achterstallig onderhoud niet verricht?
 • Ik weet niet of ik in aanmerking kom voor huurbescherming. Hoe zit dat?
 • Ik heb een huurachterstand en nu wil de verhuurder overgaan tot huisuitzetting, terwijl ik de huur gewoon niet kan betalen. Mag dit zomaar?
 • is de verhuurder of huurder aansprakelijk voor kosten die verbonden zijn aan de reparatie van mijn plafond door lekkage?
 • Indien de kantonrechter ene uitspraak doet over mijn huurrecht conflict, is dit dan bindend?
 • Ik ben ondernemer en huur een bedrijfspand. Mijn verhuurder wil het pand verkopen aan iemand die zelf in de woning wilt wonen en mijn huur dus stop wilt zeggen, mag dit?
 • Ik huur een appartement en de recente huurverhoging van de huurder is te hoog. Wat kan ik hier wat aan doen? Gaat mijn kale huur nu omhoog?
 • De verhuurder wil de huur stop zetten, maar volgens mij heeft hij geen goede opzeggronden. Klopt dit?
 • De huurincasso zit achter mij aan terwijl de huurwoning niet aan de veiligheidsnormen voldoet? Wat doe ik hier tegen?
 • Er is sprake van een opleveringsgeschil. Kan een huurrecht advocaat mij helpen?
 • Ik heb een probleem met de verhuurder. Moet ik nu naar de (kanton) rechter of naar de huurcommissie?
 • Er is sprake van wanbetaling vna de huurder. Wanneer mag ik als verhuurder juridisch gezien stappen zetten?
 • Mijn verhuurder betaalt al 4 maanden de huur niet. Mag ik nu ontruimingsvonnis verkijrgen en overgaan tot huisontruiming?

Dus zoekt u een bekwame huurrecht advocaat Amsterdam-West voor uw huurecht probleem? Bel ons dan nu op 0229-74 52 14 of stuur ons een email naar advocaten@maasdamdeboer.nl. Wij staan voor u klaar!


Algemene juridische vragen die huurders of verhuurders kunnen hebben die te maken hebben met een huurconflict huurrecht advocaat Amsterdam-West

 • Wat valt er onder huurrecht?
 • Wat kost een advocaat huurrecht?
 • Wat is een huurovereenkomst precies?
 • Wat zijn de kosten van de huurcommissie
 • Wat zijn de kosten van een bodemprocedure?
 • Wat is een opzegtermijn?
 • Wanneer moet u een huurecht advocaat Amsterdam-West inschakelen?
 • Valt huurrecht onder contractenrecht?

De meeste voorkomende oorzaken van van voorkomende huurprocedures zoals huisuitzetting in het huurrecht waar u mogelijk een huurrecht advocaat Amsterdam-Westvoor wilt inschakelen

 • Huurcontract ontbinden in verband met ‘dringend eigen gebruik’
 • Huisuitzetting van de huurder
 • Huurachterstand van de huurder
 • Adres problematiek zoals bijvoorbeeld spookbewoning of adresfraude
 • Huurverhoging
 • Huurverlaging
 • Onderhoud en gebreken
 • Onderhuur en overdracht
 • huurbeëindiging en huurbescherming

 

1. Mogelijke gebreken waardoor de huurder een conflict heeft met de verhuurder

Mogelijke oorzaken van geschillen in het het huurrecht die gaan over groot onderhoud

 • gebrekkig onderhoud van het dak
 • gebrekkig onderhoud van de verwarming en bijbehorende installaties
 • geluidsoverlast of ander overlast door groot onderhoud of renovatie

Mogelijke gebreken aan huur locatie waar de huurder een huurrecht advocaat Amsterdam-West voor kan inschakelen

 • gebreken door een lekkage of meerdere lekkages van bijvoorbeeld het dak, de afvoer of de leidingen in de huurwoning
  • Gevolgen van een lekkage zoals vochtplekken
  • Gevolgen van een lekkage zoals schimmelvorming (schimmel op muren, plafond of bijvoorbeeld de vloer)
  • Gevolgen van een lekkage in de vorm van houtrot in de kozijnen, de vloeren, de plinten of het dak
  • Gevolgen van waterschade in de vorm van verkleuring van het behang
  • Gevolgen van waterschade in de vorm van schade aan elektrische apparaten, kleding, boeken of andere documenten
 • beschadiging aan vloeren of plinten
 • slechte afzuiging of ventilatie
  • gezondheidsklachten door slechte ventilatie
 • gebreken gerelateerd aan isolatie en warmte
  • tocht door kieren
  • hoge energiekosten door gebrek aan energiebesparende maatregelen zoals renovatie
  • warmtevoorziening die kapot is
 • slecht sluitende ramen of ramen die slecht te openen zijn
  • mogelijke gezondheidsklachten zoals bijvoorbeeld onderkoeling
 • overige gebreken door achterstallig onderhoud van de huurwoning
  • gebarsten tegels in de huurwoning
 • gebreken gerelateerd aan veiligheid (te hoge mate van onveiligheid)
  • gezondheidsgevaar door overstroming ontstaan door lekkage
  • gezondheidsgevaar door mogelijk bevriezen door niet werkende verwarming doordat deze niet goed onderhouden is
  • gezondheidsgevaar door mogelijk krijgen van schok door bijvoorbeeld slecht onderhouden elektra, stopcontacten etc.
  • gezondheidsgevaar door verhoogde mogelijkheid tot vallen (slecht onderhouden leuning van balkon, trappen of balustrades)
 • verstopte douche of lekkend toilet
 • ongedierte gerelateerde gebreken
  • ratten
  • kakkerlakken
  • muizen
 • stankoverlast
  • slechte ontluchting die zorgt voor riool geur (rioollucht)
  • stankoverlast door dieren zoals door een stinkdier, marter of rat van me bewoner die stankoverlast veroorzaakt
  • bedrijf dat stankvoerlast veroorzaakt zoals  voedingsmiddelen bedrijf, chemicaliën fabriek)

 

Veel voorkomende type conflicten die de verhuurder kan hebben met de huurder

1. Het niet betalen van de huur –  Uw huurrecht advocaat Amsterdam-West geeft voorbeelden

Net zoals de huurder kan ook de verhuurder zijn die een probleem een huurrecht conflict heeft. Een van de meest voorkomende problemen van huurders is het hebben van een huurder die diens huur niet betaald. Enkele (in)formele manieren om dit probleem te beschrijven zijn

 • Ik heb te maken met een huurachterstand van een van mijn huurders.
 • Een van mijn huurders is in gebreke gebleven met de betaling van de huur.
 • Een van mijn huurders voldoet niet aan zijn huurverplichtingen.
 • Mijn huurder laat de huur onbetaald.
 • De huurder van de woning schiet tekort in de nakoming van de huurovereenkomst.
 • De huurder betaalt de huur niet op tijd.
 • Een van mijn huurders loopt achter met de huur.
 • Een van mijn huurders houdt zich niet aan de huurvoorwaarden door huur in te houden.
 • Een  huurders is een huurontduiker.
 • Een van mijn huurders weigert de huur te betalen.
 • Mijn huurder is een wanbetaler.
 • Een van mijn huurders maakt misbruik van mijn goedheid.
 • Een van mijn huurders is een slechte betaler.
 • Mijn huurder heeft een huurachterstand, maar weigert pand te verlaten

De huurder kan vinden dat de verhuurder overige problemen veroorzaakt voor zichzelf of mede huurders.

 • de huurder veroorzaakt stank overlast voor buren of de verhuurder
  • stank overlast door dieren zoals boerderij geuren (mest
  • stankoverlast door
  • stankoverlast door beschimmelde etensresten
 • de huurder is handelt niet juist tegenover een mede bewoner of de verhuurder
  • de huurder dreigt eigendommen van verhuurder te vernielen
  • de discrimineert de verhuurder op grond van geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, afkomst of religie
  • de verhuurder scheld de huurder uit
  • ver huurder dreigt met geweld of voert dit uit
 • de huurder voert illegale activiteiten uit in de verhuurde locatie van de verhuurder
  • de verhuurder kweekt, produceert of verhandeld illegale (drugs) middelen zoals
   • wiet
   • cocaïne
   • heroïne
   • XTC
   • amfetamine
   • LSD
   • paddo’s
   • GHB
   • ketamine
   • NPS
  • de verhuurder verhandeld, slaat illegaal voorwerk of steekt illegaal vuurwerk af zoals onder andere zoals
   • nitraatbommen,
   • vlinders,
   • lawinepijlen,
   • Shells,
   • Cobra 5,
   • Cobra 6,
   • Cobra 8,
   • Thunderking
   • mortierbommen
   • overige nitraten of ander illegaal vuurwerk
  • de verhuurder voert illegale gokactiviteiten uit de de huurwoning onder andere zoals
   • poker
   • bingo
   • loterij
   • roulette
   • blackjack
   • sportweddenschappen,
   • paardenraces
   • dobbelsteen gokactiviteiten o
   • rad van fortuin
  • De verhuurder verhandeld of fokken van dieren zoals on andere
   • kortsnuitige honden (i.v.m. gezondheid dieren, verboden sinds 2019)
   • exotische katten die wild zijn (gevaarlijk)
   • papegaaien kaketoes of parkieten (geluidsoverlast)
   • reptielen of amfibieën (onder andere i.v.m. ziekte overdracht)
   • varkens, schapen, geiten, runderen, kippen

 

Juridische documenten en clausules die mogelijk voor kunnen komen bij een huurrecht conflict volgens uw huurrecht advocaat Amsterdam-West

 (Juridische) documenten die vaak een rol spelen in huurrecht conflicten

 • Huurcontract of huurovereenkomst
 • Huurprijscheck of huurprijsadvies
 • Huurverhogingsvoorstel of huurverlagingsvoorstel
 • Dagvaarding of verzoekschrift
 • Verweerschrift
 • Vonnis of beschikking
 • Huuropzegging of huurbeëindiging
 • Huurachterstand of huurvordering
 • Huisvestingsvergunning of urgentieverklaring
 • Verstekvonnis of verstekbeschikking
 • Hoger beroep of cassatie
 • Arrest of uitspraak
 • Executie /tenuitvoerlegging

Enkele clausules die kunnen voorkomen in een huurcontract en conflicten kunnen veroorzaken tussen huurder en verhuurder en waar men mogelijk een huurrecht advocaat Amsterdam-West voor wilt inschakelen

 • Diplomatenclausule
 • Onderhuurclausule
 • Overdrachtsclausule
 • Inbrengclausule
 • Huurprijsclausule
 • Borgclausule
 • Opleveringsclausule
 • Huurindexatieclausule
 • Huurbevriezingsclausule
 • Huurverhogingsclausule
 • Huurverlagingclausule
 • Huurachterstand clausule
 • Huurtoeslagclausule
 • Huisdierenclausule
 • Rookverbod clausule

Enkele classificaties in het huurrecht

Type huurwoningen die mogelijk betrokken kunnen zijn bij een huurecht geschil

 • vrije sector huurwoning (ook wel genoemd: geliberaliseerde huurovereenkomsten)
 • sociale huurwoning (ook wel genoemd: sociale sector, gereguleerde huursector of niet geliberaliseerde huurovereenkomsten)

De verschillende huurregimes in het huurrecht waarover conflicten kunnen gaan en u mogelijk een huurrecht advocaat voor  zoekt:

 • roerend 201 e.v. (7.201 B en verder)
 • ongebouwd 228 (7.228 BW)
 • kantoorruimte 230a (7. 230a BW)
 • Woonruimte 232 (7. 232 BW)
 • winkelruimte 290 (7.290 BW)

Er zijn 3 soorten hoofd classificaties in huurovereenkomsten in het huurrecht – Uw huurrecht advocaat Amsterdam-West legt uit

 • huurovereenkomsten voor woonruimten (een 1 gezinswoning, appartement etc.)
 • huurovereenkomsten voor middenstandsbedrijfsruimtes (een restaurant, snackbar of bijvoorbeeld een koffietent etc.)
 • algemene huurovereenkomsten (een opslagruimte, parkeerplaats, kerk, ziekenhuis, camping of bijvoorbeeld attractiepark etc.)

Er zijn juridische verschillen tussen al deze groepen en het is van essentieel belang om te weten tot welke categorie een locatie hoort. Echter, indien u dit niet weet kan uw huurrecht advocaat Amsterdam-West dit u natuurlijk gewoon uitleggen.

 

Huurgoederen waar men een huurconflict over kan hebben – Uw Huurrecht advocaat Amsterdam-West legt uit

Binnen het huurrecht zijn huurgoederen in principale vaak betrokken. Vaak heeft men een conflict over deze huurgoederen. Zo kan het voorkomen de huurgoederen niet voldoen aan de wensen van de huurder of zo is het natuurlijk ook mogelijk dat de huurder vindt dat de huurder juist niet juist is omgegaan met diens huurgoederen. Hier volgt een lijst met van deze huur goederen die vaak voorkomen bij een huurrecht conflict.

Veel voorkomende soorten woonruimtes waar men een huurrecht advocaat Amsterdam-West voor kan inschalen bij een conflict tussen huurder en verhuurder

 • eengezinswoning
 • appartement (flat)
 • kamer
 • woonwagen
 • woonboot

Veel voorkomende soorten bedrijfslocaties of werkplekken waar men een huurrecht advocaat Amsterdam-West voor kan inschalen bij een conflict tussen huurder en verhuurder

 • loods
 • winkel
 • supermarkt
 • drogist
 • kantoor
 • garage
 • school
 • ziekenhuis
 • sportcomplex
 • restaurant
 • café
 • cafetaria
 • toko
 • horecapand overig
 • hotel
 • apotheek
 • kampeerbedrijf
 • avondwinkel
 • bakker
 • slager
 • kaaswinkel
 • kapper
 • apotheek
 • benzinestation
 • smeder
 • praktijkruimte
 • showroom
 • atelierruimte (atelier)
 • sportruimte
 • vergaderruimte
 • werkplek of bedrijfsruimte overig

Overige locaties waar men een huurrecht advocaat Amsterdam-West kan inschakelen bij conflicten

 • vakantiewoning
 • parkeerplaats
 • opslagruimte
 • garagebox
 • kerk
 • (sociale) werkplaats
 • standplaats

Ook Huurders of verhuurders van studenten woningen kunnen in het huurecht conflicten hebben met de verhuurder. Verschillende (in)formele aanduidingen van locaties waar (voornamelijk)
studenten wonen zijn:

 • studentenwoning
 • studentenflat
 • studentenhuis
 • studentencampus
 • studentenkamer
 • studentencontainer

Verschillende soorten (formele en informele) aanduidingen locaties waar (vooral) ouderen wonen die mogelijk een huurrecht conflict zouden kunnen hebben tussen de huurder en de verhuurder

 • verpleeghuis
 • verzorgingshuis
 • serviceflat
 • seniorenwoning
 • aanleunwoning
 • woonzorgcentrum
 • kleinschalige woonvorm
 • zorgwoning
 • bejaardenhuis
 • bejaardentehuis
 • ouderenflat
 • seniorcomplex
 • thuiszorgwoning
 • hofje
 • overige ouderenwoningen

Mogelijke vervoersmiddelen die men kan huren waarbij een een conflict kan ontstaan en waar men een advocaat huurrecht Amsterdam-West voor zou kunnen inschakelen

 • auto
 • vrachtwagen
 • bestelbus
 • bus
 • fiets
 • bakfiets
 • step
 • Segway
 • skelter
 • scooter
 • motorfiets
 • boot
 • caravan (aanhangwagen)

Echter, zijn er tal van andere dingen die men kan huren wie ook onder het huurrecht vallen, zoals bijvoorbeeld

 • meubel (of meubels voor de inrichting zoals een tafel, een bank, een stoel, of een kast)
 • gereedschap
 • dier of dieren
 • muziekinstrument of muziekinstrumenten

 

Personen of instanties die betrokken kunnen zijn bij een huurrecht conflict – Uw huurrecht advocaat Amsterdam-West legt uit

In het huurrecht kunnen er meerdere partijen betrokken zijn bij een geschil. Echter, in beginsel gaat het gaat om een geschil tussen de huurder en de verhuurder.

1e betrokken partij binnen het huurrecht: De huurder

Allereerst is de verhuurder hoogstwaarschijnlijk een betrokken partij. En alhoewel men de huurder in het huurrecht vaak benoemd wordt met diens formele benaming, zijn er tal van andere formele maar ook informele benamingen waarmee men de huurder zou kunnen bedoelen.

 • Enkele formele en informele benamingen van de huurder kunnen zijn:
  1. bewoner van huurwoning
  2. huurder van woonruimte
  3. contractant
  4. inwoner
  5. huurder van bedrijfsruimte
  6. huurder van kamer
 • Voorbeelden van huurders die een huurrecht conflict zouden kunnen hebben
  1. Een jong stel dat net hun eerste appartement huurt
  2. Studenten die wonen in een studentenhuis
  3. Een oude man die in een ouderenflat woont
  4. Een gezin met 2 kinderen en een hond
  5. Een alleenstaande vader met zijn zoon
  6. Een groot bedrijf dat een bedrijfspand huurt
  7. Een klein kantoor met zelfstandigen

2e betrokken partij binnen het huurrecht: De verhuurder

Ook is de verhuurder hoogstwaarschijnlijk een betrokken partij. En alhoewel men de huurder in het huurrecht vaak benoemd wordt met diens formele benaming, zijn er ook voor verhuurder tal van andere formele maar ook informele benamingen waarmee men de huurder zou kunnen bedoelen

 • De verhuurder wordt dus ook wel genoemd:
  1. eigenaar van de woning
  2. huisbaas
  3. huurbaas
  4. eigenaar
  5. exploitant
  6. pandjesbaas
  7. huisheer
 • Voorbeelden van verhuurders die een huurrecht conflict zouden kunnen hebben
  1. woningbouwvereniging
  2. institutionele belegger,
   1. zoals pensioenfonds en
   2. verzekeraar
   3. particuliere belegger
  3. particuliere verhuurders

3e. Overige betrokken partijen binnen het huurrecht

Verder is het mogelijk dat er tal van partijen die op verschillende manieren betrokken worden bij een geschil in het huurrecht.  Deze betrokken partijen kunnen op verschillende manieren betrokken zijn bij het huurrecht conflict. Zo zijn de huurder en verhuurder heel direct betrokken bij het conflict en is bijvoorbeeld de Naast de advocaat huurrecht die mogelijk betrokken kan zijn bij het huurrecht geschil, zijn er die tal van andere partijen betrokken in de afwisseling van procedure of inhoudelijk betrokken.

Inhoudelijk betrokken partijen

 • de huurder
 • de verhuurder (bijvoorbeeld een woningcorporatie)
 • de medehuurder
 • de onderhuurder
 • de huurcommissie
 • de buurman of buurvrouw van huurder

Procedureel betrokken partijen

 • de rechter (kantonrechter)
 • de huurrecht advocaat of advocaten van de andere partij
 • de deurwaarder
 • de huurrecht mediator Amsterdam-West

Overige (indirect) betrokken partijen

 • de deskundigen (taxateur bijvoorbeeld)
 • de huurdersvereniging of huurdersorganisatie
 • de verhuurdersvereniging of verhuurdersorganisatie
 • de gemeente
 • de overheid
 • de politie
 • de huurdersbond
 • de verhuurdersbond
 • de beheerder van de woning
huurrecht advocaat huurcontract huurachterstand huurverhoging huurder verhuurder

Conflicten in het huurrecht zijn nooit leuk, maar onze huurrecht advocaat Amsterdam-West kan u waarschijnlijk helpen om  uw probleem op te lossen

Indien woningbouwverenigingen betrokken zijn bij een huurrecht geschil, zou het kunnen dat dit een van de volgende woningbouwverenigingen is, aangezien dit een aantal van de grootsten van Nederland zijn

 • Dudok Wonen
 • Eigen Haard
 • De Huismeesters
 • Lefier
 • Lieven de Key
 • Mitros
 • ozaïek Wonen
 • Nijestee
 • Patrimonium
 • Portaal
 • Rochdale
 • Rondom Wonen
 • Stadgenoot
 • Staedion
 • SSH Utrecht
 • SSHN
 • Vestia
 • Den Helder
 • SWZ
 • Woonpartners Midden-Holland
 • Woonstede
 • Woonzorg Nederland
 • Ymere
 • Voor de duidelijkheid: Het betekent niet deze genoemde woningcorporaties vaker of minder vaak betrekken zijn in huurrecht conflicten dan niet genoemde, andere verhuurders. Deze betreffende verhuurders zijn enkel genoemd als voorbeelden omdat zij de grootste verhuurders zijn.

Naast woningbouwverenigingen, zijn ook beleggers bijvoorbeeld ook vaak actief in het verhuren van panden en kunnen zo betrokken zijn in een huurrecht geschil. Zo zijn ze vooral actief in de sociale huur, vrije sector huur, studentenhuisvesting en seniorenwoningen. Enkele van deze grotere beleggers zijn

 • Timeless Investments
 • Orange Capital Partners
 • Bouwinvest (soms incorrect geschreven als Bouw Invest)
 • Vesteda
 • Syntrus Achmea Real Estate & Finance
 • Amvest
 • MN
 • Patrizia
 • Round Hill Capital
 • Libra International
 • Heitman
 • CBRE Global Investors
 • Greystar
 • Aberdeen Standard Investments
 • ASR
 • APG
 • Aegon
 • Altera
 • Voor de duidelijkheid: Het betekent niet deze genoemde beleggers vaker of minder vaak betrekken zijn in huurrecht conflicten dan niet genoemde, andere verhuurders. Dit zijn slechts voorbeelden van beleggers zijn hier enkel genoemd omdat zij de grotere verhuurders zijn.

Dus zoekt u een bekwame huurrecht advocaat Amsterdam-West voor uw huurecht probleem? Bel ons dan nu op 0229-74 52 14 of stuur ons een email naar advocaten@maasdamdeboer.nl. Wij staan voor u klaar!


Waren waar men mogelijk een geschil over kan hebben in het huurrecht- Uw huurrecht advocaat legt uit

Naast de partijen die een geschil met elkaar hebben en de overige personen of instanties die betrokken zijn in een geschil in het huurrecht,  zijn er ook tal van dingen die betrokken kunnen zijn. Deze dingen vallen vaak onder de servicekosten die der huurder elke maand betaald, maar dat hoeft niet. Vaak gaat het in het huurrecht bij dit soort dingen om de kwaliteit die de verhuurder niet voldoende acht of de prijs die (door)berekend wordt te hoog is in verhouding tot wat geleverd wordt. Zo kan het geschil bijvoorbeeld gaan over een bepaald ding zoals bijvoorbeeld een lift. Zo kan de huurder bijvoorbeeld vinden dat de lift te vaak of te lang stuk is en hier een (financiële) oplossing voor zoeken. Ook kan de huurder vinden dat de servicekosten bijvoorbeeld niet in verhouding staan met wat er geleverd voor wordt.  Echter, kan het ook zijn dat de verhuurder vind dat de verhuurder niet juist omgaat met de eigendommen van deze verhuurder, zoals bijvoorbeeld de gemeenschappelijke wasmachine of teveel achter loopt met de betaling van de huur. De verhuurder kan zodoende willen dat verhuurder uit de woning gaat of de kosten vergoed voor reparatie.

Naast het genoemde voorbeeld van het conflict waar de lift en wasmachine in voorkomen zijn er tal van andere andere dingen (indirect) betrokken bij een de huurrecht conflict.

Energiebesparende maatregelen waar men in het huurrecht een conflict over kan hebben en een huurrecht advocaat Amsterdam-West voor zoekt

 • glas – Dubbel glas of HR++ glas
 • isolatie – Vloerisolatie, dakisolatie of gevelisolatie
 • lampen – Ledlampen, spaarlampen of tl-buizen
 • temperatuur regeling – Thermostaatkranen, radiatorfolie of tochtstrippen
 • warmte opwekking – Zonneboiler, pellet kachel of houtkachel
 • water besparing – Thermostaatkranen, radiatorfolie of tochtstrippen
 • groene energie – groene stroom, groen gas of biogas
 • apparatuur – Warmteterugwinning, balansventilatie of mechanische ventilatie
 • energie meting – slimme meter of energieverbruiksmanager
 • energiezuinige apparaten – koelkast, vriezer, wasmachine of vaatwasser

Enkele gemeenschappelijke faciliteiten of voorzieningen waar de huurder en verhuurder een conflict over kunnen hebben in het huurrecht

 • gemeenschappelijke recreatieruimte, woonkamer, eetkamer of hal
 • gemeenschappelijke sauna, zwembad of fitnessruimte
 • gemeenschappelijke hobbyruimte, atelier of werkplaats
 • gemeenschappelijke logeerkamer, gastenverblijf of bed and breakfast (B&B)
 • gemeenschappelijke bibliotheek, leeszaal of studieruimte
 • gemeenschappelijke regenton, vijver of fontein
 • gemeenschappelijke winkel, kapsalon of wasserette
 • gemeenschappelijke vergaderruimte, cursusruimte of theaterzaal
 • gemeenschappelijke speelruimte, kinderopvang of speeltuin
 • gemeenschappelijke kantine, bar of restaurant
 • gemeenschappelijke composthoop, wormenbak of afvalbak
 • gemeenschappelijke zonnepaneel, windmolen of warmtepomp
 • gemeenschappelijke tuinhuis, schuur of kas
 • gemeenschappelijke dierenverblijf, dierenweide of dierenarts
 • gemeenschappelijke moestuin, boomgaard of pluktuin

Gemeenschappelijke installaties waar men in het huurrecht een conflict over kan hebben

 • lift
 • centrale antenne
 • intercom
 • alarminstallatie
 • verwarming – centrale verwarming en warm water
 • gemeenschappelijke ventilatie – mechanische ventilatie of balansventilatie
 • zonnepanelen, windmolens of warmtepompen
 • brandmelders sprinklers of blusapparaten
 • gemeenschappelijke wasmachine, droger of koelkast, vriezer
 • gemeenschappelijke telefoon, kabeltelevisie of internet

Personele diensten waar men in het huurrecht een conflict over kan hebben

 • tuin onderhoud – tuinman, hovenier of groenbeheerder
 • hygiëne onderhoud
  • schoonmaakbedrijf
  • schoonmaker of schoonmaakster
  • particuliere schoonmaker
 • terugkerend onderhoud – glazenwasser, schilder of gevelreiniger
 • diensten i.v.m. hygiëne – ongediertebestrijder, rioolontstopper of loodgieter
 • beveiliging – beveiliger, bewaker of portiekopruimer
 • voorziening eten – cateraar, kok of maaltijdbezorger
 • zorg – zorgverlener, verpleger of mantelzorger
 • sociale diensten – oppas, kinderleidster of gastouder
 • activiteiten – activiteitenbegeleider
 • beheer – huismeester
 • overig voorzieningen – conciërge of portier

Lokale heffingen waar men in het huurrecht conflicten over kan hebben

 • afvalstoffenheffing
 • rioolheffing
 • waterschapsbelasting
 • Onroerendezaakbelasting (OZB)
 • Precariobelasting
 • Toeristenbelasting

Nutsvoorzieningen waar conflicten over kunnen ontstaan in het huurrecht

 • verwarming
 • elektriciteit
 • water

Duurzame of milieuvriendelijke voorzieningen waar men in het huurrecht een conflict over kan hebben

 • groenbak
 • regenton
 • compostbakken

Beglazing gerelateerde onderwerpen waar men in het huurrecht conflicten over kan hebben

 • glasverzekering
 • glasfonds
 • glasbewassing
 • glasbreuk
 • glas verbetering
 • glas decoratie

Enkele kamers of andere vertrekken in een pand waar men conflicten over kan hebben in het huurrecht

 • woonkamer (zitkamer, huiskamer)
 • slaapkamer
 • badkamer
 • keuken
 • bijkeuken
 • eetkamer
 • badkamer
 • douche
 • toilet/wc
 • hal
 • gang
 • berging
 • opslagruimte
 • kantoor of werkruimte
 • receptie
 • ontvangsthal
 • balkon/terras
 • schuur

Dus zoekt u een bekwame huurrecht advocaat Amsterdam-West voor uw huurecht probleem? Bel ons dan nu op 0229-74 52 14 of stuur ons een email naar advocaten@maasdamdeboer.nl. Wij staan voor u klaar!


Huurrecht advocaat Raike de Boer en huurrecht advocaat Ries Maasdam

Wij helpen u graag bij uw huurrecht geschil ! Email of bel ons nu geheel vrijblijvend!