Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Mediation echtscheiding Opmeer

Zoekt u een écht goede én gespecialiseerde mediator voor uw mediation echtscheiding Opmeer e.o?

advocaat hoorn echtscheiding - familierecht, mediator, mediation, erfenis, erfrecht, alimentatie, pro deo

Advocaat en mediator Raike de boer. Dé echtscheidingsexpert zowel in mediation als in de rechtbank, in de omgeving van Opmeer en omstreken

Als u op zoekt bent na ar een echt bekwame mediator voor uw mediation echtscheiding Opmeer , bent u hier zeker aan het goede Adres. Raike de boer is namelijk dé expert in de omgeving als het gaat om echtscheidingen via mediation of de rechtbank. Met beide vormen van scheiden heeft ze veel ervaring. En zelfs indien u al zeker weet dat u wilt gaan voor de scheidingsvorm via mediation, heeft het desondanks toch toegevoegde voor uw mediation dat zij naast mediator ook advocaat is.

Wat is het voordeel van een mediator die tevens advocaat is?

Het grote voordeel dat Raike naast mediator ook advocaat is, is namelijk dat zij hierdoor ook over alle juridische kennis beschikt die ook bij uw mediation een grote speelt. U maakt hier immers (juridische) afspraken samen met uw ex-partner. Uw mediator zet deze gemaakte afspraken dan om naar (juridische) documenten die mogelijk een grote impact impact zullen hebben op uw toekomst. Daarom is het ook belangrijk dat deze afspraken in het slechtste geval, bijvoorbeeld als ooit de huidige goede verstandshouding met uw ex misloopt, toch later werkelijk wettelijk geldig blijken te zijn in de rechtszaal. Dit is immers het doel van een mediaion. Naast het emotionele component waar ook (vooral in het begin) aandacht aan besteed wordt indien partijen daar behoefte aan hebben, is natuurlijk ook het doel om een wettelijk geldige afsprakenlijst te hebben waarmee beide partijen in eerste instantie tevreden zijn, maar ook dat ze juridisch geldig zijn indien 1 van beide partijen zich hier niet aan houdt. Bij een mediator zonder juridische achtergrond weet u op dat vlak nooit echt zeker wat deze persoon voor kennis heeft en of de gemaakte afspraken later in de rechtszaal echt stand zullen houden. In tegenstelling tot de naam ‘advocaat’, is de naam mediator’ in Nederland namelijk geen geregistreerde beroepsnaam. Werkelijk iedereen mag zich mediator noemen. Er is geen opleiding vereist, en indien die er wel genoten is, is het vaak weer moeilijker te controleren wat deze voorstelde. En alhoewel een advocaat zeker niet perse definitie ook een betere mediatior is, weet u in ieder geval wel zeker dat er sprake is van werkelijke juridische kennis.

Neem dus nu geheel vrijblijvend contact op met Mediator en advocaat Raike de Boer voor uw mediation echtscheiding Opmeer. Bel haar nu op 0229-74 52 14 of mail nu via raike@maasdamdeboer.nl . U krijgt gelijk vrijblijvend 30 minuten gratis advies!

Raikes voorkeur wat betreft echtscheidingen

Ondanks dat Raike eerst advocaat was en daarna pas specialisatieopleidingen heeft gevolgd tot mediator, heeft ze zelf inmiddels de voorkeur ontwikkeld voor de methode van scheiden via mediation. Bij mediation wordt er namelijk gekeken naar oplossingen om beide partijen gelukkig te maken. Dat maakt mediation zo mooi! Dit in tegenstelling tot echtscheidingen via de rechtbank waar dan wel een echte winnaar is, maar ook ook zeker een verliezer. Of het mogelijk is in uw situatie is niet altijd zeker. Het hangt er vooral vanaf of u nog een goede verstandshouding heeft met uw ex, en natuurlijk of uw ex ook instemt met de echtscheidingsvorm van mediation. Indien hij hier niet mee instemt namelijk, komt er alsnog een echtscheiding via de rechter. Ook werkt het zo dat als het misloopt via mediation, u altijd alsnog bij de rechter uitkomt. Het is daarom in veel gevallen slimmer om het eerst via mediation te proberen, want als dat niet goed loopt, komt u toch automatisch uit bij de rechter.

Wie is Raike de Boer, uw mediator of advocaat?

Uw Mediator en/of echtscheidingsadvocaat is Raike de Boer is een krachtige maar empathische vrouw die sterk in haar schoenen staat. Ze is erg communicatief vaardig, gedreven en heeft goed overzicht over het algehele echtscheidingstraject. Ze is intelligent, ervaren en kan met haar ruime ervaring als advocaat en mediator  de meeste situaties van tevoren erg goed inschatten. Zij vindt tevens communicatie en cliënttevredenheid erg belangrijk. Ze zet zich altijd volledig in voor haar cliënten. Raike krijgt immers nog steeds het merendeel van haar cliënten doordat tevreden oud-cliënten haar aanraden aan hun vrienden, familie of kennissen, simpelweg omdat ze zo tevreden waren met haar inzet, aanpak, expertise en betrokkenheid.

Mediation vergroot niet de afstand tussen u en uw ex-partner

Indien u heeft besloten ieder uw eigen weg te gaan, komen er veel verschillende dingen op uw pad die geregeld moeten worden. Indien u bijvoorbeeld  kinderen heeft, is het de vraag hoe u de zorg zult moeten regelen. Ook is er de vraag wat u met uw eventuele onderneming gaat doen. Het is een tijd waarin veel onzeker  is en waar spanning bij kan komen kijken. Het punt is wel dat er belangrijke beslissingen geregeld moeten worden. De beste manier in die gevallen is vaak toch om via mediation uit elkaar te gaan. Het grote voordeel van mediation is dat het de verstandshoudingen tussen beiden niet snel slechter zal maken, er eerder begrip gekweekt wordt in plaats van afstand. Vaak doordat u beiden zelf met de oplossingen komt, werken deze vaak ook beter. Indien u er niet uitkomt ben ik er natuurlijk ook altijd nog (onpartijdig) aanwezig en zorg da beide partijen evenveel aan bod komen. Ook een groot voordeel is dat doordat de afstand niet groter is geworden dat in de praktijk ex-echtgenoten daarna vaak een (nog steeds) een goede verstandshouding hebben en zodoende in de toekomst met een positiever gevoel met elkaar om kunnen blijven gaan en dat is natuurlijk in het belang van de kinderen.  Wel is het erg belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan alle vlakken bij een mediation. Advocaat-mediator Raike de Boer heeft jarenlange ervaring als familierecht advocaat en veel deskundigheid op zowel relationeel, financieel en emotioneel vlak.

En mocht een echtscheiding via mediation voor uw situatie toch helaas niet passend zijn blijken te zijn, zijn er ook alternatieve scheidingsvormen waarbij u terecht kan bij scheidingsexpert bij Raike de Boer:

 • een scheiding in overleg via twee advocaten (dit is een vorm die nog het meest lijkt op een mix tussen mediation en een procedure via de rechtbank
 • een scheiding door middel van een werkelijke procedure via de rechtbank. Hierbij heeft uw eigen advocaat en deze ‘strijd’ u via de wet voor uw rechten. De rechter zal beslissen over de uitkomst.

Indien u niet weet welke scheidingsvorm het beste bij uw situatie zou passen, kan Raike de Boer u hier goed (vrijblijvend & kosteloos) in adviseren. Door haar jarenlange ervaring op zowel het vlak van mediations, prodecures en 4-gesprekken kan zij meestal een erg goede inschatting maken wat in uw situatie voor u de beste aanpak is wat betreft scheidingsvormen en meer.

Neem dus nu geheel vrijblijvend en kosteloos contact op met Mediator en advocaat Raike de Boer. Bel haar op 0229-74 52 14 of stuur haar nu een email naar raike@maasdamdeboer.nl U krijgt gelijk vrijblijvend advies!

Is Raike de Boer ook Pro-Deo advocaat-medaitor in Opmeer?

Naast betaalde zaken nemen wij, Maasdam & De Boer advocaten – mediators ook regelmatig zaken aan die vallen onder gefinancierde rechtsbijstand, in de volksmond pro-deo genoemd. Het is afhankelijk van uw inkomen of u recht heeft op deze gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit betekent dat de overheid een groot gedeelte van uw kosten betaalt en u slechts een klein vast bedrag – de eigen bijdrage geheten. Alhoewel de huidige correcte benaming ‘gefinancierde rechtsbijstand’ is, staan advocaten die dit soort zaken aannemen bij echtscheidingen onder verschillende namen bekend. Al deze termen betekenen echter precies hetzelfde:

 • pro-deo mediator – advocaatVerkozen tot High Trust kantoor
 • mediator – advocaat gesubsidieerde rechtsbijstand
 • toevoeging mediator – advocaat
 • gefinancierde rechtshulp mediator – advocaat
 • mediator – advocaat van onvermogen

De gemeente Opmeer bestaat uit de volgende wijken vanaf waar u ons kunt inhuren als mediator voor uw mediation echtscheiding Opmeer:

 • Opmeer
 • Woogwoud
 • Aartswoud
 • De Weere
 • Gouwe
 • Spankbroek
 • Wadway
 • Zandwerven
 • En de meeste andere steden en dorpen binnen West-Friesland. Woont u verder weg? Geen probleem. Wij komen bij u thuis.

Dus zoekt u een goede gespecialiseerde mediator voor uw mediation echtscheiding Opmeer? Bel Raike dan nu op 0229-74 52 14 of stuur nu een email naar raike@maasdamdeboer.nl. U krijgt vrijblijvend 30 minuten gratis advies!