Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Advocaat juridisch advies Hoorn

, advocaat, hoorn, mediation, echtscheiding, erfrecht, erfenis, woning, huis, scheiden, scheiding

Advocaat Ries Maasdam & advocaat Raike de Boer helpen u nu totaal vrijblijvend  met uw juridische vraag. Het eerste half uur advies is totaal gratis (en dus geheel gratis als het binnen het half uur blijft) als uw advocaat juridisch advies Hoorn 

Advocaat juridisch advies Hoorn gezocht?

Zoekt u een advocaat juridisch advies Hoorn, maar dan een echte expert of zijn of haar gebied? Dan bent u hier aan het goede adres!  Maasdam & de Boer advocaten zijn zijn namelijk dé specialisten in de omgeving. Zij kunnen uw juridische vraag geheel vrijblijvend en zelfs kosteloos beantwoorden (indien u geen advies wilt dat langer duurt dan een half uur)

De rechtsgebieden waar zij in gespecialiseerd zijn:

 • familierecht (scheiding, alimentatie, gezag, naamswijziging etc)
 • erfrecht (alles ontremd de afwikkeling van de nalatenschap)
 • onroerend goed recht (alles omtrent gebouwen zoals verborgen gebreken, koop- en verkoop, huren etc
 • burenrecht (burenruzies en alles dat daarbij komt kijken
 • Overige verborgen gebreken zaken (bijvoorbeeld verborgen gebreken bij auto’s of andere voertuigen)
 • geschillen met de bank
 • overige juridische vragen die gerelateerd zijn aan bovenstaande onderwerpen (bij twijfel: bel gerust!)
 • een volledig overzicht onze rechtsgebieden en welke onderwerpen daar precies onder vallen kunt u vinden richting het einde van deze pagina

Dus heeft u een juridische vraag die hier (mogelijk) onder valt bel dan nu op 0229-74 52 14 voor een vrijblijvend gratis juridisch adviesgesprek of maak een afspraak in persoon, of stuur ons nu een email naar advocaten@maasdamdeboer.nl. U zit er nergens aan vast!

Het eerste vrijblijvende adviesgesprek – Hoe werkt dat?

In het eerste gesprek legt u in eerste instantie simpelweg uw situatie aan ons voor en geeft u aan wat precies het probleem is. Het helpt om de nodige stukken mee te nemen indien deze een rol spelen in het (mogelijke) geschil waar u in beland bent. Dit kan via een telefoongesprek, een afspraak bij ons op kantoor of lekker makkelijk bij u thuis. Ongedwongen met een kop koffie of thee kijken wij samen met u naar uw vraag of probleem en zullen wij u vragen stellen indien dingen ons nog niet duidelijk zijn. Afhankelijk van de mate van informatie die u beschikbaar heeft kunnen wij een voorlopige inschatting maken over uw juridische positie en vraag. Is het u nog niet volledig duidelijk? Bel gerust! Wij zijn erg vriendelijk voor onze klanten en helpen u graag indien u even niet meer preciesweet waar u moet beginnen.

Voorlopig advies? Wat is dat? Uw advocaat juridisch advies Hoorn legt uit

Wij zeggen hier duidelijk ‘voorlopig advies‘ omdat niet alle zaken even simpel van aard zijn. Hoe specialistisch wij op elk gebied ook mogen zijn, blijft elke situatie helaas juridisch gezien toch net iets anders, wat weer kan leiden tot een totaal andere (juridische) uitkomst in de rechtszaal. Kort door de bocht gesteld werkt het vaak zo dat hoe algemener uw vraag is en hoe meer veelvoorkomend uw situatie is, hoe makkelijker en sneller wij hier wat meer concrete uitspraken over kunnen doen. Indien uw situatie erg ingewikkeld is waarbij veel factoren meespelen of zelfs onbekend zijn, heeft deze logischerwijs mogelijk meer uitzoekwerk nodig om voor ons tot een degelijk advies te komen waar u echt mee uit de voeten kunt.

Indien uw zaak (erg) complex is , bespreken wij aan het eind van uw gesprek met u of u verder juridisch onderzoek door ons wilt doen of andere juridische stappen wilt ondernemen. Dit is totaal aan u of u dit wilt. Ook kunt u rustig thuis even nadenken over de juridische route die u wilt inslaan na het horen van ons eerste advies. Hier kunt u ook echt even rustig te tijd voor nemen, aangezien wij begrijpen dat het niet niks is om juridische actie te ondernemen en wij willen u zeker ook niet onnodig op kosten jagen, indien u er misschien gewoon zelf uit kunt komen zonder ons te hoeven inschakelen. Wij staan in elk geval wel klaar indien u ons toch nodig denkt te hebben!

Naar huis na het adviesgesprek met uw advocaat juridisch advies Hoorn

Het doel van ons juridische adviesgesprek is dat u naar huis gaat met het gevoel dat uw probleem nu (figuurlijk) lichter is geworden, omdat u hier meer inzicht in heeft heeft gekregen en nu weet waar u juridisch gezien staat. Mensen ervaren het vaak erg prettig indien zij weten hoe ze er juridisch gezien voorstaan, zelfs ook in in de gevallen waar blijkt dat uw juridische positie niet zo sterk is. Het onbekende en niet-weten zijn in dat opzicht vaak zwaarder dan het probleem onder ogen zien . Pas nadat men of haar positie en mogelijkheden begrijpt kan men leren zich ergens bij neer te leggen of er juist tegen op treden. Juist in die fase daarvoor waar alles nog onduidelijk is, kan men uren blijven nadenken zonder ook maar iets verder te komen. In dat opzicht is een advies gesprek echt een aanrader, al is het alleen maar om meer rust in uw hoofd te krijgen.

Wij zijn geen stereotype advocaten

Alhoewel het stereotype beeld dat men heeft van advocaten niet al te best is, zijn wij juist beide erg klantgerichte advocaten die werkelijk het beste met u voor hebben. Wij zijn dus duidelijk niet het stereotype type advocaat die elke gelegenheid aangrijpt om kleine problemen groter te maken te maken dan ze werkelijk zijn, enkel omdat hier zelf meer werk door te krijgen. Wij bij Maasdam & de Boer zijn te integer om zulke methodes te hanteren, en zouden onszelf niet recht in de spiegel aan kunnen kijken indien wij dit wel deden. Wij willen graag dat u uit uw problemen komt en wel op een zo effectief en prettig mogelijke manier. Als voorbeeld hiervan willen wij het zoveel mogelijk voorkomen om zinloos te kibbelen om bijzaken met de wederpartij , en om te kijken waar u nou echt in de toekomst uit wilt komen. Vooral bij geschillen is het belangrijk dat, alhoewel u natuurlijk misschien lijnrecht tegenover uw wederpartij staat als het gaat om jullie juridisch standpunt, het altijd slim is om te blijven kijken naar oplossingen waar jullie je beide in kunnen vinden. Dit bedoelen we ook met zaken niet onnodig gecompliceerder te maken dan ze zijn. De route waar u zo effectief  maar uiteraard zeker juridisch solide mogelijk uw probleem mee kunt oplossen, is voor ons de beste, of dit nou met of zonder advocaat is!

Strijden in de rechtbank is niet altijd de slimste optie voor uw belangen

Bij advocaten denkt men vaak aan hard strijden tegen elkaar in de rechtbank. Dit is een beetje het beeld dat de media neerzet van de advocatuur. De werkelijkheid licht echter wel iets genuanceerder. Winnen of verliezen in de rechtbank heeft zeker ook zijn nadelen.  Een nadeel is altijd dat er maar 1 iemand kan winnen, en dus ook altijd 1 verliezer zal zijn. Wij vinden het daarom altijd belangrijk om van u te weten wat u nou werkelijk op de lange termijn wilt bereiken, en zullen onze strategie hierop aanpassen.

Een voorbeeld: Indien u bijvoorbeeld samen met uw ex-partner 1 of meerdere kinderen heeft, zullen wij u er bijvoorbeeld wel op wijzen dat een scheiding via mediation vaak minder ruzie met zich meebrengt en daardoor mogelijk een slimme zet is . Misschien wordt in eerste instantie niet wild van dit idee van een mediation, maar het kan wel de meest strategische oplossing zijn met oog op de toekomst. Immers zult u hier later later met een beter gevoel op een mediation terug kijken dan op zinloos geruzie in de rechtbank . Het punt is immers dat u door een echtscheiding via de rechtbank de verstandshouding met mensen hun ex-partner vaak zo verslechterd dat niet alleen u, maar vooral ook uw kinderen, hieronder zullen lijden. Zij zullen daarna tussen de strijd van beide ouders komen te staan. Zelfs als ouders deze strijd niet openlijk voeren, voelen kinderen vaak haarfijn aan wat er werkelijk aan de hand is. Een goede advocaat kijkt volgens ons dus altijd naar de lange termijn wensen van de cliënt, en moet daarom soms even ‘streng’ zijn tegenover cliënten die zich soms niet lijken te realiseren dat ze hun eigen problemen alleen maar groter maken, en hierdoor bovendien zinloos extra kosten maken bij de advocaat. Uiteraard blijft de keus altijd aan u bij elke route die wij samen met u betreden, maar dan bent u in ieder geval van tevoren goed geïnformeerd!

Toch nog naar de rechtbank? uw advocaat juridisch advies Hoorn legt uit

Indien het blijkt dat uw geschil of vraag niet anders op te lossen is dan via de rechtbank, zullen wij via een  strategische aanpak ook hier echt voor u strijden. In de rechtszaal zijn wij verbaal sterk en laten ons niet het kaas van het brood eten.

Conclusie

Alhoewel alle situaties anders zijn, is het altijd prettig om te weten hoe de vork nou echt in de steel zit, op juridisch vlak, indien u een geschil of vraag heeft.  Dit is precies waar een vrijblijvend juridisch adviessprek voor bedoeld is bij uw advocaat juridisch advies Hoorn. Het geeft mensen vaak rust indien zij weten waar ze aan toe zijn. Om die reden alleen al raden wij een vrijblijvend adviesgesprek altijd echt aan. Ook helpt een gratis adviesgesprek om af te tasten of u gewoon op menselijk vlakt klinkt met ons . Ook dit is immers erg belangrijk, omdat een advocaat toch iemand is met wie u mogelijk vaker te maken gaat hebben.

Dus bent u op zoek naar juridisch advies van een advocaat v,  bel dan nu op 0229-74 52 14 voor een vrijblijvend gratis juridisch adviesgesprek via de telefoon of maak een afspraak in persoon. Uiteraard kunt u ons ook een email sturen via advocaten@maasdamdeboer.nl. U zit uiteraard nergens aan vast! De eerste 30 minuten zijn gratis en indien u het zo kort houdt is het in het geheel gratis dus!

Maasdam & de Boer advocaten – in het kort:

 Expertise als advocaat familierecht, advocaat onroerend goed, advocaat erfrecht & advocaat burenrecht

 Advies over de meest effectieve aanpak voor uw doel, zelfs als u zelf nog in de emotie zit. Wij helpen u te bereiken wat u werkelijk wilt

Krachtig in rechtszaal maar meelevend en menselijk richting u, mocht u meer dan slechts juridisch advies nodig hebben

 Goede communicatie met cliënt, bij uw advocaat juridisch advies Hoorn

 Totaal vrijblijvende eerste (gratis) gesprek en advies bij uw Advocaat juridisch advies Hoorn

 Kan gratis bij u thuis komen

 Ons advocatenkantoor is goed bereikbaar & altijd gratis parkeren voor de deur

Onze specialisaties als advocaat:

 Raike de Boer is specialist als familierecht advocaat (echtscheiding etc), erfrecht advocaat en als mediator voor uw scheiding

 Ries Maasdam is specialist als advocaat vastgoed, advocaat onroerend goed, woning/huis, bouwrecht en advocaat erfrecht

Advocaat aan huis

Doordat wij gespecialiseerde advocaten zijn komen cliënten soms van vrij ver. Om ze toch tegemoet te komen, hebben we recentelijk besloten ook kosteloos huisbezoek mogelijk te maken. Het zou immers zonde zijn als u geen gebruik kon maken van onze diensten omdat u iets verder weg woont. Wij vinden immers dat iedereen recht heeft op een expert!

De gemeente Hoorn bestaat uit de volgende gehuchten, dorpen en wijken vanaf waar u ons kunt inschakelen indien u op zoekt bent naar hoogstaand juridisch bij uw advocaat juridisch advies Hoorn 

advocaat juridisch advies hoorn advocatenkantoor familierecht pro deo scheiding verborgen gebreken erfrecht

Lekker op uw gemak met een kop koffie of thee bespreken wij uw juridische probleem of vraagstuk. Wij geven u totaal vrijblijvend advies waardoor u meer zicht krijgt op uw juridische positie. Immers, geeft alleen al de duidelijkheid meer rust voor mensen, zonder dat er ook nog maar iets opgelost is op dat moment. Daarna kunt u altijd nog kijken of u  juridische stappen u wilt ondernemen en welke dat zouden zi

 • Hoorn (binnenstad)
 • Venenlaankwartier
 • Hoorn-Noord
 • Grote Waal
 • Risdam-Zuid
 • Risdam-Zuid
 • Nieuwe Steen
 • Zwaag
 • Blokker
 • Kersenboogerd Noord
 • Kersenboogerd Zuid
 • Hoorn 80
 • Bangert en Oosterpolder
 • En de meeste andere steden en dorpen binnen West-Friesland. Woont u verder weg? Geen probleem. Wij komen bij u thuis.

Dus heeft u een juridische vraag bel dan nu op 0229-74 52 14 voor een geheel vrijblijvend gratis juridisch adviesgesprek via de telefoon of maak een afspraak in persoon. Uiteraard kunt u ons ook nu een email sturen via advocaten@maasdamdeboer.nl. U zit uiteraard nergens aan vast bij onze advocaat juridisch advies Hoorn!