Bent u op zoek naar een écht bekwame familierecht advocaat Zaandam?
Als u op zoek bent naar een echt bekwame familierecht advocaat Zaandam die u kan helpen bij bijvoorbeeld uw echtscheiding, dan bent u bij Raike de Boer aan het goede adres. Ze is dé specialist als het gaat om echtscheidingen en alimentatie zaken. Ze helpt u graag bij uw juridische geschil!
Wie is familierecht advocaat Zaandam Raike de Boer?
Familierecht advocaat Raike de Boer is een gedreven en warme advocaat. Ze zet zich altijd in voor haar cliënten en vindt het belangrijk dat haar cliënten zich begrepen voelen. Ze heeft een natuurlijke mensenkennis en voelt zich echt verantwoordelijk voor haar cliënten.
Toen Raike samen met haar compagnon hun advocatenkantoor Maasdam & De Boer Advocaten – Mediators begon vonden ze beiden dat de aanpak bij hun nieuwe kantoor echt anders moest dan normaal gesproken het geval is in de advocatuur. Waar de advocatuur doorgaans een vrij koude en zakelijke branche is wilden zij dit cliché graag verbreken. Ze wilden hun werkwijze in hun nieuwe advocatenkantoor juist menselijker én meer betrokken maken. Immers zijn de type conflicten waar men de advocatuur bij nodig heeft al vervelend genoeg. Vooral bij het type onderwerpen die naast stressvol, ook nog persoonlijk zijn, zoals een echtscheiding, is die typische zakelijke en afstandelijke houding niet prettig. Vooral daar moet het juist persoonlijker zijn!
Uitstekende juridische kennis sámen met een menselijke en betrokken aanpak. Dat sprak ze aan!
“Vooral bij een echtscheiding is duidelijkheid erg belangrijk” vertelt familierecht advocaat Zaandam Raike de Boer
Advocaat en mediator Raike vind het dan ook erg belangrijk om zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen bij haar cliënten. Het komt nog al te vaak voor dat als zij nieuwe cliënten krijgt die hiervoor bij een andere advocaat zijn geweest, dat deze cliënten niet goed wisten wat er allemaal speelde. Soms is de communicatie van de advocaat naar de cliënt dan ook erg gebrekkig, terwijl advocaten juist de taak hebben dat zij hun cliënten zo goed mogelijk informeren over wat er speelt.
Ook komt het voor dat mensen zelfs niet weten hoe ze tot bepaalde juridische afspraken met hun ex-partner zijn gekomen. Immers is niks zo vervelend voor mensen als ze er naderhand achter komen dat hun slechte juridische positie voorkómen had kunnen worden als ze iets meer duidelijkheid hadden gehad indien de communicatie tussen cliënt en advocaat beter was geweest. Natuurlijk is het niet zo dat alles altijd maar te voorspellen is, want dat is natuurlijk niet zo. Echter tracht zij ervoor te zorgen dat miscommunicatie of gebrekkige communicatie in ieder geval zo min mogelijk voorkomt.
Het echtscheidingsstappenplan en de tijdslijn van de echtscheidingsprocedure van familierecht advocaat Raike de Boer
Een andere manier om cliënten waarmee Raike bij echtscheidingen te maken heeft, zoveel mogelijk duidelijkheid wil verschaffen, is door het gebruik van het echtscheidingsstappenplan en de tijdslijn van de echtscheidingsprocedure. Het echtscheidingsstappenplan is een overzichtelijk stappenplan en geeft informatie over wel of niet scheiden, de verschillende routes om te scheiden en lijstjes wat er zoal aan gegevens verzameld moet worden, oftewel een lijst met alle stappen die genomen moeten worden om tot een echtscheiding te komen.
De tijdslijn van de echtscheidingsprocedure geeft per specifieke zaak overzichtelijke en chronologische informatie hoe het echtscheidingsproces verloopt vanaf het moment van indiening van het verzoekschrift tot de uitspraak. Dus van het begin tot het eind. De meeste cliënten hebben natuurlijk geen ervaring met een echtscheiding en ervaren het als erg overzichtelijk om precies te weten waar ze in dit proces ze zitten. Juist door precies te weten waar ze (aan toe) zijn, geeft dit cliënten namelijk het gevoel dat ze meer grip hebben op de situatie. Het scheidingsproces kan immers vrij lang duren waardoor cliënten het gevoel kunnen hebben dat het maar niet opschiet, terwijl ze feitelijk gezien misschien al voor tachtig procent klaar zijn. Raike gebruikt het echtscheidingsstappenplan en de tijdslijn om samen met haar cliënten bij te houden waar ze precies zitten in de uiteindelijke afwikkeling van de echtscheiding.
Een realistische inschatting
Ook vind Raike het belangrijk om een realistische inschatting te maken van een situatie. Alhoewel het rechtssysteem het doel heeft om eerlijk en rechtvaardig te zijn, is dit realistisch gezien gewoon niet altijd zo. Uiteindelijk zijn het door de mens opgestelde regels die natuurlijk nooit perfect zijn. Zo kunt u nét buiten de boot vallen omdat de regels net niet in uw voordeel werken, terwijl iemand anders net het geluk kan hebben dat dit juist wel zo is. Ook is het zo dat terwijl het rechtssysteem zo objectief mogelijk probeert te zijn, is dit in de praktijk toch ook vaak niet volkomen zo. Zo oordelen verschillende rechters bijvoorbeeld ook net allemaal wat anders, alhoewel de feiten natuurlijk hetzelfde zijn.
“Bij een echtscheiding moet je tot de kern komen” vindt familierecht advocaat Zaandam Raike de Boer
Ook vindt familierecht advocaat en mediator Raike het erg belangrijk om tot de kern te komen bij een probleem. Wat doet er echt toe en wat doet er minder toe? Wat zijn de eigenlijke prioriteiten? Is de ruzie met je ex-partner nu belangrijker dan zorgen dat je in de toekomst samen (als ouders en ex-partner) voor de kinderen kunt zorgen? Ook kan het soms juist slim zijn om bij onderhandelingen juist toe te geven waar het er niet toe doet, om het zo voor elkaar te krijgen dat je op de lange termijn juist iets krijgt dat er wel erg toe doet. Het grote plaatje is immers belangrijker dan een enkele situatie.
“De cliënt moet écht voor gaan” vindt familierecht advocaat Zaandam Raike de Boer
Ook vind Raike het belangrijk om samen met u te kijken hoe u zo effectief mogelijk de situatie kunt creëren die u voor ogen heeft. Zo kan het soms veel sneller zijn om dingen buiten de rechtbank om te regelen dan via rechtbank. Raike probeer om zuiver voor én met de cliënt te kijken wat qua route waarschijnlijk het meest optimaal is voor de cliënt.
Familierecht is niet slechts juridisch, maar ook menselijk
– Uw familierecht advocaat Zaandam legt uit
Alhoewel het familierecht een sociale tak is van het Nederlands recht, vindt familierecht advocaat Raike dat er niet altijd genoeg aandacht wordt besteed aan het grote menselijke element in dit vak. Het komt vaak voor in de familierecht advocatuur dat dingen enkel juridisch worden bekeken, terwijl onder de oppervlakte een groot deel van geschillen juist ook een menselijk component hebben. Het menselijke probleem proberen te snappen kan soms ook juist helpen om het juridische deel makkelijker te maken. Soms kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een ex-partner het onmogelijk maakt om verder te komen in een echtscheiding. Deze ex-partner kan dit bijvoorbeeld doen omdat deze ex-partner nog boos is omdat de ander is vreemdgegaan of juist nog niet in staat is om de relatie echt los te laten. In die gevallen kan het voor beide partijen juist optimaal zijn hier wat aandacht aan te besteden (zoals bijvoorbeeld sorry zeggen, de ander erkennen of zijn/haar gevoel erkennen, de ander waarderen etc.) om te voorkomen dat er nodeloos tijd en geld wordt gespendeerd aan een (nóg langere) rechtszaak. Mensenkennis helpt echt in de advocatuur.
Thuis afspreken met Raike – Uw familierecht advocaat aan huis
Naast dat cliënten voor afspraak op kantoor komen, is het ook mogelijk dat familierecht advocaat Raike bij u thuis afspreekt. Vooral bij rechtsgebieden als familierecht kan het soms nét even wat prettiger zijn om in een vertrouwde omgeving af te spreken. Natuurlijk kan er ook afgesproken worden op andere locaties en met andere redenen. Zo kan het natuurlijk ook voorkomen dat dat bepaalde locaties logistiek gezien even wat makkelijker te bereiken zijn voor cliënten dan andere locaties.
Eerste 30 minuten gratis bij een kennismakingsgesprek of adviesgesprek bij uw familierecht advocaat Zaandam
Om te kijken of u een klik voelt met familierecht advocaat Raike zijn de eerste 30 minuten van uw bespreking gratis bij uw kennismakingsgesprek. Ook kunt u in dit gesprek juridische advies vragen indien u natuurlijk vragen heeft. Dit kennismakingsgesprek kan in persoon plaatsvinden of via de telefoon.
Echtscheiding via mediator of juist via een (eenzijdige) advocaat?
Indien u wilt scheiden zijn er meerdere opties mogelijk over hoe u dit wilt doen. U kunt er voor kiezen om te scheiden via de gebruikelijke eenzijdige manier (met ieder één advocaat), maar ook via mediation bij een mediator. Raike kan u in beiden gevallen helpen, aangezien zij zowel advocaat én (gecertificeerd) Vfas en MfN mediator is.
- Indien u op goede voet bent met uw ex-partner is het meestal de beste optie om dit te regelen via mediation. Bij mediation maakt u samen met elkaar afspraken onder begeleiding van uw mediator Raike. Uw mediator en advocaat Raike zal uiteindelijk deze afspraken voor u vertalen in juridische afspraken en vastleggen in het scheidingsconvenant. De route van mediation heeft het voordeel dat u direct met elkaar praat. Indien u op goede voet bent met elkaar, praat dit vaak prettiger en effectiever en gaat de afwikkeling vaak sneller.
- Indien u op minder goede voet bent met uw ex-partner en de verstandhouding (ernstig) verstoord is, zal dit mogelijk niet (of minder goed/minder snel) lukken via mediation. Vaak is het dan ook juist minder aan te raden om direct met elkaar te praten zoals men doet in mediation, aangezien dan een grotere kans is op escalatie. Nu zullen uw advocaat en die van uw partner met elkaar praten via mail en/of telefoon. Soms kan het ook heel effectief zijn om een viergesprek te houden. Dat is een gesprek waarbij beide (ex)-partners en ieders advocaten aanwezig zijn. Dan wordt geprobeerd om dat gesprek tot afspraken te komen. Die afspraken worden dan ook door de advocaten in een scheidingssconvenant opgenomen
- Indien u niet weet of uw verstandshouding met uw ex-partner goed genoeg is voor mediation, kunt u het ook gewoon eerst proberen via mediation. Indien dit niet lukt of als het te hopeloos lijkt, kunt u ieder via eigen advocaat verder gaan op de gebruikelijke manier. Wel is het belangrijk om te weten dat u niet dezelfde persoon als mediatior en advocaat kunt kiezen, aangezien de rol van de mediator juist neutraal is en die van advocaat juist partijdig. Dus als u Raike juist wilt hebben voor uw mediation, kan dit betekenen dat ze niet hierna uw advocaat kan zijn. Het is dus belangrijk dat u hier een goede beslissing over maakt.
Waarom is het bij een echtscheiding verstandig te kiezen voor een mediator die tevens ook familierecht advocaat is?
Naast mediators die ook familierecht advocaat zijn, zijn er natuurlijk ook mediators die geen familierecht advocaat zijn. Echter hebben zij natuurlijk doorgaans geen (volledige) juridische kennis. Dit is natuurlijk ook logisch, aangezien zij doorgaans geen juridische studie hebben gedaan. Immers, waar advocaat een beschermde titel is mag echt iedereen zich mediator noemen. En alhoewel men bij een mediation voor echtscheiding misschien afspraken denkt te maken die vooral duidelijk moeten zijn voor de 2 partijen in kwestie, maakt u in werkelijkheid afspraken die ook echt rechtsgeldig moeten zijn, uit te voeren moeten zijn en na te leven zijn. Het punt is namelijk dat indien er in de toekomst toch nog een conflict mocht komen tussen u en uw ex-partner, dan moet u erop kunnen rekenen dat de afspraken wel echt op de juiste juridische manier beschreven zijn. Het zou natuurlijk vervelend zijn als in de rechtbank de afspraken die u maakte bij uw echtscheiding toch niet waterdicht blijken te zijn en/of dat u niet alle juridische informatie hebt gekregen om een welbewuste keuze te maken voor bepaalde afspraken en opties. Een familierecht advocaat is daarentegen gespecialiseerd in regels, het geven van informatie over die regels en het vastleggen van regels en is doorgaans juridisch beter opgeleid om een overeenkomst te maken die waterdicht is, dan iemand die een mediator is zonder juridische achtergrond.
Doet familierecht advocaat Raike ook zaken zoals een echtscheiding op pro-deo basis?
Naast betalende cliënten neemt advocatenkantoor Maasdam De Boer Advocaten – Mediators onder bepaalde omstandigheden ook cliënten aan op basis van een ’toevoeging’. Indien cliënten onder een bepaalde inkomensgrens en/of vermogensgrens zitten hebben zij hier recht op. Zij hoeven dan bij bijvoorbeeld een echtscheiding slechts een deel van hun advocaatkosten of mediatorkosten te betalen. Het deel dat zij zelf moeten betalen heet de ‘eigen bijdrage’.
In de volksmond zijn er meerdere andere benamingen die men gebruikt in plaats van toevoeging:
- gesubsidieerde rechtsbijstand
- pro deo advocaat
- gefinancierde rechtshulp
- advocaat van onvermogen
Welke type zaken doet familierecht advocaat Zaandam Raike de Boer op “pro deo” basis?
- Bij echtscheidingen doet Raike wel toevoegingen als het gaat om echtscheidingen die afgewikkeld worden via mediation. Raike doet geen echtscheidingen op pro deo basis indien dit geen mediations zijn. Dus indien u gewoon beiden met een eigen advocaat wilt scheiden op basis van een toevoeging (“pro deo”), dan kunt u helaas niet bij Raike terecht.
- Raike doet geen pro deo zaken die alleen over omgang gaan. Wél doet ze gehele echtscheidingen waar omgang een onderdeel is, maar dan dus ook niet op pro deo basis, tenzij de echtscheiding dus via mediation wordt afgewikkeld
- Raike doet geen zaken zoals alimentatiezaken of naamswijziging op pro deo basis.
Bij welke type zaken zoals een echtscheiding kunt u bij Raike als uw familierecht advocaat Zaandam onder andere terecht?
Echtscheiding en gerelateerd –
- echtscheiding via mediation
- echtscheiding op tegenspraak
- alimentatie herberekening via mediation
- alimentatie herberekening (op tegenspraak)
- second opinion advocaat (meekijken bij uw mediation)
- second opinion advocaat (meekijken bij uw echtscheiding op tegenspraak)
- overname van uw zaak op tegenspraak indien u niet tevreden bent over uw huidige advocaat
- overname van uw mediation indien u niet tevreden bent over uw huidige mediator
Geregistreerd partnerschap
- ontbinding geregistreerd partnerschap via mediation (als mediator)
- ontbinding geregistreerd partnerschap op tegenspraak (als advocaat)
- juridisch advies omtrent ontbinding geregistreerde partner
Samenlevingscontract
- einde samenlevingscontract via mediation (als mediator)
- einde samenlevingscontract op tegenspraak (als advocaat)
Alimentatie
- herberekening alimentatie via mediation (als mediator)
- herberekening alimentatie op tegenspraak (als advocaat)
Naamswijziging
- voornaam wijzigen (via rechtbank)
- achternaam wijzigen (via rechtbank als dat niet mogelijk is via Justis)
Het werkgebied van Raike, uw familierecht advocaat is onder andere:
Stadsdelen in de gemeente Amsterdam zijn Amsterdam Centrum, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam West, Amsterdam Zuid, Amsterdam Zuidoost, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Westpoort en Stadsgebied WeespStadsdelen in de gemeente Amsterdam zijn Amsterdam Centrum, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam West, Amsterdam Zuid, Amsterdam Zuidoost, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Westpoort en Stadsgebied Weesp.
Het aantal inwonders van Zaandam is 19.334