Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Pro-deo Advocaat Hoorn e.o?

Zoekt u een echte expert als pro-deo advocaat Hoorn e.o? En wist u dat Pro deo wordt ook wel gefinancierde rechtshulp, advocaat van onvermogen of een advocaat toevoeging wordt genoemd.

advocaat-hoorn-mediator-echtscheiding-erfenis-erfrecht-alimentatie-woning-scheiding-onroerend-goed-1

Een specialistische pro-deo advocaat Hoorn e.o gezocht? Experts Maasdam & De Boer helpen u met uw probleem

Indien u een goede pro-deo advocaat Hoorn e.o zoekt, bent u hier aan het goede adres. Advocaten Ries Maasdam & Raike de Boer zijn dé expert op vele rechtsgebieden en zijn wij breed gespecialiseerd. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld helpen met uw echtscheiding, mediation voor scheiding, alimentatieberekening, alimentatie herberekening, problemen met uw verbouwing, koop of verkoop van uw woning, hypotheek, restschuld bij de bank, burenruzie, problemen met uw huurwoning, problemen met de huur of natuurlijk totaal wat anders. En alhoewel de meeste mensen de term pro-deo advocaat gebruiken, is de officiële term eigenlijk  ‘gesubsidieerde rechtsbijstand’. Ook wordt dit in de volksmond weleens advocaat gefinancierde rechtshulp, advocaat van onvermogen of een advocaat toevoeging genoemd.

Of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand hangt af van uw inkomen/vermogen. Wij nemen trouwens naast pro-deo zaken ook betalende zaken aan, voor het geval dat u misschien toch niet in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand (pro-deo) en wel gebruik wilt maken van onze expertise.

Waarom ons kiezen als uw pro-deo advocaat Hoorn e.0?

Zoals eerder al gemeld zijn wij dé expert op het gebied van pro-deo zaken en zullen we onze expertise graag inzetten om u uit uw situatie te helpen. Naast onze expertise en krachtige aanpak, vinden wij het ook erg belangrijk dat u op een zo menselijk mogelijke manier geholpen wordt in uw situatie, iets waar in het in de advocatuur helaas nog weleens aan schort. Voor ons is namelijk ook de communicatie met de cliënt erg belangrijk. Cliënten hebben immers vaak weinig ervaring met dit soort situaties en vinden het vaak prettig als er duidelijk met ze gecommuniceerd wordt zodat zij weten waar ze aan toe zijn. Ook dit geeft voor u meer het gevoel van grip op de zaak en dat is altijd prettig.

Een geheel vrijblijvend eerste gesprek

In het eerste totaal vrijblijvende gesprek van maximaal 30 minuten via de telefoon, via de email of  in persoon kunt u uw probleem voorleggen aan ons. Wij zullen dan onze visie uitspreken over uw probleem en u een eerste advies meegeven en kort uw juridische (on)mogelijkheden in uw situatie gratis met u bespreken. Hierdoor wordt het veel makkelijker om te besluiten wat de beste aanpak is in uw situatie. We bespreken dan wat probleem is en wat de mogelijkheden zijn om uit te komen waar u wilt uitkomen. Door dit inzicht krijgt u meer grip op de mogelijkheden en onmogelijkheden in uw desbetreffende situatie . Alleen dit al geeft vaak meer rust voor mensen. Niks is immers zo vervelend als het onbekende en het niet-weten. Dan kunt u aan het probleem blijven denken, actief of in uw achterhoofd, maar dat is natuurlijk zonde. Het is uiteindelijk altijd prettiger om te weten waar u aan toe bent.

Tevens kunt u bij het eerste gesprek aftasten of wij de aangewezen persoon voor u zijn om u te helpen bij uw kwestie. Bij het inschakelen van een advocaat is het immers ook erg belangrijk dat u zich goed voelt bij de advocaat die u inschakelt. Maar aangezien wij beide een toegankelijke en vriendelijke persoonlijkheid hebben, is de kans groot dat u zich bij ons op uw gemak zult voelen. De koffie staat al klaar voor u!

Dus bel ons nu op 0229-74 52 14 voor een vrijblijvend gratis juridisch adviesgesprek of maak een afspraak in persoon, of stuur ons een email naar advocaten@maasdamdeboer.nl

Kosten van een pro-deo advocaat

Indien u besluit een pro deo advocaat in te schakelen, zal het variëren hoeveel u dit gaat kosten. De Raad voor Rechtsbijstand is de instantie die gaat over de aanvraag van de gefinancierde rechtsbijstand. Of u hiervoor in aanmerking komt, hangt af van uw inkomen en vermogen (het fiscaal jaarinkomen) van twee jaar terug; dat is het peiljaar.  Zo komt de Raad voor Rechtsbijstand tot een bedrag wat het u kost om gefinancierde rechtsbijstand te krijgen. De staat betaalt, afhankelijk van het onderwerp, een vaste vergoeding aan de advocaat en u betaalt ook een deel van die kosten, de eigen bijdrage geheten. Wat is de hoogte van de eigen bijdrage? Dat hangt af van uw burgerlijke staat en dat hangt af van het onderwerp. De eigen bijdrage voor familierecht (daaronder valt bijv echtscheiding, alimentatie, verdeling boedel, gezag etc.) is hoger dan de eigen bijdrage voor alle andere kwesties. Meestal is het aandeel van de cliënt een paar honderd euro in totaal voor het gehele traject. Wil u weten wat uw eigen bijdrage zou zijn, klik dan hier voor meer informatie. De eigen bijdrage is enkel een vast bedrag en voor u geldt dan geen uurtarief. U weet dus van tevoren hoeveel geld u kwijt zult zijn. Dat is natuurlijk erg prettig. Hierdoor zullen er geen onverwachte kosten bij zullen komen indien het allemaal langer duurt of de zaak later moeilijker zal zijn dan oorspronkelijk was ingeschat.

Als u de zaak ‘wint’ misschien toch geen pro-deo?

Echter, is het wel belangrijk om te weten dat de Raad voor Rechtsbijstand achteraf – na afloop van de zaak dus – ook nog een toets uitvoert: de Raad checkt dan of de zaak financieel resultaat heeft opgeleverd en zo ja hoeveel. U moet dan namelijk alsnog zelf alle kosten van de advocaat of mediator betalen als de opbrengst van de zaak even hoog of hoger is dan de zogeheten resultaatgrens. Deze grens ligt op de helft van het voor u geldende heffingvrij vermogen. In 2017 is het volledige heffingvrij vermogen € 25.000 per volwassene. De resultaatgrens is de helft van dit bedrag, afgerond € 12.500. Kort door de bocht gezegd betekent dit dus dat als u ‘na’ de zaak meer dan 12.500 heeft (of zult krijgen/recht op heeft) , u met terugwerkende kracht niet meer in aanmerking komt voor een pro-deo advocaat en de kosten dus gewoon zelf moet betalen. Dit is natuurlijk niet echt leuk, maar u heeft volgens de staat dan immers wel genoeg geld om deze zelf kunnen te betalen. klik hier voor meer informatie over dit onderwerp. Let op: naast de eigen bijdrage kunnen wij eventueel extra kosten aan u moeten doorberekenen zoals griffiegeld of kosten van uittreksels.

Verkozen tot High Trust kantoor

Wij zijn door de Raad van Rechtsbijstand verkozen tot High Trust kantoor

De uitzonderingen

Alhoewel wij de meeste type zaken wel op “pro-deo” basis doen, zijn er 2 uitzonderingen die wij enkel betalend doen en dus niet op pro-deo basis.

 • Echtscheidingen die geen mediation zijn (mediation echtscheidingen dus wel – die raden wij ook veel vaker aan)
 • Zaken die enkel gaan over omgang met kinderen. “Omgang” is normaal ook onderdeel van een scheiding en dan is het geen probleem

De gemeente Hoorn bestaat uit de volgende wijken vanaf waar u ons kunt inhuren als pro-deo advocat Hoorn:

 • Hoorn (binnenstad)
 • Venenlaankwartier
 • Hoorn-Noord
 • Grote Waal
 • Risdam-Zuid
 • Risdam-Zuid
 • Nieuwe Steen
 • Zwaag
 • Blokker
 • Kersenboogerd Noord
 • Kersenboogerd Zuid
 • Hoorn 80
 • Bangert en Oosterpolder
 • En de meeste andere steden en dorpen binnen West-Friesland. Woont u verder weg? Geen probleem. Wij komen bij u thuis.

Dus zoekt u een goede en gespecialiseerde pro-deo advocaat Hoorn e.0?  Bel ons dan nu op 0229-74 52 14 of stuur een email naar advocaten@maasdamdeboer.nl. U krijgt dan geheel vrijblijvend advies!