Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Advocaat ontslag executeur Zwaag

advocaat ontslag executeur amsterdam, hoorn, purmerend, alkmaar, schagen,

Twee advocaten met echt verstand van erfrecht: Advocaat Ries Maasdam (links) én advocaat Raike de Boer (rechts)

 Bent u op zoek naar een écht goede advocaat Zwaag voor ontslag van de executeur?

Indien u op zoek bent naar een écht goede advocaat Zwaag voor het ontslag executeur, bent u bij ons aan het goede adres. Wij bij Maasdam & de Boer advocaten zijn dé experts in de omgeving  als ’t aankomt op onderwerpen gerelateerd aan het erfrecht.

 Juridische strategie

Waar het nog weleens ontbreekt bij advocaten is een juridische strategie. Dit is echter erg belangrijk indien u een bepaald juridisch doel wilt bereiken. Hier komt naast de puur juridische ondergrond ook duidelijk een stuk mensenkennis bij kijken. U bent immers bij het recht vaak in strijd met een partij die een ander doel heeft dan u. Vóóral dán is het slim om te bedenken hoe wij, natuurlijk in overleg met u, op een zo effectief mogelijke manier dit doel kunnen bereiken. Soms zal dat hard strijden zijn in de rechtbank, en soms zat tactisch zijn bij onderhandelingen.

Immers, elke zaak heeft immers een andere partij aan de ander kant, waar dus óók een andere strategie bij past. Wij bij Maasdam & de Boer vinden het belangrijk om hier ook echt bij stil bij te staan, omdat dit u een hoop tijd, stress en geld kan besparen door dit efficiënt aan te pakken. Dit is hét voordeel van een expert inschakelen.

De executeur ontslaan – ontslag van de executeur testamentair door overige erfgenaam/erfgenamen

Het komt helaas nog weleens voor dat bij de afwikkeling nalatenschap dat de (overige) erfgenaam of erfgenamen niet tevreden zijn met het handelen van de executeur (ook wel executeur testamentair genoemd). Een mogelijkheid is er dan voor te kiezen om deze te ontslaan. De reden hiervoor kan zijn dat deze diens taken niet goed uitvoert, zoals bijvoorbeeld het verschaffen van informatie over bijvoorbeeld de grootte van de nalatenschap ( of natuurlijk andere informatie omtrent de erfenis/testament)

Verzoekschrift tot ontslag van executeur – onze advocaat Zwaag kan u helpen

Het is niet zo makkelijk om een executeur te ontslaan. Echter, indien indien de erfgenamen er een goede reden hebben voor ontslag, is dit mogelijk door het indienen van een verzoekschrift tot ontslag bij de kantonrechter. Bij dit ontslag wordt dan een nieuwe executeur aangesteld indien de erflater deze heeft vermeld in het testament. Indien dit niet het geval is, moeten de overige erfgenamen de nalatenschap samen afwikkelen.

Weigering van executeur zelf – ontslag zelf indienen als executeur

Ook kan het voorkomen dat de executeur zelf liever geen executeur wilt zijn, en dus van deze taak af wil. Een reden hiervoor kan zijn dat deze de verantwoordelijkheid te groot te vind, of dit bijvoorbeeld simpelweg te tijdrovend vind. Indien dit het geval is, kan deze ook zelf zijn of haar ontslag indienen. Indien dit het geval is loopt dit ook via de kantonrechter.

Juridisch advies nodig omtrent ontevredenheid van de executeur? – onze advocaat Zwaag kan u helpen

Indien u vrijblijvend juridisch advies van onze erfrecht expert nodig heeft over de stappen die genomen moeten worden om de executeur te ontslaan of om zelf als executeur ontslag te nemen, kunt u contact met ons opnemen. U zit nergens aan vast en de eerste 30 minuten van advies zijn totaal kosteloos. (natuurlijk kunt u het dus ook gewoon bij die 30 minuten laten en is het gratis advies). Verder zijn wij ook in andere erfrecht gerelateerde onderwerpen de expert in de omgeving


Dus zoekt u een goede en gespecialiseerde advocaat voor ontslag executeur Zwaag ? Bel advocaten Ries Maasdam of Raike de Boer dan nú via 0229-74 52 14 of stuur ze nú een mail naar advocaten@maasdamdeboer.nl U krijgt gelijk vrijblijvend advies! Het eerste half uur totaal gratis!


 De gemeente Zwaag bestaat uit de volgende plaatsen vanaf waar u ons kunt inhuren als advocaat Zwaag voor ontslaan van de executeur: