Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Advocaat ontslag executeur {stad} (ontslaan executeur testamentair)

advocaat hoorn - echtscheiding, mediation, erfenis, erfrect,erfenis, onroerend goed, woning, huis,vastgoed, burenruzie,alimentatie,verborgen gebreken,koggenland, medemblik.

Onze erfrecht experts mr. Ries Maasdam én mr. Raike de Boer helpen u graag verder met uw erfrecht probleem, of dit nou gaat over het ontslag van de executeur {stad} of andere hulp op het gebied van erfrecht

Op zoek naar een goede advocaat voor ’t ontslag executeur {stad}?

Het komt helaas nog weleens voor dat bij de afwikkeling nalatenschap dat de (overige) erfgenaam of erfgenamen niet tevreden zijn (of zelfs een klacht hebben) over het handelen van de executeur (ook wel executeur testamentair genoemd). Een mogelijkheid is er dan voor te kiezen om deze te ontslaan. De reden om te kiezen voor het ontslag kan zijn dat deze diens taken niet goed uitvoert, zoals bijvoorbeeld het verschaffen van informatie over bijvoorbeeld de grootte van de nalatenschap (of natuurlijk andere informatie omtrent de erfenis/testament). Wij helpen u graag als advocaat ontslag executeur {stad}


Dus zoekt advocaat ontslag executeur {stad}? Wij helpen u! Bel ons dan nú op 0229-74 52 14 of stuur ons nú een email via advocaten@maasdamdeboer.nl. U krijgt kosteloos & vrijblijvend advies! (30 min)


Verzoekschrift tot ontslag van executeur – onze erfrecht advocaat {stad} kan u helpen

Het is niet zo makkelijk om een executeur te ontslaan. Echter, indien indien de erfgenamen er een goede reden hebben voor ontslag, is dit mogelijk door het indienen van een verzoekschrift tot ontslag bij de kantonrechter. Bij dit ontslag wordt dan een nieuwe executeur aangesteld indien de erflater deze heeft vermeld in het testament. Indien dit niet het geval is, moeten de overige erfgenamen de nalatenschap samen afwikkelen.

Weigering van executeur zelf – ontslag zelf indienen als executeur testamentair

Ook kan het voorkomen dat de executeur zelf liever geen executeur wilt zijn, en dus van deze taak af wil. Een reden hiervoor kan zijn dat deze de verantwoordelijkheid te groot te vind, of dit bijvoorbeeld simpelweg te tijdrovend vind. Indien dit het geval is, kan deze ook zelf zijn of haar ontslag indienen. Indien dit het geval is loopt dit ook via de kantonrechter.

Juridisch advies nodig omtrent ontevredenheid van de executeur? – onze advocaten {stad} kunnen u helpen

Indien u vrijblijvend juridisch advies van onze erfrecht experts nodig heeft over de stappen die genomen moeten worden om de executeur te ontslaan of om zelf als executeur ontslag te nemen, kunt u contact met ons opnemen. U zit nergens aan vast en de eerste 30 minuten van advies zijn totaal kosteloos. (natuurlijk kunt u het dus ook gewoon bij die 30 minuten laten en is het gratis advies). Verder zijn wij ook in andere erfrecht gerelateerde onderwerpen de expert in de omgeving

Wat zijn de rechten en plichten van de executeur?  (gevolmachtigde)

  • de executeur krijgt het beheer over de bezittingen
  • de executeur moet zo goed mogelijk de erfenis afwikkelen
  • de executeur komt zijn/haar plichten niet na

Overzicht mogelijke problemen met de executeur – uw advocaat kan u helpen

  • wantrouwen executeur door erfgenamen
  • ruzie tussen de executeur en erfgenamen
  • erfgenamen krijgen geen of onvoldoende informatie van de executeur
  • erfgenamen krijgen geen boedelbeschrijving van de executeur
  • erfgenamen krijgen geen rekening en verantwoording van de executeur
  • ontslag executeur

Dus zoekt advocaat ontslag executeur {stad}?  Wij helpen u gelijk! Bel ons nú op 0229-74 52 14 of stuur ons nú een email via advocaten@maasdamdeboer.nl voor kosteloos & vrijblijvend advies! (30 min gratis)


advocaat-ontslag-executeur-ontslaan-executeur-testamentair-hoorn-purmerend-alkmaar-amsterdam

Het ontslaan van de executeur kan een hoop problemen oplossen