Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Second opinion advocaat Alkmaar – voor onafhankelijk advies over echtscheiding (familierecht) en andere rechtsgebieden

Second opinion advocaat Hoorn, Alkmaar, Amsterdam, Purmerend etc

Second Opinion advocaat Alkmaar gezocht? Wilt extra en tevens onafhankelijk advies of hulp bij uw huidige procedure of bemiddeling? 

Indien u op zoek bent naar een écht gespecialiseerde second opinion advocaat voor (discreet) onafhankelijk juridisch advies over uw huidige procedure of bemiddeling, dan kunnen wij u zéker helpen. Wij zijn immers dé expert op dit gebied. Er zijn verschillende manieren dat wij u van dienst kunnen zijn. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen bij juridische vragen of of werkelijke sociale of juridische strategiebepaling bij familierecht (zoals second opinion advocaat echtscheiding of mediation), erfrecht, huurrecht, burenrecht, vastgoedrecht of een van de andere gebieden die vallen onder onze specialismen (zie verder op de pagina voor overzicht rechtsgebieden).

Ook kunnen wij juridische documenten die u heeft laten maken bij uw huidige advocaat of bemiddelaar controleren om te kijken of deze wel zo optimaal als mogelijk zijn voor u in uw situatie. Het zou immers zonde zijn dat indien u met minder genoegen moet nemen dan er eigenlijk mogelijk is in uw situatie.

Wij kunnen u als second opinion advocaat helpen op de volgende manieren:

 • juridisch advies & juridische strategie – hoe kunt u juridisch gezien het best bereiken wat u wilt in uw huidige prodecure of mediation?
 • sociale strategie & menselijk advies – hoe kunt u de meest optimale resultaten behalen door sociaal slim en strategisch te werk te gaan bij een procedure of mediation van bijvoorbeeld een echtscheiding ?
 • controle van (juridische) documenten voor optimaal resultaat – wij kunnen uw huidige en toekomstige juridische stukken scherp én kritisch beoordelen en indien gewenst ook verbeteren voor de meest optimaal mogelijke uitkomst
 • overige vragen met betrekking tot uw (juridische) situatie – hier kunnen veel vragen onder vallen die met uw procedure of bemiddeling te maken hebben

 Discreet advies

Wij kunnen u helpen zonder dat uw huidige advocaat of bemiddelaar daar iets vanaf weet. Ook kunt u natuurlijk wel besluiten hen te informeren. Dat is immers volledig aan u als onze cliënt. Indien u in een mediation zit en voelt dat de mediation een kant op gaat die niet goed voor u voelt, kunt u ons ook gerust inzetten om u te adviseren buiten de mediation of juist als ondersteuning bij de mediation. Dit laatste kan alleen als uw mediator en uw ’tegenpartij’ dit ook goed vindt.

 Gratis eerste advies over uw zaak  

Om onze (mogelijke) cliënten totaal vrijblijvend kennis te laten maken met ons hebben wij de mogelijkheid om een half uur lang gratis én totaal vrijblijvend advies te krijgen over uw huidige zaak. Dit kan zowel per email, telefoon als in persoon (op afspraak). Doordat dit natuurlijk totaal vrijblijvend is, zit u natuurlijk helemaal nergens aan vast.


Dus zoekt u een goede en gespecialiseerde second opinion advocaat Alkmaar? Bel advocaten Ries Maasdam of Raike de Boer dan nú via 0229-74 52 14 of stuur ze nú een mail naar advocaten@maasdamdeboer.nl U krijgt gelijk vrijblijvend advies! Het eerste half uur totaal gratis!


Een scherpe analyse van uw situatie of document(en)

Wij zijn in verschillende rechtsgebieden gespecialiseerd waardoor wij met expertise een scherpe én kritische analyse kunnen maken van uw huidige juridische documenten, uw huidige juridische route of andere aspecten gerelateerd aan uw zaak.

Het geeft vaak rust om een buitenstaander te laten “double-checken”  of u er bijvoorbeeld echt goed aan doet om uw handtekening te zetten onder een juridisch document zoals een convenant. Dit soort stukken hebben immers regelmatig van grote invloed op uw leven.

Weinig of geen vertrouwen meer in huidige advocaat?

Ook kan het zijn dat weinig vertrouwen meer heeft in uw huidige advocaat en gewoon even wilt laten controleren of deze goed bezig is, of dat het misschien verstandiger is om verder te gaan met een andere advocaat. Soms zitten cliënten helemaal vast in in een rechtszaak of mediation en weten ze gewoon echt niet meer wat ze moeten doen om hieruit te komen. Hier kunnen wij ook bij helpen!

U kunt ons inschakelen in de volgende hoedanigheden als second opinion advocaat:

 • Wij kunnen op de achtergrond samen met u kritisch meekijken en meedenken en zo dienen als extra controle- en adviespunt terwijl u uw huidige advocaat gewoon uw advocaat blijft in de zaak in kwestie
 • Naast kritisch meekijken en meedenken ook daadwerkelijk uw zaak overnemen als uw advocaat, indien blijkt dat u toch meer vertrouwen in ons heeft dan uw huidige advocaat. Dit kunt u natuurlijk ook op een later op elk moment besluiten als wij eerst enkel echt een adviserende rol hebben in uw zaak.
 • U kunt ook simpelweg een juridisch document aan ons laten zien dat wij enkel controleren op mogelijke fouten of tekortkomingen, zodat u zeker weet dat hier geen fouten in staan. Ook kunt u ons vragen om te kijken of er mogelijkheden zijn om extra of ander inhoud toe te voegen om uw juridische document verder te optimaliseren‘ .

Waarom kiezen voor ons als uw second opinion advocaat?

In controlerende functie:

 • Wij werpen een echt kritische blik op uw situatie of stukken indien u ze door ons wilt laten controleren. Uiteraard geven wij ook de verbeterpunten aan of voeren deze desgewenst uit.
 • Wij zijn in tegenstelling tot de gemiddelde advocaat werkelijk betrokken en empathische houding in relatie tot onze cliënten. U bent bij ons geen nummer.
 • Wij vinden optimale communicatie met onze cliënten erg belangrijk. Duidelijkheid voor u in begrijpelijke taal is waar wij naar streven.
 • Een betrokken en empathische houding tegenover onze cliënten, om deze vaak al ingewikkelde tijd voor u zo prettig en comfortabel mogelijk te laten verlopen

In overnemende functie: (als uw nieuwe advocaat)

 • Een pro-actieve houding, om voor u zowel zo optimaal en tevens spoedig mogelijk het optimale resultaat te behalen in uw situatie
 • Een betrokken en empathische houding tegenover onze cliënten, om deze vaak al ingewikkelde tijd voor u zo prettig en comfortabel mogelijk te laten verlopen
 • Een krachtige aanpak in de rechtszaal of bij het onderhandelen om zo optimaal mogelijke resultaten te behalen
 • Goede communicatie in duidelijke en begrijpelijke taal, om zo te zorgen dat u telkens weet waar u toe bent. Cliënten zijn immers gemiddeld vaak niet bekend op dit terrein.

 Advies van onze second opinion advocaten: Let op: teken geen documenten indien u niet écht zeker weet dat ze zo optimaal als mogelijk voor u zijn in uw huidige omstandigheden”

Het gebeurt veel dat cliënten die ons benaderen al (juridische) documenten al ondertekend hebben zonder dit eerst gecontroleerd te hebben bij een gespecialiseerde second opinion advocaat. Het probleem is namelijk dat indien u dit document al getekend heeft, het juridisch gezien een heel stuk moeilijker zal zijn om hier hier op terug te komen. Daarom is het heel verstandig om uw documenten te laten controleren voordat u ook maar iets tekent. Het kan u dus een hoop stress ,tijd en geld besparen indien u er op tijd bij bent.

Ook is er op tijd bij zijn erg belangrijk als u een proces heeft via de rechtbank. Indien u namelijk al merkt dat het naar uw idee niet de goede kant op gaat met uw huidige advocaat, is het al verstandig om uw documenten of strategie te laten double-checken door een second opinion advocaat. Hoe later in een proces u dit pas laat controleren, hoe moeilijker het ook hier is om dit in die kortere resterende tijd nog de meest optimale resultaten te kunnen halen. Ook hier scheelt het u tijd, stress en geld indien u er echt op tijd bij bent. Als u twijfels over uw zaak of document(en), kunt u gerust even (kosteloos) met ons bellen via 0229-745214 (half uur gratis advies)

Wij kunnen optreden als u second opinion advocaat indien uw zaak valt binnen de volgende rechtsgebieden:

 • Second opinion advocaat Familierecht

  bijvoorbeeld als second opinion advocaat echtscheiding, alimentatie, mediation etc.

 • Second opinion advocaat Erfrecht

  bijvoorbeeld bij de nalatenschap, erfenis, testament, kindsdeel opeisen

 • Second opinion advocaat Bouwrecht

  bijvoorbeeld bij juridische problematiek tussen u en de aannemer

 • Second opinion advocaat Huurrecht 

  bijvoorbeeld bij  problematiek bij de huur en verhuur van een woning / huis

 • Second opinion advocaat Burenrecht

  bijvoorbeeld burenruzie over zaken zoals de erfgrens

 • Second opinion advocaat Onroerend goedrecht

  bijvoorbeeld problematiek over de koop en verkoop van de een woning / huis


Dus zoekt u een goede en gespecialiseerde second opinion advocaat Alkmaar? Bel advocaten Ries Maasdam of Raike de Boer dan nú via 0229-74 52 14 of stuur ze nú een mail naar advocaten@maasdamdeboer.nl U krijgt gelijk vrijblijvend advies! Het eerste half uur totaal gratis!


 Wie doet welk rechtsgebied bij ons?

 • Advocaat Raike de Boer is gespecialiseerd als advocaat Familierecht, advocaat efrecht en erkend mediator. Ze is bereikbaar via raike@maasdamdeboer.nl of 0229-745214
 • Advocaat Ries Maasdam heeft als specialismen alle vormen gerelateerd aan onroerend goedrecht (huurrecht, bouwrecht, verborgen gebreken), burenrecht en erfrecht. Hij is bereikbaar via – ries@maasdamdeboer.nl of 0229-745214

 Wij zijn beschikbaar voor een second opinion als:

 • second opinion advocaat kort geding
 • second opinion advocaat procedure (bodemprocedure)
 • second opinion advocaat hoger beroep
 • second opinion advocaat bij mediation (u heeft al een mediator)

 Advocaat aan huis als second opinion advocaat echtscheiding of ander gevoelig onderwerp

Wij kunnen in de meeste gevallen ook geheel kosteloos bij u thuis afspreken indien u dit als prettiger ervaart, of dit nu om praktische of gevoelsmatige redenen is. Doordat de problemen rondom een erfenis conflict meestal al vervelend genoeg zijn, kan het helpen om uw situatie in uw eigen vertrouwde omgeving te bespreken met ons, vooral bij gevoelige onderwerpen waar wij optreden als second opinion advocaat echtscheiding of erfrecht. Dit kan vaak toch helpen om de meestal negatieve lading iets lichter te maken. En dat is precies wat wij ook willen bereiken voor onze cliënten; een moeilijke tijd zo prettig mogelijk laten verlopen.

 De gemeente Alkmaar bestaat uit de volgende plaatsen vanaf waar u ons kunt inhuren als second opinion advocaat 

 • Alkmaar (Stad)
 • Dirhuizen
 • Graft
 • Grootschermer
 • Koedijk
 • Markenbinnen
 • Noordeinde
 • Oost-graftdijk
 • Oterleek
 • Oudorp
 • De Rijp
 • Schermerhorn
 • Starnmeer
 • Stompetoren
 • Ursem
 • West-Graftdijk
 • Zuidschermer
 • Wijdenes
 • de voormalige gemeentes t Graft-De Rijp en Schermer zijn in 2015 opgegaan in de gemeente van Alkmaar
 • En de meeste andere steden en dorpen binnen en buiten West-Friesland. Woont u verder weg? Geen probleem. Wij komen kosteloos bij u thuis.

Dus zoekt u een goede en gespecialiseerde second opinion advocaat Alkmaar? Bel advocaten Ries Maasdam of Raike de Boer dan nú via 0229-74 52 14 of stuur ze nú een mail naar advocaten@maasdamdeboer.nl U krijgt gelijk vrijblijvend advies! Het eerste half uur totaal gratis!