Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Mediator scheiden Beemster – scheiding bij dé mediation expert

Op zoek naar een echt goede mediator scheiden voor uw scheiding in Beemster e.o?

advocaat hoorn echtscheiding - familierecht, mediator, mediation, erfenis, erfrecht, alimentatie, pro deo

Advocaat en Mediator scheiden Raike de Boer kan u helpen op een zo prettig mogelijke manier te uw scheiding af te wikkelen, namelijk door “samen te scheiden” via mediation

Bent u op zoek naar een uiterst bekwame mediator voor uw echtscheiding? Indien dit het geval
is, dan kan advocaat en mediator Raike de Boer uitkomst bieden want zij is dé expert in de omgeving als mediator scheiden Beemster. Het is dan ook erg belangrijk om dus ook een écht goede mediator voor uw scheiding te hebben. Deze persoon heeft toch veel invloed op het verloop van uw scheiding en alle gevolgen van dien voor u, uw ex-partner en mogelijke kinderen.

Waarom is een mediator die tevens advocaat is beter?

Naast gespecialiseerd Mediator scheiden Beemster is Raike echter ook advocaat bij echtscheiding, en heeft zij naast haar ervaring, expertise en opleiding tot mediator ook veel werkelijk verstand van de juridische kant van zaken bij het scheiden via mediation.

Mediation is meer juridisch dan men vaak denkt

Dit onderdeel wordt bij  mediations  namelijk nog weleens onderschat. Het punt is namelijk dat deze beide factoren, zowel de menselijke en juridische, een belangrijke rol spelen bij het succesvol afronden van een mediation. Alhoewel een goede mediator mogelijk in staat om via de menselijke kant beide partijen tot gezamenlijke afspraken te laten komen, is het minstens even belangrijk dat deze afspraken juridisch gezien vastgelegd zijn op manier die in de rechtbank stand zouden houden.

Immers, mocht het ooit gebeuren dat u toch een geschil krijgt met uw ex-partner over de gemaakte afspraken die u heeft vast laten leggen in uw mediation, is het natuurlijk minstens even belangrijk deze afspraken ook echt werkelijk juridisch gezien duidelijk omschreven staan en ‘gelden’ op de manier dat u het heeft bedoeld toen u deze afspraken maakte. Dit is het grote voordeel dat van een mediator die tevens (echtscheidings)advocaat is. Deze weten veel beter hoe het familierecht in elkaar zit, en hoe afspraken door een rechter zouden worden beschouwd, mocht het ooit zover komen. Hierdoor wordt de kans een stuk kleiner er later problemen ontstaan door een te juridisch zwakke mediation overeenkomst ( genaamd: het convenant)

Het sociale aspect – Afspraken maken waar u beide blij mee bent

Naast de bundeling van de expertise die  Raike de Boer heeft als zowel mediator en advocaat, heeft zij ook echt uw belangen op de eerste plek. Raike wil vooral dat u (beide ex-partners) samen tot een overeenkomst komen waar jullie beiden echt tevreden over zijn. Zij wil zoeken naar de overeenkomsten in jullie zienswijze en daarop voortbouwen. Ook zal Raike ervoor zorgen dat ook de partner die misschien verbaal minder sterk is, ook tot zijn of haar recht komt in de mediation sessies door hier extra aandacht aan te besteden. Op dezelfde manier houdt zij rekening met het mogelijke verschil in kennis dat beide partners hebben op financieel of juridisch gebied. Het doel van een mediation is immers dat de mediator zo eerlijk en transparant mogelijk te werk gaat, en beide partners evenveel invloed hebben op de gemaakte afspraken. U heeft beide recht op een zo positief mogelijke afsluiting van uw huwelijk, en scheiden via een mediation kan dat mogelijk maken.

“Mediation is ook vaak ook positiever voor de kinderen” legt mediator Raike de Boer uit

Doordat er bij mediation gekeken wordt naar het maken van afspraken waar beide partijen mee instemmen, is het percentage mensen dat tevreden is na een mediation een stuk hoger dan die bij een procedure in de rechtbank. Alhoewel men soms anders verwacht ontstaat er bij mediation vaak juist meer begrip voor elkaars situatie en standpunten. Dit verbeterd dus ook vaak de verstandshouding die de ex-partners hebben ten opzichte van elkaar. Dit is totaal anders dan bij een scheiden via een procedure (rechtbank). Immers, indien u gaat scheiden via de rechtbank is er toch plat gezegd vaak 1 winnaar en 1 verliezer. Bij mediation bent u beide de winnaar. Vooral indien u kinderen heeft is dit echt iets om rekening mee te houden. Immers, hoe beter de band tussen de beide ex-partners immers blijft tijdens en na de scheiding, hoe minder de kinderen er (later en nu) tussen komen te staan bij ruzies en conflicten. Dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn! Daarom raadt advocaat Raike de Boer, alhoewel zij eerder advocaat was dan mediator, tegenwoordig meestal echt eerst echt mediation aan bij een advocaat die hier ook in gespecialiseerd is. Indien u er uiteindelijk toch echt niet uitkomt via mediation, kunt u het immers altijd nog ‘uitvechten’ in de rechtbank. U heeft het dan op zijn minst geprobeerd om het zo volwassen mogelijk op te lossen.

Mogelijke financiële voordelen van een mediation

Er zijn mogelijk financiële voordelen indien u kiest voor een scheiding via mediation in plaats van een scheiding via de rechtbank. Het voornamelijke voordeel is dat u samen 1 advocaat mediator heeft, die u die uw mediation regelt, en dus ook samen betaalt met uw ex-partner. Elk uur dat deze spendeert aan uw scheiding via mediation wordt dus niet enkel door u zelf bekostigd zoals bij een reguliere scheiding via de rechtbank, maar gedeeld door uw beiden. Naast alle andere voordelen, is dit ook weer een van de vele voordelen van mediation boven een echtscheiding via de rechtbank.

Helaas is mediation ook weer niet altijd aan te raden

Wel is het zo dat het mediation niet in alle gevallen bij scheiden aan te raden is. Voor mediation is eigenlijk wel een vereiste dat beide ex-partners nog een dermate goede verstandshouding met elkaar hebben dat ze met elkaar in 1 ruimte kunnen zitten om afspraken te kunnen en willen maken. Indien 1 partner bijvoorbeeld nog zo boos is dat het gegarandeerd een slaande ruzie wordt , raadt mediator en advocaat Raike de Boer is het traject van mediation helaas vaak toch af. Het is dan vaak verstandiger om maar gelijk een procedure te beginnen omdat u anders echt uw tijd, geld en energie aan het weg gooien bent die u later mogelijk nog nodig gaat hebben bij als de echtscheiding via de rechtbank verloopt.

Wie is Raike de Boer, uw mediator of advocaat?

Uw Mediator en/of echtscheidingsadvocaat is Raike de Boer is een krachtige maar empathische vrouw die sterk in haar schoenen staat. Ze is erg communicatief erg vaardig, gedreven en heeft goed overzicht over het algehele echtscheidingstraject. Ze is intelligent en kan met haar ruime ervaring als advocaat en mediator de meeste situaties van tevoren erg goed inschatten. Zij vindt tevens communicatie en cliënttevredenheid erg belangrijk. Ze zet zich altijd volledig in voor haar cliënten. Raike krijgt immers nog steeds het merendeel van haar cliënten doordat tevreden oud-cliënten haar aanraden aan hun vrienden, familie of kennissen, simpelweg omdat ze zo tevreden waren met haar inzet, aanpak, expertise en betrokkenheid.

Dus mediator & advocaat Raike in het kort:

 Expertise en ervaring als mediator

Door juridische opleiding en ervaring als advocaat ook veel zicht op alle juridische kenmerken van een mediation

 De meest effectieve aanpak voor uw uiteindelijke doelen, zelfs als u zelf nog in de emotie zit

 Groot empatisch vermogen, maar uiteindelijk doelgericht voor het belang van uw beiden

Als specialistisch mediator veel inzicht op relationeel, financieel emotioneel vlak

 Goede en heldere communicatie met haar cliënten. Zij ervaren dit proces immers toch vaak voor de eerste keer.

 Goed in het balanceren van evenwicht en eerlijkheid in de mediation tussen partners, ook als 1 verbaal sterker is dan de ander.

 Totaal vrijblijvend eerste  gesprek en advies mogelijk (beide partners komen dan samen langs) (eerste half uur gratis)

 Kan ook kosteloos bij u of uw partner thuis komen voor mediations of een kennismakingsgesprek

 Bij bezoek goed aan ons kantoor goed bereikbaar & altijd gratis parkeren voor de deur

Dus bel Mediator Scheiden Beemster Raike de Boer nu op 0229-74 52 14 om samen met uw partner een vrijblijvende afspraak te maken om uw situatie te bespreken, of afzonderlijk voor algemene informatie, of stuur haar een email via raike@maasdamdeboer.nl.

 Geheel vrijblijvend eerste gesprek samen met uw partner

Normaal gesproken bij reguliere scheidingen die via de rechtbank lopen kunnen (aankomende) cliënten Raike in het eerste vrijblijvende gesprek van hun situatie uitgebreid via de telefoon, via de email of in persoon voorleggen. Echter indien Raike functioneert in de rol van mediator  moet zij altijd onpartijdig blijven ten opzichte van beide ex-partners is het wel mogelijk om een afspraak te maken waar u samen langskomt om uw eigen situatie te bespreken, maar is het volgens de landelijke mediation richtlijnen niet toegestaan om afzonderlijk te bellen met uw mediator om inhoudelijk over uw zaak te praten zonder dat uw ex-partner hierbij is. Dit zou immers niet eerlijk zijn tegenover uw ex-partner omdat men dan vind dat de bellende partner dan mogelijk “een voorsprong” heeft ten opzichte van de ander partner al voor de eventuele mediation begonnen is.

Wel kunt u zelfstandig bellen om bijvoorbeeld algemene vragen te stellen over het verschil tussen scheiden via mediation of via een proces in de rechtbank, of om een afspraak voor u samen in te plannen. Ook kunt u zelfstandig met Raike praten om te kijken of u een klik voelt. Maar zoals eerder aangegeven mag het niet inhoudelijk over uw situatie met uw ex-partner gaan voor de eerste mediation sessie indien u niet beide aanwezig bent. Het proces van mediation is eigenlijk een heel open proces waarbij telkens zowel de mediator Raike als u beide alle communicatie te zien krijgen. Emails die verzonden worden tijdens de mediation worden dus ook altijd aan de 2 overige personen (de mediator en uw ex-partner) verstuurd. Juist dit draagt eraan bij dat alles eerlijk en transparant verloopt. U hoeft dan nooit te twijfelen of uw partner mogelijk al dingen heeft besproken met de mediator en deze dus beïnvloed is. Alle informatie die de mediator heeft van uw ex-partner, heeft u dus ook. Dit draagt bji aan het vertrouwen in het proces en geeft vaak rust.

✓ Liever ongedwongen thuis ?

Naast een bezoek aan ons adres voor bijvoorbeeld een kennismakingsgesprek of een mediation kan raike ook geheel kosteloos bij een van u beiden thuis afspreken indien u dit samen als prettiger ervaart. Het maakt niet uit of dat nou om praktische (bijvoorbeeld afstand) of gevoelsmatige redenen is. Soms kan dit helpen om de mediation iets lichter te laten voelen. . En dat is precies wat wij ook willen bereiken voor onze cliënten; een moeilijke tijd zo prettig mogelijk laten verlopen.

 Werkt Advocaat Raike de Boer ook als Pro-Deo mediator?

Verder is het afhankelijk van uw inkomen of u recht heeft op deze gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit betekent dat de overheid een groot gedeelte van uw kosten betaalt en u slechts een klein vast bedrag – de eigen bijdrage geheten. Alhoewel de huidige correcte benaming ‘gefinancierde rechtsbijstand’ is, staan advocaten die optreden als mediator scheiden Beemster onder verschillende namen bekend. Al deze termen betekenen echter precies hetzelfde.

 • pro-deo mediator scheiden
  Verkozen tot High Trust kantoor

  Wij zijn door de Raad van Rechtsbijstand verkozen tot High Trust kantoor voor uw scheiding Beemster 

 • mediator gesubsidieerde rechtsbijstand
 • mediator -toevoeging
 • mediator gefinancierde rechtshulp
 • mediator van onvermogen

Let op: Komt u in aanmerking voor rechtsbijstand (pro deo)? Lees dan even dit:

Alhoewel mediator Raike wel veel type zaken wel aanneemt op pro deo basis, zijn er uitzonderingen die ze niet pro-deo doet. Lees dus goed door om te kijken of uw zaak hieronder valt.

Zaken die Raike dus niet als pro deo mediator doet:

 • zaken die enkel en alleen over omgang gaan
 • zaken waarbij men regulier gaat scheiden via de rechtbank, dus eigenlijk simpelweg gezegd echtscheidingen die niet via de mediation route gaan.

Zaken die Raike dus wel als pro deo mediator doet:

 • scheiden via mediation (hier komt natuurlijk ook als onderdeel “omgang” in voor, maar dat is hier geen probleem)
 • alimentatie gerelateerde zaken (alimentatie herberekening etc)
 • gezagswijzigingen
 • naamswijziging, afstammeling etc
 • veel overige familierecht gerelateerde zaken, adviezen, etc

Ook worden deze mediators weleens gewoon ‘pro deo advocaat’genoemd, terwijl het om een mediation gaat. Dit is natuurlijk logisch omdat ze vaak naast mediator ook advocaat zijn

Dus bel Mediator Scheiden Beemster Raike nu op 0229-74 52 14 om samen met uw partner een vrijblijvende afspraak te maken om uw situatie te bespreken, of afzonderlijk voor algemene informatie, of stuur haar een email via raike@maasdamdeboer.nl  voor blijvend advies over uw scheiding

Beemster bestaat uit de volgende plaatsen vanuit waar u Raike kunt inschakelen als Mediator of advocaat 

 • Middenbeemster
 • Noordbeemster
 • Westbeemster
 • Zuidoostbeemster

Dus zoekt u bijvoorbeeld een mediator scheiden Middenbeemster of mediator scheiden Noordbeemster – of er totaal buiten – die echt bekwaam is? Dan bent u Bij Maasdam & De Boer Advocaten – Mediators aan het goede adres. Advocaat en mediator  Raike de Boer is een specialist met groot empathisch vermogen, die u met inzet zal helpen.

Dus zoekt u een ervaren en gespecialiseerde mediator scheiden Beemster ? Bel Raike de Boer dan nu op 0229-74 52 14 of stuur haar een email naar raike@maasdamdeboer.nl U krijgt vrijblijvend advies over uw scheiding!

Familierecht advocaat Hoorn, Purmerend, Alkmaar, advocatenkantoor

Uw expert Mediator Scheiden Beemster helpt u graag!