Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Familierecht advocaat Heerhugowaard

advocaat hoorn echtscheiding - familierecht, mediator, mediation, erfenis, erfrecht

Dé expert in familierecht in de omgeving. Advocaat Raike de Boer is een gespecialiseerde en ervaren familierecht specialist die u graag helpt met uw probleem!

Zoekt u een echte specialist als familierecht advocaat Heerhugowaard e.o?

Indien u op zoekt bent naar een uiterst bekwame familierecht advocaat, bent u bij ons aan het goede adres. Raike de Boer, van advocatenkantoor Maasdam & de Boer, is namelijk dé expert in de omgeving als advocaat familierecht Heerhugowaard en helpt u graag met het oplossen van uw probleem!

Waarom kiezen voor Raike de Boer als uw familierecht advocaat Heerhugowaard e.o?

✓ Expertise en ervaring

Naast haar expertise en specialistische kennis op het vlak van familierecht is Raike de Boer een krachtige maar empathische vrouw die sterk in haar schoenen staat. Ze is erg communicatief vaardig, gedreven en heeft goed overzicht over het algehele echtscheidingstraject. Ze is intelligent en kan met haar ruime ervaring als advocaat en mediator (15+ jaar) de meeste situaties van tevoren erg goed inschatten. Zij vindt tevens communicatie en cliënttevredenheid erg belangrijk en zet zich altijd volledig in voor haar cliënten. Raike krijgt dan ook nog steeds het merendeel van haar cliënten doordat tevreden oud-cliënten haar aanraden als echtscheidingsadvocaat bij hun vrienden, familie of kennissen, simpelweg omdat ze zo tevreden waren met haar inzet, aanpak, expertise en betrokkenheid.

✓ Uw belangen voorop

Raike stelt uw belangen altijd voorop. Het komt namelijk nog weleens voor dat advocaten de situatie alleen maar ingewikkelder of langdradiger maken, omdat dit voor hen brood op de plank brengt. Ook komt het voor dat ze praktisch geen strategisch plan van aanpak hebben in de rechtszaal omdat dit allemaal extra uren zijn die ze niet kunnen doorberekenen. Het gaat dan niet meer echt om uw belangen, maar om de belangen van de advocaat. Raike daarentegen is echter een integere vrouw die uw belangen op de eerste plek zet, en dus ook de meest effectieve oplossing zoekt voor u. Het liefst werkt ze snel richting een oplossing die op de lange termijn ook blijft werken. U heeft immers niks aan snel een snelle oplossing, die niet voor de lange termijn zal werken. Raike kiest graag voor stabiele oplossingen die stand blijven houden.

Echter, indien uw ex-partner en/of de advocaat van uw ex-partner daar niet aan meewerken, zal Raike krachtig opkomen voor uw belangen via de rechter, mocht het zo ver komen. Ook als u zich zelf niet in staat voelt om dit zelf te doen omdat u bijvoorbeeld het idee heeft dat uw ex sterker is dan u. Raike staat sterk in haar schoenen en laat niet over zich heen lopen. Ook in deze situatie zal zij, samen met u, kijken naar het meest strategische plan van aanpak om uw doelen te bereiken. Elke situatie heeft immers een andere ideale aanvliegroute.

✓ Emoties & uiteindelijke doel

Raike vind ‘t zeker belangrijk om emoties te erkennen en te zorgen dat u deze kunt verwerken. Ook dit is een onderdeel bij het type zaken van familierecht en erfrecht. Natuurlijk wilt u zich ook begrepen voelen in uw situatie en uw verhaal kunnen doen. Het zijn toch vaak gevoelige kwesties die spelen. Echter wil Raike zeer ook zeker naar te kijken wat u nou eigenlijk echt wilt op de lange termijn. Waar wilt u zijn over een jaar en verder? Is het dus nu bijvoorbeeld verstandig om ruzie te blijven maken met uw ex als er kinderen in het spel zijn? Immers, zal uw man de kinderen nog zien en u zou toch niet willen dat uw kinderen tussen een ruzie tussen u en uw ex zouden staan? Uw belangen op de lange termijn zijn dus misschien nog wel belangrijker dan die van nu, ook al lijkt dat op dat moment misschien niet zo. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u later spijt heeft van uw keuzes in de (vecht)scheiding omdat u zich teveel heeft laten meeslepen door emoties van dat moment. Raike zal u ermee helpen de goede keuzes te maken op zowel de lange- als korte termijn

 Inzicht, ervaring & eerlijke adviezen

Als expert op het gebied van Familierecht en erfrecht heeft Raike talloze zaken meegemaakt en kan vaak een goede inschatting maken wat de meest effectieve strategie is voor u om uit te komen waar u uit wilt komen. Echter is het wel zo dat de wet nu eenmaal geen perfect systeem is. Het zijn immers enkel door de mens afgesproken regels die de bedoeling hebben de wereld rechtvaardiger te maken. Of dit in de praktijk ook altijd echt werkt, is een tweede. Dit kan erg per situatie verschillen. Het kan dus ook betekenen dat u, alhoewel de waarheid eigenlijk totaal aan uw kant staat, niet beschikt over genoeg voor de rechter toetsbare feiten om te kunnen ‘winnen’ in de rechtbank. Ook in die gevallen zal Raike u eerlijk adviseren over uw kansen, en samen met u kijken of de mogelijkheid om uw doel te behalen wel reëel genoeg is in verhouding met de stress, strijd en geld die het u gaat kosten.  Is dit het echt waard? Uiteindelijk beslist u natuurlijk altijd zelf of u die strijd wilt aangaan. Echter is het positieve dan wel dat u tenminste wel weet waar u aan begint.

Dus zoekt u een ervaren en gespecialiseerde familierecht advocaat Heerhugowaard? Bel Raike dan nu op 0229-74 52 14 of stuur haar nu een email naar raike@maasdamdeboer.nl U krijgt vrijblijvend advies!

Samengevat:

 Expertise én veel ervaring als familierecht advocaat

 Naast empathisch vermogen ook krachtig opkomen voor uw belangen

 De meest effectieve aanpak voor uw uiteindelijke doel, zelfs als u zelf nog in de emotie zit

Krachtig in rechtszaal maar menselijk richting u

Als echtscheidingsspecialist kennis over de gevolgen van een echtscheiding op zowel relationeel, financieel als emotioneel vlak

Eerlijk over uw kansen, ook als ze klein zijn

 Goede communicatie met cliënt

 Totaal vrijblijvend eerste (gratis) gesprek en advies

✓ Kan gratis bij u thuis komen

 Altijd genoeg plek en gratis parkeren voor de deur

 Geheel vrijblijvend eerste gesprek

In het eerste totaal vrijblijvende gesprek van maximaal 30  minuten via de telefoon, via de email of  in persoon kunt u uw probleem voorleggen aan ons. Wij zullen dan onze visie uitspreken over uw probleem en u een eerste advies meegeven en kort uw juridische (on)mogelijkheden in uw situatie met u bespreken. Hierdoor wordt het veel makkelijker om te besluiten wat de beste aanpak is in uw situatie. Indien er bijvoorbeeld sprake is van scheiding kunen we bespreken of een mediation in uw situatie beter is of een reguliere manier van scheiden via een proces. Door dit inzicht krijgt u meer grip op de situatie en de mogelijkheden en onmogelijkheden. Dit alleen al geeft vaak meer rust. Niks is immers zo vervelend als het onbekende en het niet-weten.

Tevens kunt u bij het eerste gesprek aftasten of wij de aangewezen persoon voor u zijn om u te helpen bij uw kwestie. Bij het inschakelen van een advocaat is het immers ook erg belangrijk dat u zich goed voelt bij de advocaat die u inschakelt. Deze persoon behartigt immers toch uw belangen in dit traject!

 Liever ongedwongen thuis ?

Naast een bezoek aan ons adres voor bijvoorbeeld een overleg of een mediation kunnen wij in de meeste gevallen ook geheel kosteloos bij u thuis afspreken indien u dit als prettiger ervaart. Het maakt niet uit of dat nou om praktische (bijvoorbeeld afstand) of gevoelsmatige redenen is. In periodes waar u een familierecht advocaat nodig heeft soms al zwaar genoeg zijn, kan het helpen om uw situatie in uw eigen vertrouwde omgeving te bespreken met ons. Dit kan vaak toch helpen om de meestal negatieve lading iets lichter te maken. En dat is precies wat wij ook willen bereiken voor onze cliënten; een moeilijke tijd zo prettig mogelijk laten verlopen.

 Werkt Advocaat Raike de Boer ook als Pro-Deo Advocaat Heerhugowaard e.o?

Naast betaalde zaken neemt advocaat Raike de Boer ook regelmatig zaken aan die vallen onder gefinancierde rechtsbijstand, in de volksmond pro-deo genoemd. Raike neemt echter niet elk type zaak aan op pro deo basis. Lees voor meer informatie het volgende kopje.  Het is afhankelijk van uw inkomen of u recht heeft op deze gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit betekent dat de overheid een groot gedeelte van uw kosten betaalt en u slechts een klein vast bedrag – de eigen bijdrage geheten. Alhoewel de huidige correcte benaming ‘gefinancierde rechtsbijstand’ is, staan advocaten die dit soort zaken aannemen bij echtscheidingen onder verschillende namen bekend. Al deze termen betekenen echter precies hetzelfde:

 • pro-deo advocaat familierecht
  Verkozen tot High Trust kantoor

  Wij zijn door de Raad van Rechtsbijstand verkozen tot High Trust kantoor

 • familierecht advocaat gesubsidieerde rechtsbijstand
 • toevoeging advocaat familierecht
 • gefinancierde rechtshulp advocaat familierecht
 • familierecht advocaat van onvermogen

Let op: Komt u in aanmerking voor rechtsbijstand (pro deo)? Lees dan even dit:

Alhoewel Raike wel veel type zaken wel aanneemt op pro deo basis, zijn er uitzonderingen die ze niet pro-deo doet. Lees dus goed door om te kijken of uw zaak hieronder valt.

Zaken die Raike dus niet als pro deo advocaat doet:

 • zaken die enkel over omgang gaan
 • zaken waarbij men regulier gaat scheiden via de rechtbank, dus eigenlijk simpelweg gezegd echtscheidingen die niet via de mediation route gaan

Zaken die Raike dus wel als pro deo advocaat doet:

 • scheiden via mediation (hier komt natuurlijk ook als onderdeel “omgang” in voor, maar dat is hier geen probleem)
 • alimentatie gerelateerde zaken (alimentatie herberekening etc)
 • gezagswijzigingen
 • naamswijziging, afstammeling etc
 • veel overige familierecht gerelateerde zaken, adviezen, etc

Een overzicht van type zaken waar Raike specialisme in heeft en cliënten haar (bijvoorbeeld) voor inschakelen als advocaat:

(Dit betekent niet dat zij de overige familierecht gerelateerde zaken niet doet. Dit is slechts een indicatie van de meest frequenaangetroffen onderwerpen van zaken die binnen haar specialisme vallen)

 • Echtscheiding algemeen

  • opstellen ouderschapsplan
   advocaat familierecht - advocaat gespecialiseerd in familierecht

   Uw familierecht advocaat  voor al uw familierecht gerelateerde problemen en vragen

  • berekenen en vaststellen kinderalimentatie
  • berekenen en vaststellen partneralimentatie
  • verdeling gemeenschap van goederen (verdeling van de goederen en schulden)
  • afwikkelen huwelijkse voorwaarden
  • afspraken over ouderdomspensioen en nabestaandenpensioen
  • scheiden onder huwelijkse voorwaarden. bijv. huwelijksvoorwaarden:

   • onder koude uitsluiting
   • met een beperkte gemeenschap
   • met een gemeenschap van inboedel
   • met een (Amsterdams) verrekenbeding
  • scheiden op basis van gemeenschap van goederen
  • overige zaken waar u een advocaat echtscheiding voor nodig heeft
  • Voor meer informatie over echtscheiding en uw echtscheidingsadvocaat klik hier
 • Echtscheiding voor ondernemers

  • juridische aspecten bij verdeling en/of verrekening van het bedrijf van één of beide echtgenoten
 • Echtscheiding via mediation 

  • mediation wordt ook wel scheidingsbemiddeling genoemd
  • scheidingsmelding
  • opstellen ouderschapsplan
  • berekenen kinderalimentatie door uw mediator
  • berekenen partneralimentatie door uw mediator
  • opstellen (echt)scheidingsconvenant door advocaat
  • verdeling gemeenschap van goederen (verdeling van de goederen en schulden)
  • afwikkelen van de huwelijksvoorwaarden
  • afspraken over pensioenen
  • juridische afwikkeling (de echtscheidingsbeschikking) via uw echtscheidingsmediator
 • Echtscheiding via een proces 

  • hierbij zijn wij uw echtscheidingsadvocaat bij het scheiden
 • Zaken over alimentatie veranderingen zoals:

  • alimentatie verlagen (kinderalimentatie verlagen of partneralimentatie verlagen)
  • procedure alimentatie herberekening bij gewijzigde omstandigheden
  • alimentatie herberekening 2017 (uw alimentatie herberekenen in de huidige omstandigheid)
  • herziening alimentatie (alimentatie opnieuw laten vaststellen)
  • kinderalimentatie wijzigen na trouwen (alimentatieplichtige of alimentatiegerechtigde gaat trouwen)
  • partneralimentatie wijzigen na trouwen of samenwonen  (alimentatieplichtige of alimentatiegerechtigde gaat trouwen of samenwonen)
  • herberekening kinderalimentatie bij nieuwe situatie met nieuwe partner met kind (alleen na trouwen)
  • Voor meer informatie over alimentatie wijzigen of herberekenen klik hier
 • Afstamming, bijvoorbeeld:

  • Erkenning kind, u wilt bijvoorbeeld uw kind erkennen, maar uw ex-partner staat hier niet voor open
  • Vaderschapsactie: via de rechter het vaderschap laten vaststellen
  • Vernietiging van de erkenning: u wilt de erkenning ongedaan laten maken
 • Problemen met gezag over kind(eren), bijvoorbeeld:

  • U wilt gezamenlijk gezag, maar uw ex-partner staat hier niet voor open
  • U wilt geen gezamenlijk gezag meer, maar uw ex-partner wil daar niet aan meewerken
  • U hebt gezamenlijk gezag en toestemming van uw ex-partner nodig voor  bijvoorbeeld vakantie, inschrijving op school, medische beslissingen maar uw ex-partner werkt niet mee en u hebt vervangende toestemming van de rechter nodig
 • Meerderjarigenbewind, mentorschap en/of curatele:

  • situaties waarbij uw vader, uw moeder, uw partner, of een ander familielid niet meer voldoende voor zichzelf kan zorgen en het noodzakelijk is dat een aangewezen derde (bewindvoerder, mentor of curator) die taken op zich gaat nemen
 • En elke andere zaak waar wij voor u kunnen optreden als uw gespecialiseerde  familierecht advocaat 

Dus zoekt u een ervaren en gespecialiseerde familierecht advocaat Heerhugowaard e.o? Bel Raike dan nu op 0229-74 52 14 of stuur haar nu een email naar raike@maasdamdeboer.nl U krijgt vrijblijvend advies!

advocaat hoorn echtscheiding - familierecht, mediator, mediation, erfenis, erfrecht

Uw familierecht expert

Advocaat Raike de Boer

0229-74 52 14

raike@maasdamdeboer.nl 

De gemeente Heerhugowaard bestaat uit de volgende plaatsen vanuit waar u Raike kunt inhuren als specialistisch familierecht advocaat:

 • Heerhugowaard (stad)
 • Broekhorn
 • Draai
 • De Noord
 • Veenhuizen
 • Verlaat

Dus zoekt u bijvoorbeeld een advocaat familierecht Broekhorn, of een advocaat familierecht de Noord? Dan bent u Bij Maasdam de Boer advocaten aan het goede adres. Advocaat Raike de Boer is een specialist met groot empathisch vermogen, die u met inzet zal helpen

Dus zoekt u een ervaren en gespecialiseerde familierecht advocaat Heerhugowaard e.o? Bel Raike dan nu op 0229-74 52 14 of stuur haar een email naar raike@maasdamdeboer.nl U krijgt vrijblijvend advies!

Familierecht advocaat Hoorn, Purmerend, Alkmaar, advocatenkantoor

Expert als familierecht advocaat Heerhugowaard