Ook mogelijk (gratis) bij u thuis te komen!

Heeft u uw woning verkocht met verlies en eist bank de restschuld op? Onze advocaat legt uit

advocaat restschuld opeist opeisen eist woning verkocht amsterdam hoorn purmerend alkmaar huisDit probleem met de bank? Advocaat en tevens dé expert in dit onderwerp – Ries Maasdam – legt uit

Heeft u uw woning verkocht met verlies en eist de bank de restschuld op? Laat u zich dan eerst juridisch goed voorlichten door advocaat Ries Maasdam, dé expert op dit gebied, vóórdat u allerlei financiële verplichtingen aangaat om die restschuld af te lossen. In sommige gevallen is de bank namelijk niet gerechtigd om het restantbedrag op te eisen.

Restschuld voor rekening van de bank

Er zijn meerdere uitspraken bekend waarin de rechter, maar ook andere instanties, hebben beslist dat de restschuld voor rekening en risico van de bank dient te blijven! De bank heeft namelijk een zorgplicht, zoals u ongetwijfeld zult weten. Dit betekent dat de bank zich aan allerlei regelgeving dient te houden. Zo is per 1 januari 2007 de Gedragscode Hypothecaire Financieringen van kracht en kan het voorkomen dat de hierin vastgestelde normen, zoals  de CHF-norm, door de bank wordt overschreden, zónder dat u als consument op de risico’s bent gewezen. In beginsel hoeft u dan niets te betalen. Ook kan in zijn algemeenheid sprake zijn van een overkreditering door de bank, in welk geval u evenmin bent gehouden de restschuld terug te betalen.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan nú contact op met advocaat mr. Ries Maasdam via Ries@maasdamdeboer.nl of bel 0229-74 52 14 voor vrijblijvend en kosteloos advies (30 minuten)

Advocaat Hoorn/Berkhout

Advocaat Ries Maasdam is dé expert op het gebied van zaken waar de burger onjuist wordt behandeld door de banken. Hij heeft hier al vele zaken succesvol in afgerond.

 

Bel dé expert nú voor gratis advies! KLIK HIER